Annonce
Østjylland

Patienter får mere privatliv på hospitalet: Slut med at høre på host, snork og prutter fra andre patienter på fire-sengs-stuer

Hospitalsdirektør Jonas Dahl glæder sig over at politikerne har lyttet, og man nu får mulighed for at forbedre forholdene for patienter og personale på de medicinske sengeafsnit. Foto: Annelene Petersen
I årtier har patienter i Randers været indlagt på stuer med fire senge, men det er nu snart slut. Stuerne er nemlig så små, at det går udover personalets arbejdsmiljø, og derfor får Regionshospitalet Randers ekstra penge, så man kan undgå at have fire patienter på en stue på medicinsk afdeling.

Randers: På flere sengeafsnit på Regionshospitalet Randers er der stadig fire-sengs-stuer, hvilket ikke altid er rart for de indlagte patienter, men også giver problemer for plejepersonalet, der ganske enkelt ikke har plads nok til at hjælpe patienterne på den mest hensigtsmæssige måde.

Det gælder på ortopædkirurgisk afdeling, mavetarmkirurgisk afdeling og i særdeleshed på de medicinske afdelinger.

En generalplan for modernisering af det randrusianske sygehus indeholder da også planer at ændre på forholdene og helt afskaffe flere-sengs-stuerne, men planens forskellige etaper forventes først færdige i 2027, 2029, 2031 og 2033.

Annonce

Hastesag

På specielt de medicinske afsnit kan man imidlertid ikke vente så længe på at få løst problemerne, og i det netop vedtagne regionsbudget for 2022 er der derfor afsat fem millioner kroner til en midlertidig løsning.

Medvirkende til at overbevise politikerne om, at der skulle gøre noget her og nu var formentlig en e-mail, som samtlige regionspolitikere modtog fra regionssekretariatet 3. september. Heri står der blandt andet:

"Koncern HR har for nylig været på besøg på hospitalets medicinske afsnit og vurderer, at der er akutte arbejdsmiljømæssige problemer. Det er således vurderingen, at pladsmangel på stuerne betyder, at sengestuerne ikke lever op til kravene i arbejdsmiljølovgivningen, idet der er risiko for arbejdsulykker og nedslidning. Derudover vurderes det, at der er udfordringer med for lidt plads på toiletter og i birum, for få toiletter og manglende mulighed for udluftning".

Hospitalsdirektør Jonas Dahl bekræfter, at især på de medicinske sengeafsnit er stuerne så små, at det er meget svært for plejepersonalet at udføre dets arbejde.

Annonce

Nye adskillelser

- Og problemet er ikke blevet mindre af, at vi i forbindelse med covid-19-pandemien på de pågældende stuer har udskiftet forhæng mellem sengene med mere rengøringsvenlige skillevægge, siger Jonas Dahl.

Han er derfor glad for, at politikerne har lyttet, så man kan adressere problemet her og nu på de mest udfordrede afdelinger.

Det er klart, at syv millioner kroner ikke giver mulighed for at ansætte voldsomt mange flere, når vi også er nødt til at udfylde huller med nogle af pengene. Men nu vil vi sammen med medarbejdernes repræsentanter kigge på, hvor vi får mest muligt ud af de ekstra penge.

Jonas Dahl, hospitalsdirektør

Udover de fem millioner kroner, som altså bliver brugt til at tynde ud i antallet af senge på stuerne og give mere plads  til både patienter og personale, får Regionshospitalet Randers et generelt løft af sit årlige budget på 7,1 millioner kroner.

Også det glæder naturligvis Jonas Dahl, som dog samtidig advarer om, at beløbet ikke giver råd til forbedringer i mærkbart omfang.

- Nogle af pengene vil skulle bruges til at fjerne den ubalance, der er på visse områder, så vi kan undgå besparelser de kommende år, og det er naturligvis positivt, siger han og tilføjer, at han også glæder sig over, at forligsteksten ikke dikterer, hvordan de nye penge skal bruges, men lægger op til at hospitalsledelserne selv finder ud af, hvor det er mest hensigtsmæssigt.

Annonce

Arbejdsmiljøet

Politikerne opfordrer dog til, at man vil have fokus på at forbedre arbejdsmiljøet for sundhedspersonalet.

- Det er klart, at syv millioner kroner ikke giver mulighed for at ansætte voldsomt mange flere, specielt ikke når vi også er nødt til at udfylde huller med nogle af pengene. Men nu vil vi sammen med medarbejdernes repræsentanter kigge på, hvor vi får mest muligt ud af de ekstra penge, lyder det fra hospitalsdirektøren.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Aktindsigt afslører: Byrådet blev holdt i uvished i 200 dage i omdiskuteret vej-sag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Hård straf venter for synderne: De første ølkastere på Casa Arena er identificeret

Horsens For abonnenter

Retssag om inddrivelse af narkogæld tegner et billede af et barskt miljø i Horsens

Ikast-Brande

Politiet søger vidner: Mand udsat for røveriforsøg i eget hjem

AC Horsens

Han var helt, skurk og ti centimeter fra at gøre det godt igen mod VB: Ærlig Sigurdarson havde svært ved at slippe uheldig hovedrolle

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

HH Elite For abonnenter

Tjubang-håndbold og koncentrationssvigt: Derfor tabte HH Elite først og fremmest til sig selv i snævert nederlag

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lokal frisør er blevet selvstændig: Er rykket ind i salon Maria G. i Løsning

Heunicke om hurtig smittestigning: Flere skal vaccineres nu

Sport

Stort drama venter i lokal serie 3-pulje: Få det fulde overblik over hvilke seriehold, der har noget på spil i efterårets sidste spillerunde

Horsens For abonnenter

Studerende snupper 84-årige Pers parkeringsmulighed: Jeg ved godt, jeg ikke har krav på en p-plads, men jeg er afhængig af min bil

Østjylland

Se videoen: Så brandhærget er fabrikken i Galten

Annonce