Annonce
forside

Patruljebil smadret mod stengærde: Kører galt i jagt på mulig kidnapper

Jagten på manden, der - måske - havde kidnappet fire piger fra Odense gjorde blandt andet at en patruljevogn endte i et stengærde og to betjente måtte på skadestuen. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen

Natligt drama i Skanderborg, da politiet eftersatte bilist, der angiveligt havde kidnappet fire piger fra Odense

Skanderborg: En smadret politibil, to betjente på skadestuen, en flugtbilist fra Odense og fire unge piger, der hævder sig kidnappet.

Det er ingredienserne i et drama i Skanderborg i nat, oplyser fungerende vicepolitiinspektør Poul Steffensen, Sydøstjyllands Politi.

Historien startede, da politiet klokken 3.10 modtog en anmeldelse af en 18-årig pige fra Odense. På vegne af sig selv og tre andre piger mellem 16 og 19 år, fortalte hun, at de var blevet kidnappet.

Efter hendes forklaring var alle fire piger blevet tvunget ind i en bil i Odense og nu sat af på Vroldvej i Skanderborg.

Flere patruljer rykkede ud og fandt pigerne på netop Vroldvej.

Patruljebil endte i stengærde

Pigerne kunne udpege den bil, de var blevet tvunget ind i, og en patrulje satte efter den. Men det blev en kort biljagt, oplyser Poul Steffensen.

- Efter en kort eftersættelse ramte patruljebilen et stengærde i krydset Vroldvej og Vestergade. Patruljebilen blev svært skadet, og de to betjente måtte en tur på skadestuen, men er udskrevet igen, siger Poul Steffensen, der ikke har oplysninger om årsagen til, at patruljebilen forulykkede.

Den flygtende bil fortsatte, og det lykkedes ikke politiet at få standset den.

Historie holdt ikke vand

Mens den mislykkede biljagt stod på, var en anden patrulje i gang med at tale med de unge piger.

- Men historien om kidnapning holdt ikke vand. Det var en helt anden historie, der kom frem, da vi talte med dem, så der kommer et efterspil, siger Poul Steffensen, der ikke har nærmere oplysninger om, hvad pigerne har fortalt.

- De har været i bilen, det er der ingen tvivl om, men hvorvidt de er tvunget ind, er der tvist om, tilføjer han.

Politiet har endnu ikke talt med føreren af bilen.

- Men vi skal have fat i ham og have ham til at bekræfte pigernes forklaring, siger Poul Steffensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Forfatterkneb: Klimaministerens første tale

Læserbrev: "Ærede Folketing. Som minister for det nyoprettede klimaministerium vil jeg skitsere regeringens ambitiøse omstillingsplan for den næste valgperiode." Ministeren ser op fra sit manuskript og ned på de forsamlede parlamentarikere, hvoraf nogle ser direkte på ham. Andre følger med på deres telefon. "Regeringens sigte er klart: I løbet af de næste 10 år skal vi have opfyldt vores målsætning om en minimumsreduktion af CO2-udledningen på 70 pct. med en fremskrivning til 100 pct. i 2050." Han løfter blikket og ser op mod tilskuernes rækker. De er fyldte af unge og gamle mennesker, der alle følger hans munds bevægelser, som gjaldt det livet. Et stort åndeløst fokus i frit fald ned mod talerstolen og formanden, der piller ved sine negle. "Hvis vi skal nå i mål med regeringens ambitiøse klimaplan, så er der ingen tid..." Han ser igen op mod tilskuerpladserne. Nogle af de unge hænger ud over det fintskårne rækværk. Ældre, med deres furede ansigter, titter forsigtigt hen over de bøjede rygge. "... at spilde." Han mærker sin partiforkvindes bekymrede blik på sit ansigt. "Klimaforandringerne er det største problem, vi som civilisation står overfor..." Pludselig forsvinder teksten fra skærmen. Alle ordene, han har haft en rigtig forfatter til at skrive! Hans verden går i sort. Budskabet forsvinder mellem fingrene på ham. Han forsøger at huske ordene, som forfatteren skrev, men indfanges i stedet af en ung piges bekymrede blik. Hun smiler sørgmodigt til ham. "Men den grønne omstilling, klimaforandringerne, ressourceknapheden, den øgede ulighed kræver mere end jeg og min regering tør indrømme. Overfor os selv. Overfor vælgerne. Overfor de kommende generationer." Den unge pige ser alvorligt på ham. Hun smiler ikke længere. Men et lille nik med det smukke hoved får ham til at fortsætte: "Den nødvendige omstilling af vores samfund er langt mere gennemgribende, end vi nogensinde kommer til at formulere fra denne talerstol." En tåre. Solstrålers refleksion på pigens kind. "Der er ingen, der endnu har turdet italesætte den reelle opgave, vi står overfor! Og der er ingen i dette parlament, der nogensinde vil kunne fremsætte lovforslag omhandlende den revolution af vores værdier og kultur, som er nødvendig for at sikre de kommende generationer en bæredygtig planet at leve på. Ingen!" Uro. Pigens ansigt forsvinder i mængden. Klimaministeren spejder forgæves efter hende, før han med lange skridt løber mod den nærmeste dør og for altid forsvinder ud af det parlamentariske liv!

Annonce