Annonce
Horsens

Pas på: Smittetal i Horsens krydser kritisk grænse

Bliv testet, lyder opfordringen fra borgmesteren. Det kan gøres ved Casa Arena, hvis man er symptomfri. Arkivfoto: Mads Dalegaard
- Vi skal alle være meget påpasselige, lyder det fra borgmester Peter Sørensen (S), efter Horsens Kommune fredag er røget i det røde felt i forhold til antallet af covid-19-smittede.
Annonce

Horsens: Antallet af smittede i Horsens Kommune nåede fredag over den såkaldte bekymringsgrænse. Inden for den seneste uge er 23 testet positive for covid-19, og dermed når kommunen over 20 smittede per 100.000 borgere, som er grænsen.

Det viser de senest offentliggjorte tal fra Statens Serum Institut.

Tallene har straks fået Horsens Kommune til at reagere, og kommunens krisestab sidder fredag samlet for at vurdere, om der skal tages forholdsregler ud over at indskærpe de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen anbefaler - og hvilke der i så fald skal tages i brug.

- Vi vurderer lige nu situationen i tæt samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed - også i forhold til, om der skal laves nye lokale handlinger. Hvis du er i større forsamlinger, skal du være endnu mere opmærksom på for eksempel håndhygiejne, afstand og sund fornuft, siger Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune, i en pressemeddelelse.


Det her er en opfordring om, at med de nye smittetal, vi ser, skal vi alle være meget påpasselige.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


Fredagens smittetal for Horsens Kommune viser, at der den seneste uge har været 23 tilfælde af covid-19 blandt de testede borgere i kommunen. Tallet lød torsdag på 12.

Det betyder, at antallet af positive tests per 100.000 borgere i kommunen ligger på 25,3.

Annonce

Pas på - og bliv testet

Ud over, at Horsens Kommune i skrivende stund kigger på, hvordan man skal reagere på udviklingen, opfordrer Peter Sørensen til, at man lader sig teste ved den mindste mistanke, og at man passer på hinanden og tænker sig om i forhold til at samles i større forsamlinger.

- Vi skal hjælpe hinanden med at passe på hinanden. Som det er nu, er der ikke nye retningslinjer eller anbefalinger i Horsens Kommune, men hvis det sker, melder vi klart og tydeligt ud.

- Det her er en opfordring om, at med de nye smittetal, vi ser, skal vi alle være meget påpasselige, og jeg vil opfordre alle til at bruge de muligheder, der er for at blive testet, siger Peter Sørensen.

Der vil fortsat være mulighed for at blive testet for covid-19 ved Casa Arena i hele weekenden samt i hele næste uge. Her kan du blive testet både med og uden tidsbestilling.

Har man symptomer på covid-19 skal man ikke søge mod Casa Arena, men i stedet ringe til sin læge eller bestille tid til testning på www.coronaprover.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS rystede topholdet

Annonce