Annonce
Horsens

Penge til julebelysning var sluppet op: Så tog borger affære og skaffede 23.000 kroner

Rasmus Bie (til venstre), formand for Lokalrådet for Lund og omegn, har for nyligt været på gaden med en gruppe frivillige borgere for at installere julebelysning på hovedgaden i Lund. Her var der ikke råd til at sætte julebelysning op i fire af lygtepælene, men det er der nu, efter en lokal borger, Henrik Kvist, i weekenden tog initiativ til en indsamling. Arkivfoto: Claus Skovholm
Da donation fra kommunen ikke var nok til at fuldende julebelysning i Lund, startede lokal borger en indsamling. Nu er pengene fundet.

Lund: Det må kunne klares lokalt.

Sådan tænkte Henrik Vohnsen Kvist, da han i weekenden kørte gennem Lund og kunne konstatere, at der ikke havde været penge nok til at fuldende den nyopsatte julebelysning på hovedgaden i Lund.

Den lokale borger tog derfor initiativ til en lokal indsamling på facebook.

- Vi skulle bruge 12.000 kroner, og jeg gik i gang med indsamlingen lørdag aften. Et døgn senere var der samlet 20.000 kroner ind, og nu nærmer vi os 23.000 kroner, fortæller Henrik Kvist, der har planlagt, at indsamlingen skal vare frem til mandag aften.

Dermed er der rigeligt med penge til at købe den manglende del af julebelysningen.

- Jeg er imponeret over, at det er gået så hurtigt med at samle pengene ind, men jeg er ikke overrasket. I vores lille samfund bliver der altid bakket op om initiativer som dette, siger Henrik Kvist, der er formand for Vinten Forsamlingshus.

Jeg er imponeret over, at det er gået så hurtigt med at samle pengene ind, men jeg er ikke overrasket. I vores lille samfund bliver der altid bakket op om initiativer som dette.

Henrik Vohnsen Kvist

Manglede penge til lys i fire lygtepæle

Sidste år fik Lund et lokalråd, Lokalrådet for Lund og omegn, hvis første initiativ var at arrangere en juletræstænding ved brugsen. Her mødte 300 mennesker op, og det blev hurtigt besluttet at gentage succesen i år.

- Samtidig ville vi i år have julebelysning i Lund, for vi har manglet den hygge i Lund ved juletid, som vi ser i andre byer, fortæller Rasmus Bie, formand for Lunds lokalråd.

Lokalrådet søgte derfor om finansiering i kommunens mellembypulje, der donerede penge til at installere de fornødne strømstik i 13 lygtepæle samt penge til belysning i ni af lygtepælene.

Annonce

Juletræstænding på mandag

Dermed manglede der lys i fire lygtepæle, men det er der altså råd for nu med hjælp fra Henrik Kvists indsamling.

- Det fortjener stor ros, og det er fantastisk at mærke den positivitet fra folk. Selvom vi har tre bydele, så støtter folk op, siger Rasmus Bie, der glæder sig over, at indsamlingen førte til flere penge, end der er behov for.

- Det kan være, der bliver råd til at installere et par ekstra strømstik, og de penge, vi ikke bruger i år, bliver lagt i puljen til næste år, hvor vi er klar med endnu en ansøgning til kommunen, så belysningen kan nå ud til Vinten og Provstlund og på den måde binde de tre bydele sammen, siger Rasmus Bie.

Alle 13 lygtepæle, inklusiv de fire, der endnu ikke har fået installeret julebelysning, vil lyse hovedgaden op, når Lunds lokalråd inviterer til juletræstændning på mandag 25. november. Her vil julemanden kigge forbi og tænde lys i juletræet mellem klokken 17 og 17.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce