Annonce
Erhverv

Pejsegården og restaurant gør klar til åbning: Rigtige gæster er bedre end hjælpepakker

Direktør på Hotel Pejsegården Jytte Nygaard slår atter dørene op til restaurant Dillen fra mandag 18. maj. Hun regner med, at der kan være plads til cirka 50 gæster ad gangen, når hotellet skal følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Arkivfoto: Lars Juul
Restaurant Dillen på Hotel Pejsegården er klar til at åbne for gæster fra på mandag, og tirsdag åbner restaurant Det Gamle Posthus dørene. Begge steder glæder sig til at se gæster igen.

Brædstrup: Siden 18. marts har de lokale restauranter og spisesteder været lukket ned på grund af coronafare, og præcis to måneder senere, mandag 18. maj, bliver det igen muligt for Brædstrups restauranter at byde gæster inden for.

Både restaurant Dillen på Hotel Pejsegården og restaurant Det Gamle Posthus i Brædstrup har valgt at genåbne restauranterne og følge de skærpede retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen kræver.

De lokale restauranter havde ellers muligheden for at forblive lukket og fortsætte lidt tid endnu under hjælpepakken, indtil reglerne løsnes mere op, og der igen kommer mere normale tilstande. Det vælger ingen af de lokale restauranter - tværtimod ser man frem til igen at stå på egne ben.

- Jeg synes, det er dejligt, at vi kan åbne igen. Vi går godt nok økonomisk et trin ned i hjælpepakken, når vi åbner op. Jeg har det dog sådan, at nu kan det være lige meget med hjælpepakker, for nu skal vi bare i gang igen. Vi skal have åbnet restauranten og få nogle gæster ind igen. Det er bedre end alverdens hjælpepakker. Vi kan ikke bare sidde derhjemme og kigge mere, siger tjener og medejer Betina Heimann på restaurant Det Gamle Posthus.

Annonce

Vi skal have åbnet restauranten og få nogle gæster ind igen. Det er bedre end alverdens hjælpepakker. Vi kan ikke bare sidde derhjemme og kigge mere.

Betina Heimann, tjener og medejer på restaurant Det Gamle Posthus.

Godt booket op

På restaurant Det Gamle Posthus har indehaverne plads til cirka 70 gæster, når terrassen tages i brug, og restauranten er klar til at tage imod gæster fra tirsdag 19. maj. Allerede nu har der været godt gang i bordbestillingerne, da restauranten har bestillinger på fire ud af fem dage i åbningsugen.

- Det er mange af vores almindelige stamgæster, som har bestilt bord, men vi får også bestillinger fra nye gæster, som måske bruger anledningen til at prøve os af, siger Betina Heimann.

På Hotel Pejsegården åbner restaurant Dillen op igen fra mandag 18. maj, og dermed prøver hotellet også at gøre sig mere uafhængig af statens hjælpepakker.

- Vi synes, det er bedst for vores gæster, at de møder en åben dør. Det er ikke godt for nogen virksomheder at holde lukket. Vi tror da også på, at folk har et opsparet behov for at komme ud og forlyste sig, siger Jytte Nygaard.

Overlever krisen

Restaurationsbranchen har været blandt de brancher, der har været hårdest ramt af coronakrisen. Ifølge arbejdsgiverorganisationen inden for hotel- og restaurationsbranchen Horesta føler cirka 20 procent af medlemmerne sig truet på eksistensen, men så slemt har situationen ikke været for de lokale restauranter.

- Nu taler jeg sjældent om økonomi, men vi har heldigvis ikke været i nærheden af, at vores eksistens har været truet. Folk har været gode til at bruge vores takeaway under krisen, og vi er rigtige glade for den støtte og opbakning. Det vigtigste for os er stadig, at vores konferencer kommer op at køre igen, fordi det også giver en del på udlejning af værelser. Vi ved dog ikke endnu, hvornår det bliver muligt at holde konferencer igen, siger Jytte Nygaard.

Selvom restaurant Det Gamle Posthus er en relativ nystartet restaurant og dermed ikke har opsparet så meget kapital, har coronakrisen ikke været livstruende for byens nye spisested.

- Vi har ikke været truet på eksistensen, og vi har ikke været i banken for at bede om ekstra kreditter, så på den måde er vi sluppet relativt helskinnet igennem nedlukningen. Vi har haft nogle opsparede midler, som vi ville bruge til investeringer i restauranten, men som vi i stedet har brugt til at stå imod coronakrisen. Samtidig har vi haft en god udlejer, som har nedsat vores husleje under krisen, og det har været en rigtig god hjælp for os, siger Betina Heimann.

Også Det Lille Røgeri i Voervadsbro er klar til at åbne igen. Det sker fra tirsdag 19. maj, men det lokale spisested vil i starten have begrænset åbningstider fra kl. 12 til 16 med diverse frokostmenuer, lyder det fra restauranten.

Restaurant Det Gamle Posthus i Brædstrup åbner fra tirsdag 19. maj, og restauranten mærker allerede, at der er godt gang i bordbestillingerne i åbningsugen. Arkivfoto: Henrik Sandvad
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

DMI lover sol og sommer på første officielle sommerdag - men så kommer efterårsvejret

Annonce