x
Annonce
Ikast-Brande

Penge til springvand i tre byer

For egne og indsamlede midler og med assistance fra det lokale firma Wintec fik Brande City 11. maj sidste år igen liv i springvandet på Torvet. Nu er der kommunale kroner på vej til en renovering af springvandet. Arkivfoto: Villy G. Jensen
Kommunens teknik- og miljøudvalg øremærker penge til tre springvand.

Ejstrupholm/Ikast/Brande: Både i Ikast, Brande og Ejstrupholm har der længe været et stort ønske om at få renoveret de lokale springvand.

Sidste år tog Brande City i samarbejde med den lokal virksomhed Wintec sagen i egen hånd, så springvandet på Torvet igen kunne komme til at springe, og nu er der kommunale kroner på vej til alle tre springvand.

På sit møde i sidste uge øremærkede teknik- og miljøudvalget størstedelen af udvalgets pulje på i alt tre millioner kroner (kaldet TMU-puljen) til forskellige anlægsprojekter, og her stod springvandene højt på prioriteringslisten. Der blev de allerede placeret i forbindelse med efterårets budgetforlig.

Der blev således afsat 235.000 kroner til renovering af springvandet i Brande, 80.000 kroner til springvandet i Ejstrupholm og en halv mio. kroner til en renovering af ikke bare springvandet, men hele Torvet foran rådhuset i Ikast. I den forbindelse udbad udvalget sig en beskrivelse af, hvordan den halve million bedst anvendes.

Dansk Folkepartis næstformand for Teknik- og miljøudvalget, Trine M. Kristensen, glæder sig over, at det kan lade sig gøre at renovere springvandene i Ejstrupholm og Brande for nogenlunde overskuelige summer. I Ikast er opgaven mere kompleks:

- Det er desværre noget mere omstændeligt i Ikast. Her er der både et springvand midt på torvet og en rende rundt omkring pladsen, hvor der burde løbe vand i. Renden er umulig at få til at holde tæt, så den har vi faktisk opgivet. Springvandet derimod kan for så vidt godt komme i gang igen - dog for den nette sum af en halv million kroner. For et springvand, der på en god dag springer små 60 cm. op i luften, taler vi altså dermed om ca. 8.000 kr. pr. centimeter vand, konstaterer hun.

DF’eren drømmer i stedet om at få plantet noget hæk rundt i renden og dermed få skabt noget afskærmning og hyggekroge.

I givet fald skal planerne forelægges resten af byrådet, inden de føres ud i livet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Peter Sørensen: Kommunen kan gøre noget - men det er private penge, der for alvor holder byggeriet i gang

Annonce