Annonce
Horsens

Peter Sørensen i usædvanlig appel: Din lokale avis har brug for din hjælp

Borgmester Peter Sørensen (S) er en af 36 borgmestre, der i en annonce i dagens avis opfordrer borgerne til at støtte op om deres lokale dagblad. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Også medierne er ramt af corona-krisen. En række borgmestre, herunder Horsens-borgmester Peter Sørensen (S), har indrykket en annonce i avisen, hvor de opfordrer borgerne til at tegne et abonnement eller indrykke flere annoncer i deres lokale medie.

Horsens: De lokale medier er som de fleste andre brancher i landet hårdt presset af corona-krisen. Nu kommer 36 jyske og fynske borgmestre, herunder Horsens-borgmester Peter Sørensen (S), med en usædvanlig opfordring til at give medierne en håndsrækning.

Det sker i en annonce i dagens udgave af avisen Danmark, der hver dag følger med Horsens Folkeblad og 12 andre dagblade. I annoncen opfordrer borgmestrene borgerne til at tegne et abonnement på deres lokale dagblad og virksomhederne til at fortsætte med at indrykke annoncer.

- Når vi går sammen om det her, er det, fordi vi er enige om, at de lokale medier spiller en stor og vigtig rolle i formidlingen af demokratiet. I disse uger spiller medierne så også en anden stor rolle som formidler af vigtige budskaber fra kommunen. Så sent som i dag har jeg kontaktet avisen med et budskab, jeg gerne ville have bredt ud, siger Peter Sørensen til Folkebladet.

"Kommunerne i Danmark anerkender de regionale og lokale medier som et afgørende element i vores demokrati. De har en afgørende samfundsrolle i at kritisere og kontrollere vores byråd og bringe relevante, vedkommende, regionale og lokale nyheder til vores befolkning", skriver borgmestrene blandt andet i annoncen.

Annonce
Hvis medierne, herunder Horsens Folkeblad, ikke overlever det her, bliver vi et fattigere samfund. Det er min klare opfattelse.

Peter Sørensen (S), borgmester, Horsens

Presset på annoncer

I dagens leder i avisen skriver chefredaktør Peter Orry, at Jysk Fynske Medier, som Horsens Folkeblad er en del af, lige nu forudser et underskud i år på mere end 100 millioner kroner. Det skyldes særligt et annonce-salg, der er dykket under corona-krisen.

Som en konsekvens af den svære økonomiske situation har flere end 1100 ansatte i koncernen tilbudt at gå ned i løn i en periode på tre måneder.

Peter Sørensen bemærker, at mediebranchen ikke umiddelbart er omfattet af den stribe hjælpepakker, regeringen har vedtaget.

- Det er noget, man bør se på. Hvis medierne, herunder Horsens Folkeblad, ikke overlever det her, bliver vi et fattigere samfund. Det er min klare opfattelse, siger Peter Sørensen.

- Er det ikke usædvanligt, at I beder borgerne om at støtte de medier, der til daglig også bider jer i haserne?

- Jeg oplever egentlig ikke at blive bidt i haserne. Jeg synes, at der er en gensidig og naturlig respekt for de forskellige opgaver, vi har. Et professionelt samarbejde. Der er ingen tvivl om, at Horsens har brug for en presse, der både er konstruktiv og kritisk, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce