Annonce
Østjylland

Pengene er fundet: Aros klar med kæmpe satsning til 200 millioner

I fremtiden bliver det svært af forestille sig Aros uden The Dome, skriver kunstmuseet i en pressemeddelelse. Illustration: Aros
Udbygningsprojektet 'The Next Level" har økonomisk og politisk opbakning og er nu klar til at gå ind i næste fase.

AARHUS: En længe ønsket spektakulær tilbygning til Aros bliver nu realiseret. Finansieringen til tilbygningen The Dome, der er lavet af den amerikanske kunstner James Turrell, og som i fremtiden vil være et lige så stort vartegn som 'Your rainbow panorama' på toppen af kunstmuseet er på plads.

Det oplyser Aros torsdag formiddag.

- Vi har arbejdet hårdt på at få realiseret denne ambitiøse udvidelse af museet, som vi kalder The Next Level, og vi er derfor meget glade for den opbakning, som projektet får både økonomisk og politisk, fortæller museumsdirektør Erlend G. Høyersten, Aros.

Annonce

Et kig til det uendelige himmelhvælv

The Next Level består af flere elementer: Et udbygningsprojekt bestående af et underjordisk udstillingsgalleri på 1000 kvadratmeter og det gigantiske værk The Dome af James Turrell, der med sin loftshøjde på 15 meter, en diameter på 40 meter og et kig til det uendelige himmelhvælv, vil byde på en international unik kunstoplevelse præget af stor spirituel sensibilitet. Udbygningen vil blive forbundet til den eksisterende bygning med indgang fra niveau 3.


Vi har arbejdet hårdt på at få realiseret denne ambitiøse udvidelse af museet, som vi kalder The Next Level, og vi er derfor meget glade for den opbakning, som projektet får både økonomisk og politisk

Erlend G. Høyersten, museumsdirektør Aros


Et andet element, der er med i næste fase af projektet, er The Annual ARoS Pavilion, som vil blive placeret mellem museet og The Dome. Planen er, at der hvert år vil blive bygget en ny midlertidig pavillon af nogle af verdens mest innovative arkitekter. The Annual ARoS Pavilion vil fungere som en midlertidig tilbagevendende scene for forskellige former for socialt samvær, talks, koncerter, nye udstillinger og performances.

Annonce

Her kommer pengene fra

Den samlede pris på udbygningsprojektet er vurderet til knap 200 millioner kroner, hvoraf Købmand Herman Sallings Fond har doneret 80 millioner kroner, Ny Carlsbergfondet 40 millioner kroner og en anonym donation på 10 millioner kroner.

Den resterende del finansieres mellem Aarhus Kommune og Aros.

Byggeriet sker i samarbejde med Aarhus Kommunes magistratsafdeling for Kultur og Borgerservice.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce