Annonce
Hedensted

Peter byttede lærerjobbet ud med træskulpturer: Det har længe været min drøm

39-årige Peter Hausgaard Gregersen fra Bråskov har arbejdet som lærer i 14 år, og i seks år har han sidesløbende haft ArTart.dk som hobbyvirksomhed. Men nu har han opsagt sin lærerstilling for at arbejde fuldtid med at lave skulpturer af træ med motorsav. Foto: Michael Svenningsen

Peter Hausgaard Gregersen har i seks år haft ArTart.dk som hobbyvirksomhed, men efter at have fået flere og flere bestillinger har han besluttet at arbejde fuld tid med det, og derfor har han sagt farvel til det faste lærerjob.

Bråskov: 39-årige Peter Hausgaard Gregersen har i mange år lavet skulpturer af træ med en motorsav, og i seks år har han haft ArTart.dk som en hobbyvirksomhed ved siden af sit job som lærer, som han har været i 14 år.

Senest har det været på Hornsyld Skole, men pr. 1. december har han sagt sin stilling op for at gå fuld tid som kunsthåndværker i ArTart.dk, der blev en rigtig virksomhed 1. oktober i år.

- Det har længe været en drøm, at det kunne blive mit arbejde, og efterhånden som jeg har fået flere og flere bestillinger, tænkte jeg, at det skulle være nu, fortæller Peter Hausgaard Gregersen, som bor i Bråskov med sin kone Christina Hausgaard Gregersen, som bl.a. maler malerier på ArTart.dk, og deres to børn otte-årige Laurits og syv-årige Sylvester Hausgaard Gregersen.

Annonce

Det har længe været en drøm, at det kunne blive mit arbejde, og efterhånden som jeg har fået flere og flere bestillinger, tænkte jeg, at det skulle være nu.

Peter Hausgaard Gregersen, 39 år, kunsthåndværker og indehaver af ArTart.dk
Peter Hausgaard Gregersen har ikke et specifikt tal på, hvor mange træskulpturer han har lavet hen over årene, men det er i hvert fald blevet til et par 100, fortæller han. Foto: Michael Svenningsen

Fik øjnene op for det i skoven

Allerede som barn kunne Peter Hausgaard Gregersen godt lide at lave noget med sine hænder og snitte, og derfor lå det også i kortene.

Samtidig fik han øjnene op for det, da han gik en tur i skoven, hvor han så et træslot og eventyrlige figurer lavet af træ, som skovarbejdere havde lavet med motorsave, og han tænkte med det samme, at det ville han også.

- Det var inspirerende og fascinerende, og jeg tænkte, at det var vildt, at det kunne lade sig gøre, siger Peter Hausgaard Gregersen, som samtidig fortæller, at han lavede sin allerførste figur i 2002. Det var en delfin.

For tiden er Peter Hausgaard Gregersen i gang med at lave en skildpadde, som skal bruges på en legeplads. Foto: Michael Svenningsen

Forskellige arbejdssteder

Peter Hausgaard Gregersens primære arbejdssteder er på et værksted hjemme i Bråskov og i Urlev og Østbirk Savværk. Derudover tager han også ud til private og firmaer og laver skulpturerne på stedet.

Det tager typisk et par dage at lave en skulptur, og han finder inspiration fra billeder, tegninger og nogle gange bare fra hovedet af.

- Hvis jeg f.eks. skal lave en skulptur af en families hund, bruger jeg gerne billeder af hunden fra forskellige vinkler, så detaljerne kommer ordentligt med, siger Peter Hausgaard Gregersen, som samtidig tilføjer, at prisen på en skulptur bl.a. afhænger af, hvor mange detaljer der skal være, om folk selv har en træstamme ,og hvor stor den skal være.

Peter Hausgaard Gregersen fortæller, at det som sådan ikke er svært at forme skultpurer med en motorsav. Han sammenligner det med at snitte i træ - bare med et større apparat. Foto: Michael Svenningsen

Sjovt at omdanne træ

Han får bestillinger fra private og virksomheder fra hele Danmark, og han laver alle mulige slags træskulpturer. Det kan både være nogen, der skal bruges som kunst, men også skulpturer til leg.

Senest har han lavet bl.a. en gris, hest, hane, høne og kat, som skal stå i en sansehave ved et plejehjem i Birkerød på Sjælland, og lige nu er han bl.a. i gang med at lave en skildpadde, som skal stå på en legeplads.

- Det er sjovt at omdanne træet til noget andet, give det nyt liv og være med til at skabe glæde. Jeg kan godt lide hele processen i det og at udfordre mig selv, siger Peter Hausgaard Gregersen, som samtidig påpeger, at han er glad for, at han har grebet chancen og muligheden for at gå fuld tid, da den bød sig.

- Jeg vil ikke sidde tilbage som f.eks. 90-årig og tænke: "Ej, jeg skulle jo bare have gjort det", siger Peter Hausgaard Gregersen.

Peter Hausgaard Gregersen bor i Bråskov med sin kone Christina Hausgaard Gregersen, som også er en del af virksomheden ArTart.dk, hvori hun bl.a. maler malerier. Sammen har de Laurits på otte år og Sylvester på syv år. Foto: Michael Svenningsen
For tiden er Peter Hausgaard Gregersen i gang med at lave en skildpadde, som skal bruges på en legeplads. Foto: Michael Svenningsen
Hesten har Peter Hausgaard Gregersen lavet til et plejehjem i Birkerød på Sjælland, og den skal stå i en sansehave sammen med træskulpturer formet som en gris, hane, høne og kat. Foto: Michael Svenningsen
Grisen har Peter Hausgaard Gregersen lavet til et plejehjem i Birkerød på Sjælland, og den skal stå i en sansehave sammen med træskulpturer formet som en hest, hane, høne og kat. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Jysk bygger om: Genåbner på fredag

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce