Annonce
Horsens

Pas på de høje hæle i Jessensgade - endelig fuge lægges først om et halvt år

Sidst på sommeren 2019 bliver den endelige fuge i Jessensgade-belægningen lagt - herefter kan også de høje hæle færdes frit og ubesværet i gaden. Arkivfoto: Morten Pape

Det brede midterstykke med ny belægning i Jessensgade er stort set på plads. Dog mangler stadig den endelige hårde fuge.

Horsens: Det nyrenoverede midterstykke i Jessensgade er nu åbnet efter godt fire måneder med opgravning i gaden.

Men indtil videre skal man stadig være en kende på vagt - i hvert fald, hvis man begiver sig ud i gaden på høje, tynde hæle.

For gadebelægningen mangler stadig sin endelige fuge, og det betyder, at den nuværende sandfuge mellem stenene i en periode frem til sensommer næste år kan være ekstra dyb og blød.

Annonce
Gadebelægningen i Jessensgade mangler stadig sin endelige fuge, og det betyder, at den nuværende sandfuge mellem stenene i en periode frem til sensommer næste år kan være ekstra dyb og blød, fortæller projektleder hos Buus Anlægsgartner A/S. Foto: Line Kyed

Skal sætte sig

Projektleder hos Buus Anlægsgartner A/S Kristian Markvardt forklarer:

- Det er meningen, at den øverste halvdel af fugerne skal udskiftes med en epoxy-bundet fuge, så fugen bliver hård. Men for at det kan gøres, skal den almindelige stenfuge, der ligger der lige nu, sætte sig, så der ikke bliver luft mellem de to fugelag.

Planen er, ifølge Kristian Markvardt, at fuge Jessensgade sidst på sommeren næste år. Når først det er foretaget, kan alle på spidse hæle også færdes i gaden uden at skulle være ekstra opmærksomme på, hvor de træder, lover projektlederen.

Ud over belægning langs husfacaderne i Jessensgade, mangler træerne til de store plantehuller. I uge 50 går Buus Anlægsgartner A/S i gang med den del, mens nye sten langs facaderne vil blive påbegyndt i uge 2 næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Stillads-ballade er kørt helt af sporet

Det er noget af en sag, Horsens-firmaet Dansk Boligbyg A/S er blevet en del af på Nørrebro i København. Et stort stillads blev væltet af arrige stilladsarbejdere i forbindelse med et byggeri på Lundtoftegade for et par dage siden, og ved samme lejlighed blev biler tippet på hovedet. Noget nær chokerende scener på dansk grund. Stilladsarbejderne påstår, at DS Byggeri, som er underentreprenør, ikke lever op til danske overenskomster. Dansk Boligbyg A/S har hovedentreprisen og valgte tirsdag at sende DS Byggeri-arbejderne hjem - med besked om, at de ikke vender tilbage. Det lyder som en klog beslutning, uanset hvad der er op og ned i en sag, der mest ligner aktioner fra "de gule veste" i Frankrig. De kommende dage må afgøre, om der rent faktisk er begået brud på overenskomsten, og om sikkerheden på arbejdspladsen har været utilstrækkelig, som 3F og de danske stilladsarbejdere anfører. Hvis målet for stilladsarbejderne var at skabe opmærksomhed, er de lykkedes til et 12-tal. Men metoderne er helt ude i hampen, også selv om der ligger mere principielle spørgsmål til grund. Konflikten har kørt i uger. Kønt var det heller ikke - på TV 2 tirsdag aften - at se en delvist anonym mand, som angiveligt var den ene af de to, der søndag aften blev overfaldet ved byggeriet. De ville med en videooptagelse dokumentere arbejdsforholdene på byggepladsen på Nørrebro. Hvis det er sandt, at de har fået bank for det, er det - også - helt utilstedeligt. Bliver voldsepisoderne så en sag for politiet? Næh, de overfaldne tør ikke anmelde sagen af frygt for repressalier - og fik på tv fagforenings-opbakning til at droppe en anmeldelse. Man må respektere beslutningen, men trist er den, for sammenkoblet med, at vrede stilladsarbejdere råber: "Når I angriber én af os, angriber I os alle", er vi ude i noget, vi hører fra rockere og andre, der har sat sig ud over det danske retssystem og selv handler konflikter af. Balladen skal hurtigst muligt nedtrappes - på dansk manér.

Annonce