Annonce
Horsens

Peter Sørensen i usædvanlig appel: Din lokale avis har brug for din hjælp

Borgmester Peter Sørensen (S) er en af 36 borgmestre, der i en annonce i dagens avis opfordrer borgerne til at støtte op om deres lokale dagblad. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Også medierne er ramt af corona-krisen. En række borgmestre, herunder Horsens-borgmester Peter Sørensen (S), har indrykket en annonce i avisen, hvor de opfordrer borgerne til at tegne et abonnement eller indrykke flere annoncer i deres lokale medie.
Annonce

Horsens: De lokale medier er som de fleste andre brancher i landet hårdt presset af corona-krisen. Nu kommer 36 jyske og fynske borgmestre, herunder Horsens-borgmester Peter Sørensen (S), med en usædvanlig opfordring til at give medierne en håndsrækning.

Det sker i en annonce i dagens udgave af avisen Danmark, der hver dag følger med Horsens Folkeblad og 12 andre dagblade. I annoncen opfordrer borgmestrene borgerne til at tegne et abonnement på deres lokale dagblad og virksomhederne til at fortsætte med at indrykke annoncer.

- Når vi går sammen om det her, er det, fordi vi er enige om, at de lokale medier spiller en stor og vigtig rolle i formidlingen af demokratiet. I disse uger spiller medierne så også en anden stor rolle som formidler af vigtige budskaber fra kommunen. Så sent som i dag har jeg kontaktet avisen med et budskab, jeg gerne ville have bredt ud, siger Peter Sørensen til Folkebladet.

"Kommunerne i Danmark anerkender de regionale og lokale medier som et afgørende element i vores demokrati. De har en afgørende samfundsrolle i at kritisere og kontrollere vores byråd og bringe relevante, vedkommende, regionale og lokale nyheder til vores befolkning", skriver borgmestrene blandt andet i annoncen.

Hvis medierne, herunder Horsens Folkeblad, ikke overlever det her, bliver vi et fattigere samfund. Det er min klare opfattelse.

Peter Sørensen (S), borgmester, Horsens

Annonce

Presset på annoncer

I dagens leder i avisen skriver chefredaktør Peter Orry, at Jysk Fynske Medier, som Horsens Folkeblad er en del af, lige nu forudser et underskud i år på mere end 100 millioner kroner. Det skyldes særligt et annonce-salg, der er dykket under corona-krisen.

Som en konsekvens af den svære økonomiske situation har flere end 1100 ansatte i koncernen tilbudt at gå ned i løn i en periode på tre måneder.

Peter Sørensen bemærker, at mediebranchen ikke umiddelbart er omfattet af den stribe hjælpepakker, regeringen har vedtaget.

- Det er noget, man bør se på. Hvis medierne, herunder Horsens Folkeblad, ikke overlever det her, bliver vi et fattigere samfund. Det er min klare opfattelse, siger Peter Sørensen.

- Er det ikke usædvanligt, at I beder borgerne om at støtte de medier, der til daglig også bider jer i haserne?

- Jeg oplever egentlig ikke at blive bidt i haserne. Jeg synes, at der er en gensidig og naturlig respekt for de forskellige opgaver, vi har. Et professionelt samarbejde. Der er ingen tvivl om, at Horsens har brug for en presse, der både er konstruktiv og kritisk, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Annonce