Annonce
Horsens

Paw Amdisen klar til at tegne SF

Paw Amdisen er 40 år, bor i Østerhåb og arbejder som HF-lærer i Horsens. I marts næste år ventes han valgt som SF?s spidskandidat til byrådet. Foto: Lars Juul
horsens - Bjarne Sørensen og Paw Amdisen har de seneste år kørt tæt parløb om den politisk linje i SF Horsens.

Derfor var det da heller ikke unaturligt, at Bjarne Sørensen i Horsens Folkeblad forleden pegede på sin "protege" som naturlig arvtager - og ny spidskandidat - ved kommunalvalget om et års tid.

Paw Amdisen tager imod opfordringen, siger han nu til Folkebladet, dog med det forbehold, at det er medlemmerne, der, formentlig ved generalforsamlingen i marts, vælger, hvem der skal være spidskandidat.

65-årige Bjarne Sørensen og 40-årige Paw Amdisen, der sad i byrådet sammen i 2009-2013, har vidt forskellige baggrunde. Førstnævnte har en lang forhistorie i byen - og har et stort netværk som mangeårig formand for Metal i Horsens. Paw Amdisen er akademiker - han er uddannet idehistoriker fra universitetet - og tilflytter. Han og hustruen flyttede fra Aarhus, hvor han er født og opvokset, da de var færdige med at studere.

- Vi tænker ens

- Bjarne og jeg er to forskellige personer, men vi tænker nok alligevel ret ens om de udfordringer, kommunen står overfor, siger Paw Amdisen, der ser SF som en aktiv deltager i det "samarbejdende folkestyre" i byrådet.

- Vi har i SF et godt samarbejde med borgmesteren, og det ser jeg gerne fortsætte efter valget. Fra tid til anden vil vi dog også udfordre lidt, f.eks. på skole- og daginstitutionsområdet. Der er masser af krav til, hvad skolerne skal, men vi skal sørge for, at rammerne er der til det. Det er de ikke altid i dag, siger han.

- På daginstitutionsområdet viser nye undersøgelser, at normeringen er rimelig i Horsens. De tal vil jeg dog gerne se lidt nærmere på, for det stemmer ikke rigtigt med det, jeg hører ude i virkeligheden, siger han.

Paw Amdisen peger også på miljø og klima som vigtige områder for SF.

- Jeg kunne tænke mig, at vi i byrådet lavede et udvalg, der favnede både erhvervslivet, uddannelse og den grønne omstilling. Det ville være spændende at se, hvordan man kunne tænke de tre områder sammen, siger han.
Paw Amdisen meldte sig ind i SF i 2007 efter en kort flirt med Enhedslisten. Året efter, på sin første generalforsamling, blev han valgt ind i SF Horsens' bestyrelse. Det skete efter et dramatisk møde, hvor den siddende bestyrelse samlet trak sig i protest mod, at deres formandskandidat ikke blev valgt.

I 2009 blev han også valgt ind i byrådet. SF gik fra et til tre mandater i den historisk stærke periode for SF med Villy Søvndal i spidsen for partiet.

- På landsplan kaldte de det Villy-effekten. Vi kaldte det Bjarne-effekten. I dag er vi langt fra de tal i meningsmålingerne, og der er Alternativet, som kan tage stemmer fra os, hvis de stiller op, så jeg mener, at vi skal være tilfredse, hvis vi får et mandat igen, siger han.

Paw Amdisen er også folketingskandidat for SF i Horsens-kredsen. Den post vil han beholde indtil videre, også selv om han bliver spidskandidat, siger han.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];