Annonce
Horsens

Person faldt igennem isen på Horsens Fjord: Kom selv op og tog benene på nakken

En person gik onsdag igennem isen på Horsens Fjord ved Langelinie. Personen fik reddet sig selv i land, inden redningsmandskabet nåede frem. Foto: Local Eyes
Politi og redningsmandskab rykkede onsdag middag ud til meldingen om, at en person var faldet i vandet ved Langelinie. Personen havde dog fået reddet sig selv på land, inden redningsmandskabet nåede frem.

Horsens: Det helt store maskineri blev sat i gang, da politiet onsdag omkring kl. 13 fik en melding om, at en person var gået igennem isen på Horsens Fjord ved Langelinie.

Ifølge vidner stod personen i iskoldt vand til livet, og både ambulance og redning blev sendt afsted.

- Inden vi nåede frem, lykkedes det dog personen selv at få sig reddet på land igen. Derefter tog han benene på nakken og løb afsted sammen med de andre. Han skulle nok skynde sig hjem i varmen, siger vagtchef Lars Grønlund fra Sydøstjyllands Politi.

Annonce


Isen er altså ikke tyk nok, til at man kan bevæge sig ud på den. Man skal tage som udgangspunkt, at isen er usikker, og så skal man blive på land.

Lars Grønlund, vagtchef Sydøstjyllands Politi


Ledte efter unge mennesker

Vidner har fortalt politiet, at det angiveligt drejede sig om en flok unge mennesker, der havde bevæget sig et godt stykke ud på isen. Det fik vidnerne til at kontakte politiet, som sendte en patrulje afsted for at bede de unge mennesker om at komme ind på land.

- Men inden patruljen nåede frem, fik vi altså endnu en melding - denne gang på 112 - om at en person nu var gået igennem isen, og så stod vi jo i en helt anden og endnu mere akut situation, fortæller Lars Grønlund.

Der blev dog ikke brug for det store redningsudstyr, da der var tomt på isen, da mandskabet nåede frem. Vidner fortalte politiet, at den uheldige person var blevet reddet op af vandet og altså var løbet fra stedet sammen med en flok andre.

- Vi sikrede os, at der ikke var nogen i og på vandet. Og så gav vi os til at lede efter de unge mennesker, så vi kunne fortælle dem, at det er en rigtig dårlig idé at bevæge sig ud på isen, siger vagtchefen.

Han oplyser, at det ikke lykkedes at finde de unge i området. Hvis de var blevet fundet, kunne de risikere en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, oplyser vagtchefen.

Annonce

Isen er ikke tyk nok

Lars Grønlund benytter lejligheden til at gentage, hvad der er blevet gentaget af både kommune og politi flere gange de seneste dage:

En person gik onsdag igennem isen på Horsens Fjord ved Langelinie. Personen fik reddet sig selv i land, inden redningsmandskabet nåede frem. Foto: Nicolai Skovgård
Foto: Local Eyes

- Isen er altså ikke tyk nok, til at man kan bevæge sig ud på den. Man skal tage som udgangspunkt, at isen er usikker, og så skal man blive på land. Det skal nok blive meldt ud, hvis isen bliver sikker nok til, at man kan bevæge sig ud på den, siger Lars Grønlund.

Annonce
Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Horsens

Sidst manglede han én stemme - denne gang lykkedes det: Piratheep er første tamiler i Horsens Byråd

Brædstrup

Udvalg godkender plan for rent drikkevand: Konklusionen er, at grundvandet er godt beskyttet

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Horsens

Politiet måtte have gang i blå blink og eftersættelse, da 25-årig kørte over for rødt lys

Erhverv For abonnenter

Her vil Hybel bygge og bo: Se planerne for Hybels ny domicil, der ikke blev som først planlagt

Hedensted

Så mange elever vil blive berørt af nyt klasseloft: Kun få skoler har store klasser i indskolingen

Annonce