Annonce
Horsens

Pas på forurenet vand: Hundehvalp døden nær efter svømmetur

En hundehvalp blev syg, efter den havde været en tur i overløbsbassinet. Foto: Søren E. Alwan

Skilt advarer om giftigt algevand i overløbsbassin ved Bygholm Å.

Horsens: "Advarsel. Undgå kontakt med vandet. Der kan forekomme høje koncentrationer af giftstoffer på grund af alger."

Sådan står der på et skilt, der er sat op tæt ved broen, der fører fra Peblingestien ind i Bygholm Park.

Skiltet står plantet ved en lille gren af Bygholm Å, et såkaldt overløbsbassin, der går ind på den grund, som Horsens Civile Hundeførerforening benytter til hundetræning.

Vandet i overløbsbassinet, der står lavt og er mudret, var tæt på at koste en hundehvalp livet 6. juni.

- Vi havde et tilfælde med en hvalp, der havde været ude i overløbsbassinet. Den blev meget dårlig bagefter og overlevede med nød og næppe, oplyser Peter Unnerup fra Horsens Civile Hundeførerforening.

- Vi tog fat i medlemmerne med det samme, og kommunen satte skiltet op. Der er tale om noget meget stillestående vand. Vi har ikke fået det undersøgt, så hvad der har været i vandet, ved vi ikke. Men hunden har det godt nu. Den er tilsyneladende kommet over det uden mén, siger Peter Unnerup.

Annonce
Noget stillestående vand i et overløbsbassin til Bygholm Å har formentlig indeholdt giftige alger, som en hund blev syg af. Foto: Søren E. Alwan

Algefri strande og søer

Den kommunale medarbejder, der har sat skiltet op, er på ferie, så derfor ved Liselotte Nielsen fra Horsens Kommunes afdeling for natur og miljø ikke, om der er konstateret alger og hvilke alger i overløbsbassinet.

- Generelt om blågrønalger har min kollega, der sidder med badevandskvalitet, ikke hørt, at der skulle være konstateret blågrønalger ved Horsens Kommunes badesøer eller kyster i 2018. Men vi er jo ikke alle steder, siger Liselotte Nielsen, der opfordrer folk til at bruge øjnene, før de selv eller kæledyrene bader.

Der er kommet skilte op om badevandskvaliteten ved alle søer og strande, der kan bades i, hvor der også kort oplyses om alger. Desuden kan man følge med i badevandskvaliteten på kommunens hjemmeside.

Der er konstateret blågrønalger i andre kommuner tidligere end sædvanligt på grund af varmen, men det kræver ifølge Liselotte Nielsen også nedbør med efterfølgende udvaskning af næringsstoffer.

Der er i denne uge lavet nye målinger af badevandskvaliteten i Horsens Kommune, og resultatet kommer snart.

Et skilt advarer mod giftigt vand på grund af alger i et overløbsbassin ved Bygholm Å. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce