Annonce
Brædstrup

Pengepose fra rådhuset skal bruges på Folkeparken

Ejendomsudvikler Peter Pørtner Voldby og hans hustru Helle er blandt de mange, som har efterlyst en kærlig hånd til Folkeparken. Netop forbedring af Folkeparken kunne være med til at fremme udviklingen i Brædstrup, mener de. Arkivfoto

Folkeparken i Brædstrup trænger til et løft, og det kan ske allerede fra næste år, når områdemidlerne kommer i spil.

Annonce

Brædstrup: Det har længe været et stort ønske blandt borgerne i Brædstrup, at byens park, Folkeparken, får en tiltrængt ansigtsløftning, og den kan være på vej måske allerede fra næste år.

Folkeparken er nemlig blandt de områder i Brædstrup, som står til at få del i de områdemidler, som tilfalder byen i de kommende år. Det oplyser formanden for byrådets teknik- og miljøudvalg, Ole Pilgaard Andersen (DF), som dog gerne vil høre borgernes ønsker for Folkeparken først.

- Vi vil gerne optimere Brædstrup, og vi vil gerne høre, hvordan vi gør Brædstrup attraktiv og udvikler byen. Det er ikke det enkelte byrådsmedlem, som ved, hvad der er godt for Brædstrup. Vi vil gerne tænke parken og byen ind som en helhed. Det er for at gøre det hele langt bedre, og her vil vi gerne have afklaret, hvad borgerne vil. Det er den demokraitske proces, vi er på vej ind i, siger Ole Pilgaard Andersen.

Temaet omkring Folkeparken vil blive en del af det borgermøde, som Horsens Kommune planlægger at holde til august/septemer omkring områdemidlerne.

Vi vil gerne tænke parken og byen ind som en helhed. Det er for at gøre det hele langt bedre, og her vil vi gerne have afklaret, hvad borgerne vil.

 
Annonce

Finansiering på plads

Da forligspartierne bag budgetforliget sidste år besluttede, at forbedre Folkeparken med et nyt indgangsparti for at synliggøre parken, samt at forbedre indgangsmulighederne ved Rosengade til glæde for patienter og pårørende på Gudenå Hospice, fulgte der ingen finansiering med.

De midler er imidlertid kommet med de 18 mio. kroner i områdemidler, så derfor er både indgangsparti og indgangen ved Rosengade en bunden opgave i forbindelse med forbedringerne af Folkeparken, oplyser udvalgsformanden.

- Om folk så vil have de gamle lamper tilbage, eller om man ønsker noget helt andet, glæder vi os så til at høre borgerne om, siger Ole Pilgaard Andersen.

Hele planen for projekter i forbindelse med områdemidlerne skal være godkendt af byrådet senest 1. april 2018, hvorefter projekterne kan realiseres fra maj/juni næste år og de følgende fem år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce