Annonce
Horsens

Pasta-restauratør: Vi laver vores egen, fantastiske Tasty-sovs

Der er masser at vælge imellem på menukortet hos Tasty. Pastaretter og pizza er hovedsatsningen, men der er også salatbar, grill og kebab. Ægteparret Amaal Karroum og Abdallah Abdel står bag. Foto: Jørgen Hasseriis
Aarhus-restauratører har åbnet restaurant og café på Rådhustorvet.

Horsens: Pastaretter og pizzaer er hofretterne i den nye restaurant, Tasty, der er åbnet på Rådhustorvet 2 i Horsens. På menukortet er der også grill og kebab, og det er ægteparret Amaal Karroum og Abdallah Abdel, der står bag den nye restaurant.

De har siden 2014 også drevet Tasty Aarhus sammen, hvilket de fortsat gør.

Nu har de valgt at udvide med en restaurant i Horsens, og blikket landede på Rådhustorvet 2, som har tradition for at være et sted, der tiltrækker restaurationsbranchen. Her lå tidligere i mange år restauranten Rådhus Corner og senere også en række andre restauranter med kortere levetid.

Nu er Tasty så kommet til og har valgt at åbne restaurant i den ene halvdel af lokalerne med åbningstid frem til kl. 22 samt en vandpibecafé i den anden halvdel med åbent frem til kl. 24, fredag og lørdag dog til kl. 2.

Annonce

Min far og hendes far var de to største grossister i Aarhus. De konkurrerede mod hinanden på priser, så det er på en måde ret morsomt, at vi endte med at blive forlovet og gift.

Abdallah Abdel

Mange traditioner

Tasty har på spisedelen sit eget koncept - det handler om pasta og pizza, og ikke at forklejne: sovsen.

- Vi har en fantastisk sovs. Den skal du smage. Det er vores specielle Tasty-sovs, som er lidt anderledes end den mere tørre tomatsovs i det traditionelle, italienske køkken, forklarer restaurantchef Abdallah Abdel.

- Vi laver den på fløde, og den er meget populær. Det er vores varemærke, fortæller han.

Nogle af pastaretterne garneres på mexicansk vis af jalapenos, der brænder godt på tungen, men der er også inspiration fra græske, tyrkiske og spanske madtraditioner, fortæller Abdallah Abdel.

Større end i Aarhus

35-årige Abdallah Abdel har arbejdet i Tasty i 11 år og drev tidligere Bella Venezia i City Vest i Brabrand. Han er i dag restaurantchef i begge restauranter, mens fruen Amaal, der er uddannet frisør, står for det administrative, regnskaber og indkøb og har gjort det, siden hun overtog Tasty i 2014.

Parret bor i Brabrand og har været på udkig efter en udvidelse i sydlig eller nordlig retning gennem et års tid. Først tænkte de i Randers, men så valgte de at kigge nærmere på Horsens, hvor de blev anbefalet lokalerne på Rådhustorvet, fortæller Abdallah Abdel.

- Vi havde kunder, der spurgte, hvorfor vi ikke udvidede i Horsens, og restauranten her er også større end den, vi har i Aarhus. Så vi tænkte, at det var inden for rækkevidde, og at vi godt kunne få personale, der kendte vores koncept. Da lokalet her blev ledigt, slog vi til. Vores pasta er meget speciel, og vi vil gerne gå efter at få mange faste kunder, ikke de hurtige løsninger med kunder, vi ikke ser igen. Vi er kommet godt fra start og har haft mange inde, smiler han.

Abdallah Abdel er restaurantchef i Tasty, mens fruen Amaal tager sig af det administrative. Foto: Jørgen Hasseriis

Fem børn

Parret har fem børn og er begge ud af en grossistfamilie. Baggrunden er libanesisk, men de er begge født og opvokset i Danmark. Og begges fædre har været blandt de helt store grossister i byen.

- Min far og hendes far var de to største grossister i Aarhus. De konkurrerede mod hinanden på priser, så det er på en måde ret morsomt, at vi endte med at blive forlovet og gift, griner Abdallah Abdel.

- Men det har lært os at drive forretning og at tro på en god forretningsplan. Vi er tålmodige og supplerer hinanden godt, fortæller han.

Tasty-restauranten åbner kl. 12, mens cafeen åbner kl. 16.

Tasty har længe været på udkig efter et sted i Horsens. Nu har de fået en centralt beliggende restaurant med god plads. Foto: Jørgen Hasseriis
Pastasovsen er noget, Tasty er særligt stolt af, men salatbaren fornægter sig heller ikke. Foto: Jørgen Hasseriis
Annonce
Forsiden netop nu
112

Straksdom til 48-årig mand efter to indbrud

Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce