Annonce
AC Horsens

Perfekt julegave til AC: Slutter med flot sejr over Sønderjyske

Michael Lumb scorede til 2-0 i første halvleg og sikrede dermed AC Horsens sejren på 2-1 over sønderjyske. Foto: Ernst van Norde/Scanpix
Annonce

Horsens: AC Horsens fik en perfekt afslutning på 2019 med en sejr på 2-1 over Sønderjyske. Sejren blev grundlagt på en flot første halvleg og fightet hjem i de sidste 45 minutter. Louka Prip og Michael Lumb stod for de to scoringer. Med sejren står noteret for 25 point og går på juleferie på en 10. plads i Superligaen med god afstand ned til rækkens absolutte bundhold.

AC Horsens' defensiv gav sig selv flere problemer i kampens indledning ved at forsøge at spille bolden rundt. Det pressede Matej Delac, som var tæt på at miste bolden i flere omgange.

I den anden ende af banen fik AC Horsens en anderledes perfekt start på kampen. Michael Lumb havde den første afslutning. Den udløste et hjørnespark, og det sendte Louka Prip direkte i mål til 1-0 efter et kvarters spil.

Jonas Thorsen fulgte op, da han efter 25 minutter tog chancen ude fra og sendte bolden på overliggeren.

Sønderjyske fik mange hjørnespark og indkast tæt på AC Horsens' baglinje. Det gav flere tilfældigheder tæt under AC-målet, men Matej Delac var vågen, når det for alvor brændte på.

I den anden fik Louka Prip et nyt hjørnespark i det 38. minut. Han fandt Malte Kiilerich, der dirigerede bolden ind mod mål, hvor Michael Lumb fik skubbet bolden det sidste stykke over stregen til 2-0.

Mart Lieder havde et godt hovedstød kort før pausen, men Matej Delac leverede en ny god redning.

Sønderjyske endte med at have otte hjørnespark i de første 45 minutter. AC Horsens havde to og udnyttede det til at lave to scoringer.

Nicolai Brock-Madsen åbnede anden halvleg med en afslutning fra tæt hold på Louka Prips tværbold, men forsøget gik forbi mål.

I det 58. minut fik Sønderjyskek reduceret til 2-1. Jonas Thorsen ville have frispark midt på banen, men Sønderjyske udnyttede forvirringen og netop indskiftede Peter Christiansen sendte bolden i mål til 2-1.

Kort efter tørrede Mart Lieder Malte Kiilerich, men hans afslutning gik akkurat forbi mål.

AC Horsens skulle bruge lidt tid på at ryste reduceringen af sig, men efterfølgende kom Bjarke Jacobsen og Louka Prip frem til afslutninger.

Sønderjyske pressede på i kampens sidste minutter, men AC Horsens slap med skrækken.

Bo Henriksen havde foretaget en enkelt ændring i forhold til startopstillingen mod Hobro. Nicolai Brock-Madsen var klar oven på sygdom og afløste Peter Therkildsen i angrebet. Alexander Ludwig måtte igen starte på bænken til fordel for Bjarke Jacobsen, der blev foretrukket til en plads i midterforsvaret.

De to holds startopstillinger:

AC Horsens: Matej Delac, Peter Nymann, Malte Kiilerich, Bjarke Jacobsen, Michael Lumb, Louka Prip, Hallur Hansson, Ayo Okosun, Jonas Thorsen, Rune Frantsen, Nicolai Brock-Madsen.

Sønderjyske: Nikola Mirkovic, Jeppe Simonsen, Kees Luijckx, Eggert Jonsson, Stefan Gartenmann, Alexander Bah, Victor Ekani, Mads Albæk, Rilwan Hassan, Mart Lieder, Artem Dovbyk.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Lettet chauffør efter krav om mundbind i bybusserne i Horsens: Bedre sent end aldrig

Horsens

HIC henter stor amerikaner

Annonce