Annonce
Horsens

Person faldt igennem isen på Horsens Fjord: Kom selv op og tog benene på nakken

En person gik onsdag igennem isen på Horsens Fjord ved Langelinie. Personen fik reddet sig selv i land, inden redningsmandskabet nåede frem. Foto: Local Eyes
Politi og redningsmandskab rykkede onsdag middag ud til meldingen om, at en person var faldet i vandet ved Langelinie. Personen havde dog fået reddet sig selv på land, inden redningsmandskabet nåede frem.

Horsens: Det helt store maskineri blev sat i gang, da politiet onsdag omkring kl. 13 fik en melding om, at en person var gået igennem isen på Horsens Fjord ved Langelinie.

Ifølge vidner stod personen i iskoldt vand til livet, og både ambulance og redning blev sendt afsted.

- Inden vi nåede frem, lykkedes det dog personen selv at få sig reddet på land igen. Derefter tog han benene på nakken og løb afsted sammen med de andre. Han skulle nok skynde sig hjem i varmen, siger vagtchef Lars Grønlund fra Sydøstjyllands Politi.

Annonce


Isen er altså ikke tyk nok, til at man kan bevæge sig ud på den. Man skal tage som udgangspunkt, at isen er usikker, og så skal man blive på land.

Lars Grønlund, vagtchef Sydøstjyllands Politi


Ledte efter unge mennesker

Vidner har fortalt politiet, at det angiveligt drejede sig om en flok unge mennesker, der havde bevæget sig et godt stykke ud på isen. Det fik vidnerne til at kontakte politiet, som sendte en patrulje afsted for at bede de unge mennesker om at komme ind på land.

- Men inden patruljen nåede frem, fik vi altså endnu en melding - denne gang på 112 - om at en person nu var gået igennem isen, og så stod vi jo i en helt anden og endnu mere akut situation, fortæller Lars Grønlund.

Der blev dog ikke brug for det store redningsudstyr, da der var tomt på isen, da mandskabet nåede frem. Vidner fortalte politiet, at den uheldige person var blevet reddet op af vandet og altså var løbet fra stedet sammen med en flok andre.

- Vi sikrede os, at der ikke var nogen i og på vandet. Og så gav vi os til at lede efter de unge mennesker, så vi kunne fortælle dem, at det er en rigtig dårlig idé at bevæge sig ud på isen, siger vagtchefen.

Han oplyser, at det ikke lykkedes at finde de unge i området. Hvis de var blevet fundet, kunne de risikere en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, oplyser vagtchefen.

Annonce

Isen er ikke tyk nok

Lars Grønlund benytter lejligheden til at gentage, hvad der er blevet gentaget af både kommune og politi flere gange de seneste dage:

En person gik onsdag igennem isen på Horsens Fjord ved Langelinie. Personen fik reddet sig selv i land, inden redningsmandskabet nåede frem. Foto: Nicolai Skovgård
Foto: Local Eyes

- Isen er altså ikke tyk nok, til at man kan bevæge sig ud på den. Man skal tage som udgangspunkt, at isen er usikker, og så skal man blive på land. Det skal nok blive meldt ud, hvis isen bliver sikker nok til, at man kan bevæge sig ud på den, siger Lars Grønlund.

Annonce
Kultur For abonnenter

Kom med backstage hos Horsens-bandet Bænch på Wall of Sound: 'En for alle, og alle for Brille!'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Video: Horsens rykker sammen i bussen igen, siger lettet festivalleder

Horsens For abonnenter

- Det er et mareridt at komme hjem efter kl. 16: Nu er område med 1837 beboere i spil til betalingsparkering

Brædstrup

Løbeklub jubler over rekordløb til Den Genfundne Bro: Det er vores største succes nogensinde

Navne

Peter Frandsen fylder 100 år: Kom først på plejehjem for to måneder siden

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Horsens

Kommunen vil ikke være lyseslukker: Gadebelysning om natten bevares, da der ikke er penge at spare ved at slukke den

Hedensted For abonnenter

Politi og kommune vil ikke kommentere på forældrekritik i kølvandet på overgrebs-sag: - Men generelt informerer vi hinanden

Horsens

Psykisk sårbare kæmper mod spareforslag, der vil ramme deres værested i Tordenskjoldsgade

Erhverv

Angelika siger farvel til sin blomsterbutik - kroppen trænger til en pause

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Brædstrup

Mor til teenagere og byrådsmedlem vil hjælpe unge med at skabe mere tryghed i nattelivet

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Krigen er rykket tættere på: Freden skal dagligt vindes og er værd at kæmpe for

AC Horsens

Fyrtårn i forsvaret har vokseværk: Kiilerich peger på denne styrke som årsag til de gode præstationer

Annonce