Annonce
Erhverv

Pernille låser døren: Blomstergården sadlede helt om

Blomstergårdens indehaver Pernille Dahl Stobberup er nu om dage alene om at drive butikken i Brædstrup. Mangel på arbejdskraft betød, at hun var nødt til at gøre tingene anderledes. Foto: Peter Hald
Blomsterhandler fra Brædstrup var nødt til at ændre sit butikskoncept radikalt: Mindre kundesnak og mere produktion.

Brædstrup: En del kunder har sikkert forgæves rusket i døren til Blomstergården i Brædstrup i de senere dage. Butikkens hoveddør er nemlig låst selv på en hverdag i den almindelige åbningstid.

Men butikken er ikke lukket. Kunderne er bare nødt til lige at smutte ind i baggården, og det er der en forklaring på.

Blomstergårdens indehaver Pernille Dahl Stobberup er nemlig alene på skansen. Hun har været nødt til at sadle helt om og driver nu sin forretning i Brædstrup på en radikalt anderledes måde end før.

Annonce

Hun har skåret den personlige betjening ned til et minimum i Brædstrup. Det var blevet nødvendigt, fordi det for tiden er voldsomt svært at skaffe uddannede blomsterdekoratører.

- Jeg har hørt om butikker, der forgæves har søgt efter uddannet arbejdskraft i flere måneder. Det ramte også mig, da jeg pludselig ikke kunne få besat to stillinger og så også fik en langtidssygemelding ind. Så var jeg nødt til at tænke helt anderledes. Jeg var nødt til at skære ned og afskedige, så nu er der kun mig her i Brædstrup. Derfor låser jeg hoveddøren, og jeg koncentrerer mig om at lave buketter og kranse, og så kan kunderne bruge min selvbetjenings-døgner i baggården, fortæller Pernille Dahl Stobberup.

- Det var heldigt, at jeg sidste år oprettede min selvbetjenings-døgnbutik. Her har jeg buketter, kranse, delikatesser og andre ting, som folk selv køber via Mobilepay. Og måske laver jeg indretningen i butikken om, så døgneren får indgang fra Bredgade, siger hun.

Svært at skaffe folk

Den nye måde at drive forretningen på har ikke ramt Blomstergårdens afdelinger i Horsens og Herning.

- De har stadig samme bemanding, men i Brædstrup er det et nyt koncept, hvor jeg koncentrerer mig om arbejdet og har droslet ned på kundekontakten, fortæller Blomstergårdens indehaver.

- De fleste af kunderne forstår det. Der har været et par sure reaktioner, men langt de fleste kan godt sætte sig ind i situationen. Kunderne er som regel supersøde og meget omstillingsparate. Det handler kort sagt om, at jeg er nødt til at bruge tiden så effektivt som muligt. Jeg er altid klar til at knokle, men jeg kan jo ikke stå her døgnet rundt, for jeg har min familie at tænke på.

- Min søn Gustav er fem år, så det er klart, at der skal være tid til ham. Jeg elsker at snakke med kunderne, men nu har jeg bare været nødt til at prioritere anderledes... det er jo også cool business, og jeg synes, at jeg har været modig og truffet en beslutning, mens jeg stadig har hovedet opad, siger Pernille Dahl Stobberup.

Annonce

Ikke læne sig tilbage

De tendenser, som Blomstergården er nødt til at indrette sig efter - højere effektivitet og mindre tid til hyggesnak - er Pernille Dahl Stobberup ikke entydigt begejstret for:

- Det er jo nogle tendenser, der kan gå ud over den ældre generation. For mange ældre betyder det meget, at de kan handle i de lokale butikker og få sig en god snak hen over disken. Men der er udfordringer i vente i detailhandlen, og nogle gange er vi nødt til at gøre tingene på en anden måde. Vi er nødt til at være skarpe, så vi kan bevare vores butikker, siger den 32-årige blomsterhandler.

- Jeg har hørt folk sige til mig: "Du er vel nok en modig dame". Jo, det synes jeg også, men hvordan skal jeg lige tolke det? Men jeg ved i hvert fald, at man ikke bare kan læne sig tilbage og tro, at alt er fint. Vi er nødt til at kunne omstille os, tilføjer Pernille Dahl Stobberup.

Mangel på kvalificeret arbejdskraft er noget, der plager adskillige brancher, og det er et af de samtaleemner, der præger debatten, når virksomhedsejere og butiksejere mødes.

Noget af manglen kunne måske afhjælpes på længere sigt, hvis uddannelsessystemet blev justeret:

- Jeg har den holdning, at elevpladser burde være SU-berettigede. Det ville betyde, at butikker som vores kunne tage flere elever ind, og det vil også gælde i andre brancher, siger Pernille Dahl Stobberup.

Annonce
Navne For abonnenter

Stemmesluger, vagthund og motorcykelmand: Skandalehistorie fik den normalt højtråbende og sygdomsramte byrådspolitiker til at trække sig fra partiet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kritiker af omfartsvej går i rette med borgmesters udlægning: Ministersvar viser, at der måske slet ikke er brug for en ny vej

Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

AC Horsens

Specialist har hjulpet Pohl tilbage på målkurs: Når jeg er kampklar, leverer jeg også varen

Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Hedensted

Kniber med at finde nok SOSU-hænder: Flere tiltag skal oppe rekrutteringen i Hedensted Kommune

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Horsens får igen en stadsarkitekt: Det bliver godt

Erhverv

Liniepavillonen er færdig som restaurant: Nu skal der være selskabslokaler og bolig

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

La Vie genopstår - indehaver er lettet over at blive reddet i sidste øjeblik

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Sport

Coronaen kom i vejen i 2020, men i oktober sparker AC Horsens nyt liv i en gammel Folkebladet-tradition

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

For et år siden gik smitten første gang amok: Her kan du gå på opdagelse i kommunens corona-udvikling og vaccinations-indsats gennem det seneste halvandet år

Annonce