Annonce
Kultur

Peter Brixtoftes datter fortæller om tabet af sin alkoholiserede far

Marie Brixtofte indleder Klosterkirkens række af allehelgen-arrangementer, der undersøger døden og vores forhold til det uundgåelige fænomen. PR-foto: Klosterkirken
Klosterkirken i Horsens benytter allehelgen til at sætte fokus på sorg, død og fejringen af dem, vi mister.
Annonce

Horsens: Hvordan er det at vokse op med en far, der på den ene side er berømt politiker og på den anden side et dybt alkoholiseret menneske - så alkoholiseret, at han til sidst dør af det?

Svaret på det spørgsmål kender Marie Brixtofte, datter af den afdøde Venstrepolitiker og Farum-borgmester Peter Brixtofte, bedre end de fleste. Og hun er ikke bange for at fortælle om det.

Det kan man ved selvsyn opleve i Horsens 30. oktober, når Klosterkirken i Borgergade indleder en stribe arrangementer, der sætter fokus på, hvordan vi håndterer døden og tabet af mennesker, vi holder af.

Marie Brixtofte, der er psykologuddannet, vil i sit foredrag fortælle om, hvordan hun voksede op med sin kendte far, hvis liv var præget af en alkoholisme så alvorlig, at han i 2016 døde af den.

”Livet med en alkoholisk far - og sorgen ved tabet” hedder det gratis foredrag, der finder sted i Klostergården og bakker op om rækken af arrangementer, der alle tager udgangspunkt i fejringen af allehelgen.

- Vi ved Klosterkirken har i år valgt at fokusere særligt på allehelgen, hvor kernen ved denne dag netop er sorg over tabet af mennesker, som vi holder af eller er forbundet med, lyder det fra kirken, der 3. november følger foredraget op med en særlig allehelgens-gudstjeneste, hvor navne på afdøde læses op i kirken, og der er mulighed for at komme og tænde lys.

Annonce

Får døden plads nok herhjemme

Ligeledes 3. november er der desuden allehelgen-koncert, når kirkens vokalensemble i samarbejde med Kammerkoret CantiAros og Den Jyske Sinfonietta opfører John Rutters ”Requiem” i Klosterkirken, og 5. november er det præsterne Sarah Lodberg og Ane Bjerregaard, der skal på banen. Det sker med eksistenssamtaler om ”sorg og fænomenet død”

- Her giver vi os tid til at stille de store spørgsmål og lytte til hinanden. Vi er nysgerrige, undersøgende og undrer os sammen. Det kræver ingen forberedelse, tilmelding eller særlige kompetencer for at deltage, og så er det gratis, oplyser kirken, der fuldender sit allehelgen-tema med en udstilling over temaet ”Død i Danmark & Død i Mexico”.

Når blikket vendes mod netop Mexico, hænger det sammen med, at man her hvert år fejrer og hylder de døde ved Día de Muertos, de dødes dag, der er en festlig begivenhed, som peger tilbage mod Danmark med spørgsmålet: bliver der gjort plads nok til døden herhjemme?

Udstillingen, der undersøger dødskulturer rundt om i verden, kan opleves i Russerkapellet i Klosterkirken fra 25. oktober til 8. november i kirkens åbningstid kl. 9-14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Horsens

Tyve afsløret af overvågningskamera, mens de planlagde indbrud

Annonce