Annonce
Horsens

Pas på de høje hæle i Jessensgade - endelig fuge lægges først om et halvt år

Sidst på sommeren 2019 bliver den endelige fuge i Jessensgade-belægningen lagt - herefter kan også de høje hæle færdes frit og ubesværet i gaden. Arkivfoto: Morten Pape

Det brede midterstykke med ny belægning i Jessensgade er stort set på plads. Dog mangler stadig den endelige hårde fuge.

Horsens: Det nyrenoverede midterstykke i Jessensgade er nu åbnet efter godt fire måneder med opgravning i gaden.

Men indtil videre skal man stadig være en kende på vagt - i hvert fald, hvis man begiver sig ud i gaden på høje, tynde hæle.

For gadebelægningen mangler stadig sin endelige fuge, og det betyder, at den nuværende sandfuge mellem stenene i en periode frem til sensommer næste år kan være ekstra dyb og blød.

Gadebelægningen i Jessensgade mangler stadig sin endelige fuge, og det betyder, at den nuværende sandfuge mellem stenene i en periode frem til sensommer næste år kan være ekstra dyb og blød, fortæller projektleder hos Buus Anlægsgartner A/S. Foto: Line Kyed

Skal sætte sig

Projektleder hos Buus Anlægsgartner A/S Kristian Markvardt forklarer:

- Det er meningen, at den øverste halvdel af fugerne skal udskiftes med en epoxy-bundet fuge, så fugen bliver hård. Men for at det kan gøres, skal den almindelige stenfuge, der ligger der lige nu, sætte sig, så der ikke bliver luft mellem de to fugelag.

Planen er, ifølge Kristian Markvardt, at fuge Jessensgade sidst på sommeren næste år. Når først det er foretaget, kan alle på spidse hæle også færdes i gaden uden at skulle være ekstra opmærksomme på, hvor de træder, lover projektlederen.

Ud over belægning langs husfacaderne i Jessensgade, mangler træerne til de store plantehuller. I uge 50 går Buus Anlægsgartner A/S i gang med den del, mens nye sten langs facaderne vil blive påbegyndt i uge 2 næste år.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce