Annonce
Hedensted

Petanqueklub frustreret efter gentagne tilfælde af hærværk: Det er os selv, der skal bruge flere tusinde kroner

Hedensted Petanque Klub må næsten hver uge rydde op i pavillonen, når den i weekenden er blevet overdænget med affald. Foto: Elisabet D. Hyttel
Et smadret bordebænkesæt og masser af affald frustrerer petanquespillerne i Hedensted. SSP håber, at en genåbning af klubber og nye aktiviteter i Trykkeriparken kan afhjælpe problemet.

Hedensted: Pizzabakker, plastikaffald og bunker af cigaretskod. Det syn møder spillerne i Hedensted Petanque Klub næsten hver tirsdag, når de møder op for at spille.

For grupper af unge bruger i weekenden den lille pavillon, der ligger mellem Bredgade, togskinnerne og farvehandlen Minet, som mødested.

Men mandag formiddag var det ikke kun det sædvanlige svineri, petanquespillerne mødte op til.

Annonce

Et næsten nyt bordebænkesæt var blevet godt og grundigt smadret, så det ikke umiddelbart kunne repareres, og flere af klubbens kugleborde var også blevet ødelagt.

- Vi har ikke noget imod, at folk mødes og bruger pavillonen, men nu er det gået for vidt, siger Peder Pedersen, der nu skal i gang med en større oprydning.

- Vi har selv bekostet pavillonen og sidste år nye borde og bænkesæt, så vi nok har brugt 40.000 kr. på pladsen. Vi får ikke støtte nogen steder fra, så det er os selv, der skal betale, siger formand Tom Elkrog.

Tilbagevendende problem

At der er problemer med hærværk og affald ved petanquebanerne er ikke noget nyt.

I 2016 skrev avisen om problemerne første gang, og siden har det været et tilbagevendende problem. Petanquespillerne er vant til at skulle begynde dagen med at rydde op og jævne gruset på banen ud, fordi det er kørt op af knallerter og cykler. Men weekendens hærværk er blevet dråben, der fik bægeret til at flyde over.

Et af petanqueklubbens borde- og bænkesæt er blevet fuldstændig smadret. Foto: Elisabet D. Hyttel

- Vi har næsten opgivet at få gjort noget ved det, for der sker jo ikke noget. De unge mangler et sted at være, men kommunen gør ikke noget, siger Tom Elkrog.

Annonce

Unge mangler et sted

Det med, at de unge mangler et sted at være, giver SSP-koordinator Birgit Fisker petanquespillerne ret i. Coronasituationen har heller ikke gjort sagen bedre.

- Klubberne fik lov til at holde åbnet i efteråret, men hver skole skulle komme for sig, og de unge kommer netop i klubben for at lære andre unge at kende. Vi har endnu ikke fået lov til at åbne, så de unge mangler et sted at være, siger Birgit Fisker, der understreger, at de unge skal rydde op efter sig selv og lade være med at lave hærværk.

Hun fortæller, at både SSP, det lokale politi og Natteravnene er opmærksomme på området omkring petanquebanerne, og hun opfordrer folk til at kontakte SSP eller politiet, hvis de observerer noget.

- Vi er i dialog med de unge i weekenden og om aftenen, og vi har også i lang tid haft ro, fordi de unge er søgt mod Trykkeriparken, men nu er vejret bedre, så nu er problemet vendt tilbage, siger hun.

I øjeblikket arbejder en gruppe på at lave en midlertidig skaterpark i Trykkeriparken, og Birgit Fisker håber derfor, at der kan komme flere aktiviteter i området, så de unge får noget at lave.

På fredag er der netop en workshop i Trykkeriparken fra kl. 15.30 til 16.30, hvor målet er at skabe noget sammen med unge.


Vi har et specielt fokus på petanquebanen, men vi har ikke hørt, at der igen er problemer.

Birgit Fisker, SSP-koordinator


Annonce
Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Cyklist undrer sig: I weekenden er gadelyset tændt - i hverdagen kører han på arbejde i bælgravende mørke

Erhverv For abonnenter

På tirsdag åbner Horsens' største bilforretning: Tre etablerede mærker får selskab af nyt, sporty bilmærke

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Sport For abonnenter

Khalil Ahmad glippede millionkontrakten i NBA - få måneder senere sad han ensom i Keflavik: Mød Horsens IC-stjernen, der stadig drømmer om en returbillet over Atlanten

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

AC Horsens For abonnenter

Storsejr i testkamp gav to positive og to negative svar

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Horsens

Giftefogeder kommer på overarbejde i februar - særlig én dato stikker helt af

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Horsens

Sauna var årsag til, at brandvæsenet måtte i aktion

Kultur For abonnenter

Hårde tider og mere end fem timers debat i byrådssalen: Køb af Bygholm Gods udløste i 1922 et kvartals ekstra skat til Horsens-borgerne

Hedensted

Læserne om ny præst og homovielser: "Det bør på ingen måde være præstens opgave at dømme mennesker" - "det må han vel egentlig selv bestemme"

Annonce