Annonce
Horsens

Penge til julebelysning var sluppet op: Så tog borger affære og skaffede 23.000 kroner

Rasmus Bie (til venstre), formand for Lokalrådet for Lund og omegn, har for nyligt været på gaden med en gruppe frivillige borgere for at installere julebelysning på hovedgaden i Lund. Her var der ikke råd til at sætte julebelysning op i fire af lygtepælene, men det er der nu, efter en lokal borger, Henrik Kvist, i weekenden tog initiativ til en indsamling. Arkivfoto: Claus Skovholm
Da donation fra kommunen ikke var nok til at fuldende julebelysning i Lund, startede lokal borger en indsamling. Nu er pengene fundet.

Lund: Det må kunne klares lokalt.

Sådan tænkte Henrik Vohnsen Kvist, da han i weekenden kørte gennem Lund og kunne konstatere, at der ikke havde været penge nok til at fuldende den nyopsatte julebelysning på hovedgaden i Lund.

Den lokale borger tog derfor initiativ til en lokal indsamling på facebook.

- Vi skulle bruge 12.000 kroner, og jeg gik i gang med indsamlingen lørdag aften. Et døgn senere var der samlet 20.000 kroner ind, og nu nærmer vi os 23.000 kroner, fortæller Henrik Kvist, der har planlagt, at indsamlingen skal vare frem til mandag aften.

Dermed er der rigeligt med penge til at købe den manglende del af julebelysningen.

- Jeg er imponeret over, at det er gået så hurtigt med at samle pengene ind, men jeg er ikke overrasket. I vores lille samfund bliver der altid bakket op om initiativer som dette, siger Henrik Kvist, der er formand for Vinten Forsamlingshus.

Annonce

Jeg er imponeret over, at det er gået så hurtigt med at samle pengene ind, men jeg er ikke overrasket. I vores lille samfund bliver der altid bakket op om initiativer som dette.

Henrik Vohnsen Kvist

Manglede penge til lys i fire lygtepæle

Sidste år fik Lund et lokalråd, Lokalrådet for Lund og omegn, hvis første initiativ var at arrangere en juletræstænding ved brugsen. Her mødte 300 mennesker op, og det blev hurtigt besluttet at gentage succesen i år.

- Samtidig ville vi i år have julebelysning i Lund, for vi har manglet den hygge i Lund ved juletid, som vi ser i andre byer, fortæller Rasmus Bie, formand for Lunds lokalråd.

Lokalrådet søgte derfor om finansiering i kommunens mellembypulje, der donerede penge til at installere de fornødne strømstik i 13 lygtepæle samt penge til belysning i ni af lygtepælene.

Juletræstænding på mandag

Dermed manglede der lys i fire lygtepæle, men det er der altså råd for nu med hjælp fra Henrik Kvists indsamling.

- Det fortjener stor ros, og det er fantastisk at mærke den positivitet fra folk. Selvom vi har tre bydele, så støtter folk op, siger Rasmus Bie, der glæder sig over, at indsamlingen førte til flere penge, end der er behov for.

- Det kan være, der bliver råd til at installere et par ekstra strømstik, og de penge, vi ikke bruger i år, bliver lagt i puljen til næste år, hvor vi er klar med endnu en ansøgning til kommunen, så belysningen kan nå ud til Vinten og Provstlund og på den måde binde de tre bydele sammen, siger Rasmus Bie.

Alle 13 lygtepæle, inklusiv de fire, der endnu ikke har fået installeret julebelysning, vil lyse hovedgaden op, når Lunds lokalråd inviterer til juletræstændning på mandag 25. november. Her vil julemanden kigge forbi og tænde lys i juletræet mellem klokken 17 og 17.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce