Annonce
Horsens

Pasta-restauratør: Vi laver vores egen, fantastiske Tasty-sovs

Der er masser at vælge imellem på menukortet hos Tasty. Pastaretter og pizza er hovedsatsningen, men der er også salatbar, grill og kebab. Ægteparret Amaal Karroum og Abdallah Abdel står bag. Foto: Jørgen Hasseriis
Aarhus-restauratører har åbnet restaurant og café på Rådhustorvet.

Horsens: Pastaretter og pizzaer er hofretterne i den nye restaurant, Tasty, der er åbnet på Rådhustorvet 2 i Horsens. På menukortet er der også grill og kebab, og det er ægteparret Amaal Karroum og Abdallah Abdel, der står bag den nye restaurant.

De har siden 2014 også drevet Tasty Aarhus sammen, hvilket de fortsat gør.

Nu har de valgt at udvide med en restaurant i Horsens, og blikket landede på Rådhustorvet 2, som har tradition for at være et sted, der tiltrækker restaurationsbranchen. Her lå tidligere i mange år restauranten Rådhus Corner og senere også en række andre restauranter med kortere levetid.

Nu er Tasty så kommet til og har valgt at åbne restaurant i den ene halvdel af lokalerne med åbningstid frem til kl. 22 samt en vandpibecafé i den anden halvdel med åbent frem til kl. 24, fredag og lørdag dog til kl. 2.

Min far og hendes far var de to største grossister i Aarhus. De konkurrerede mod hinanden på priser, så det er på en måde ret morsomt, at vi endte med at blive forlovet og gift.

Abdallah Abdel

Mange traditioner

Tasty har på spisedelen sit eget koncept - det handler om pasta og pizza, og ikke at forklejne: sovsen.

- Vi har en fantastisk sovs. Den skal du smage. Det er vores specielle Tasty-sovs, som er lidt anderledes end den mere tørre tomatsovs i det traditionelle, italienske køkken, forklarer restaurantchef Abdallah Abdel.

- Vi laver den på fløde, og den er meget populær. Det er vores varemærke, fortæller han.

Nogle af pastaretterne garneres på mexicansk vis af jalapenos, der brænder godt på tungen, men der er også inspiration fra græske, tyrkiske og spanske madtraditioner, fortæller Abdallah Abdel.

Større end i Aarhus

35-årige Abdallah Abdel har arbejdet i Tasty i 11 år og drev tidligere Bella Venezia i City Vest i Brabrand. Han er i dag restaurantchef i begge restauranter, mens fruen Amaal, der er uddannet frisør, står for det administrative, regnskaber og indkøb og har gjort det, siden hun overtog Tasty i 2014.

Parret bor i Brabrand og har været på udkig efter en udvidelse i sydlig eller nordlig retning gennem et års tid. Først tænkte de i Randers, men så valgte de at kigge nærmere på Horsens, hvor de blev anbefalet lokalerne på Rådhustorvet, fortæller Abdallah Abdel.

- Vi havde kunder, der spurgte, hvorfor vi ikke udvidede i Horsens, og restauranten her er også større end den, vi har i Aarhus. Så vi tænkte, at det var inden for rækkevidde, og at vi godt kunne få personale, der kendte vores koncept. Da lokalet her blev ledigt, slog vi til. Vores pasta er meget speciel, og vi vil gerne gå efter at få mange faste kunder, ikke de hurtige løsninger med kunder, vi ikke ser igen. Vi er kommet godt fra start og har haft mange inde, smiler han.

Abdallah Abdel er restaurantchef i Tasty, mens fruen Amaal tager sig af det administrative. Foto: Jørgen Hasseriis

Fem børn

Parret har fem børn og er begge ud af en grossistfamilie. Baggrunden er libanesisk, men de er begge født og opvokset i Danmark. Og begges fædre har været blandt de helt store grossister i byen.

- Min far og hendes far var de to største grossister i Aarhus. De konkurrerede mod hinanden på priser, så det er på en måde ret morsomt, at vi endte med at blive forlovet og gift, griner Abdallah Abdel.

- Men det har lært os at drive forretning og at tro på en god forretningsplan. Vi er tålmodige og supplerer hinanden godt, fortæller han.

Tasty-restauranten åbner kl. 12, mens cafeen åbner kl. 16.

Tasty har længe været på udkig efter et sted i Horsens. Nu har de fået en centralt beliggende restaurant med god plads. Foto: Jørgen Hasseriis
Pastasovsen er noget, Tasty er særligt stolt af, men salatbaren fornægter sig heller ikke. Foto: Jørgen Hasseriis
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Læserbrev

Korshærsleder: Hjemløsetallet i Horsens stiger igen - der bør være flere 'skæve boliger'

Læserbrev: Mens hjemløsetallet i Danmark stort set er uændret, er der ifølge den seneste landsdækkende hjemløsetælling nu 181 hjemløse i Horsens. Det er en stigning på 45 personer i forhold til 2017. Det betyder, at der er 181 borgere, der på optællingstidspunktet ikke havde en fast adresse. Det er mennesker, der f.eks. sover hos en ven eller bor i et kolonihavehus, en garage, en forladt bygning eller i telt. 30 horsensianere bor på herberger (§ 110) rundt omkring i landet. Det koster ca. 30.000 kr. pr. måned for hver person, hvoraf Horsens Kommune betaler halvdelen. Staten betaler den anden halvdel. En udgift for Horsens Kommune på ca. 5,5 mio. kr. At være hjemløs er en ulykkelig situation, det er flovt og skamfuldt ikke at have et sted at bo. At have en bolig er en basal ting, som alle vi andre tager for givet. Vi møder dem på Kirkens Korshærs varmestue i Borgergade, hvor de kommer for at få morgenmad, et bad og et måltid varm mad. Vi møder dem, når de kommer direkte udskrevet fra psykiatrisk hospital eller løsladt fra fængslet uden en funktionel bolig. Vi sender dem på gaden igen, når varmestuen lukker kl. 13.30, velvidende at nogen af dem ikke har et sted at gå hen, før vi åbner igen næste morgen. Gæstfriheden er dog stor hos varmestuens øvrige brugere, som ofte inviterer de hjemløse hjem til sig. En nødløsning, som der desværre sjældent kommer noget godt ud af. Hjemløshed er et komplekst problem, fordi det ikke blot handler om at få en billig bolig. Det er komplekst, fordi man sjældent bare er hjemløs. Ofte er man også plaget af misbrug og stor gæld forårsaget af kviklån, narko og spil. Har man så også en psykiatrisk lidelse, så er det meget svært at få hverdagen til at fungere. Får man endelig en bolig, varer det ikke længe, før man ender på gaden igen. Som hjemløs er man truet på sin eksistens, og det er en ond cirkel, der starter. Man er i ekstrem fare for at blive involveret i vold, kriminalitet, afpresning og prostitution, og gentagne gange møder de hjemløse op på varmestuen og har mistet alt, og varmestuens medarbejdere må hjælpe dem med at få bragt orden i kaos igen. Mange af varmestuens brugere har fået gentagne tilbud om bolig og misbrugsbehandling i løbet af deres liv, men det har ikke fungeret. De passer ikke ind nogen steder, og misbruget fortsætter. Derfor bør der bl.a. være flere "skæve boliger" med en social vicevært tilknyttet, hvor de kan bo og leve i fred og have deres misbrug uden at genere nogen naboer. Desuden bør der være en fokuseret og forebyggende hjemløseindsats, hvor alle kommunens instanser og samarbejdspartnere arbejder sammen om konkrete løsninger for den enkelte hjemløse.

Annonce