Annonce
Horsens

Pensionist bliver pladepusher: 65-årig åbner ny vinyl-biks i Kattesund

Per Christensen er en flittig gæst ved koncerter i Horsens og andre steder i landet, hvor han har krydset mange legendariske musikere af på sin liste i tidens løb. Kærligheden til musikken begyndte i 1960'erne, hvor han nåede at opleve en stribe store navne, Jimi Hendrix bl.a. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh
Per Christensen gav ikke det stille otium mange chancer - nu lever han en butiksdrøm ud i Kattesund.
Annonce

Horsens: Per Christensen kunne egentlig nøjes med ligge hjemme på sofaen og nyde pensionist-tilværelsen med god vinyl på pladespilleren. Men det gider han ikke. I stedet for at skrue ned for tempoet, skruer han nemlig op - både for tempo og lyd.

I den kommende weekend åbner Per Christensen Horsens nyeste vinylbutik, og dermed går en drøm i opfyldelse, afslører den 65-årige tidligere trykker, som lørdag kl. 11 holder reception i butikken Cat Music i Kattesund.

Han steg ind i otium-nydernes rækker i oktober sidste år, men fremtiden uden daglige jobpligter gav han ikke mange chancer.

- Det er tre år siden, jeg begyndte at drømme om at åbne min egen butik. Nu fandt jeg lokalet, og jeg synes, det ligger godt her i Kattesund, hvor der kommer en del mennesker forbi i dagens løb. Skulle det være, skulle det være nu. Jeg bliver jo ikke yngre, bemærker han med et grin og kigger ud ad vinduet mod biler og mennesker, der drøner forbi.

Fra på lørdag skulle flere af dem gerne svinge inden for i nummer 17.

Skulle det være, skulle det være nu. Jeg bliver jo ikke yngre.

Per Christensen, Kattesunds ny pladepusher

Annonce

Endte med en samling på 19.000 lp'er

I butikken står rækker af kasser med lp'er klar til at blive bladret igennem af byens vinylelskere, som kan proviantere blandt både nye og brugte skiver.

Der er masser af rock i kasserne, "men jeg har også ting som den her", siger Per Christensen og trækker en Rasmus Seebach-lp frem.

- Han har da gjort det godt, siger han om Seebach, der en del af et varesortiment, som langt hen ad vejen udspringer af Per Christensens personlige samling og en kærlighed til musik, der rækker tilbage til 1960'erne, da han fik sin første plade: Beatles legendariske "Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band".

Siden voksede samlingen. Hyldemeter for hyldemeter - og den kulminerede for nogle år siden med 19.000 plader, som han havde opkøbt i takt med, at først cd'en og siden streamingtjenesterne gjorde deres indtog.

Da vinylen for 10 år siden så igen roterede i musikelskernes bevidsthed, begyndte han at handle med sine lp'er. Men indtil nu kun på nettet.

- Jeg har solgt en del på Facebook, og det var også fint nok, men det er da en meget bedre oplevelse for folk, når de kan komme ind i en butik og se og røre ved de ting, de køber, konstaterer Per Christensen.

Annonce

Mere konkurrence

Hans ambition med Cat Music er, at forretningen skal løbe rundt, og kan han tjene en smule ved siden af sine pension, er han tilfreds. Selv om pladernes prisspænd rækker fra de helt billige til 15 kroner stykket til samlerobjekter i flere tusind kroner-klassen, gider han ikke sælge det, han bramfrit kalder "lort" - altså voldsomt slidte skiver, og med butikkens placering i en tidligere frisørsalon i det trafikerede Kattesund håber han på en jævn strøm af kunder.

Han og hans kone, som i øvrigt ikke er ked af, at gemalen nu rydder op i de omfangsrige lp-gemmer derhjemme, har selv stået for indretningen af forretningen, og planen er at holde åbent alle ugens dage, søndag undtaget.

Med åbningen af Cat Music bliver der også ekstra konkurrence om købernes gunst i Horsens.

I forvejen har de flere vinylvandhuller at slukke tørsten i; Vinylbiksen i Borgergade og Bogcentralen i Tobaksgården som de største, men Per Christensen er ikke bekymret for sin butiks overlevelseschancer af den grund.

- Jeg håber og tror da, at der er plads til os alle. Selvfølgelig vil mange af de nye plader, der udkommer, være de samme, men ellers har vi hver især forskellige varer på hylderne, siger Per Christensen, som generelt glæder sig over at opleve den interesse mange unge har fået for musik på rille.

- Det er dejligt at se, for det er nu stadig noget specielt at sætte en lp på, siger pladepusheren om de senere års vinyl-renæssance, som han håber at støtte med Cat Music.

Per Christensen nåede at bygge en pladesamling på imponerende 19.000 skiver op. En stor del af samlingen har han solgt til en pladebutik i Nordjylland, men han har stadig omkring 5000 på lager, som han håber at kunne sælge i Cat Music i Kattesund samtidig med, at han løbende føjer nye vinyler til sortimentet. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Unge færdige med første uddannelsestrin

Annonce