Annonce
Odder

Partytime! Efter måneders nedlukning: Kurt er klar til fest

Kurt Møller har kun været forbi Koreny festudlejning et par gange om ugen i de seneste måneder. Nu er han tilbage på fuld tid. Foto: Carina Mayner
Koreny Festudlejning i Odder har været lukket ned, siden coronakrisen ramte Danmark. Det har ændret sig i denne uge, efter at forsamlingsforbuddet blev lempet, så man nu kan samles 50 personer. Nu skal der pludselig holdes både bryllupper og studentergilder i folks haver - og helst i en fart.
Annonce

Odder: - Ja, jeg har et telt tilbage. Skal du også have borde og stole med? Kan vi hente det igen om mandagen, for så kan andre bruge det tirsdag?

Det bliver i disse dage talt i telefon og planlagt i et væk hos indehaveren af Koreny Festudlejning, Kurt Møller på Ballevej i Odder. Efter måneders nedlukning står folk pludselig i kø for at leje telte, og hvad der ellers hører sig til for at skabe en god dansk sommerfest.

Travlheden glæder Kurt Møller, der kun har været "inde på kontoret" et par gange om ugen, siden 11. marts, da det blev forbudt at samles mere end 10 personer, og alle fester derfor blev aflyst. Ganske vist kunne man i teorien stadig holde private fester for flere deltagere, men pandemien fik alle til at aflyse enhver form for sammenkomster - og derfor væltede det ind med afbestillinger.

Annonce

Tjente ingenting

Det kan Kurt Møller godt forstå.

- Som de fleste andre oplevede jeg pandemien som meget uhyggelig, og min kone og jeg isolerede os da også forstået på den måde, at vi kun mødtes med enkelte personer, som overholdt forsamlings- og afstandsreglerne. Til gengæld fik jeg ordnet vores nye have som aldrig før og gået tur med hunden, fortæller Kurt Møller, der aldrig har krævet depositum ved indgåede aftaler om for eksempel teltleje, og som derfor har oplevet knap tre måneder uden indtægter i Koreny Festudlejning. Han brokker sig dog ikke, idet han stadig fik sin løn som eventkoordinator i Handelsstandsforeningen Køb Odder, hvor han er ansat på halv tid. Desuden har han stadig lidt på kistebunden, efter at han for fem-seks år siden afhændede Nova og Hessellund Maskinudlejning.

- Jeg forstår godt, at folk har holdt sig tilbage med at holde fester. Man kunne jo ikke andet, siger Kurt Møller. Foto: Carina Mayner

- Jeg er gået glip af store indtægter, og da mange har valgt helt at aflyse for eksempel runde fødselsdage, kommer jeg ikke til at hente pengene ind nu eller til efteråret. Alene af den grund, at konfirmationerne bliver afholdt i Aarhus til august og Odder til september. Det betyder, at der er rift om mit udstyr, siger Kurt Møller, der dog ikke lader sig slå ud af den grund.

Annonce

Et tegn fra oven

Tvært imod har coronakrisen fremskyndet en proces, som begyndte allerede for et par år siden:  Kurt Møller vil med en 62 år gammel dåbsattest i skuffen til at drosle ned, og melder der sig en seriøs køber, sælger han Koreny Festudlejning.

- Lidt kristen har man vel lov at være. Det er som om, at cononakrisen satte skub i tankerne om, at livet ikke er uendeligt, og at man skal skynde sig at gribe det. Jeg har i hele mit voksne liv været ansat i ansvarsfulde stillinger eller selv drevet forretning, og jeg har ikke lidt nød. Det har været sjovt. Men under coronaen var min hustru og jeg ligesom tvunget til at tage det mere roligt. Pludselig skulle jeg for eksempel ikke deltage i to møder på en aften, så i stedet fandt jeg indhold ved at gå ture, ordne have eller bare sidde og se ud over Norsminde Fjord. Det er ikke så ringe endda, og en erfaring, jeg er meget glad for, siger Kurt Møller, der dog ikke regner med god tid lige med det samme.

For forude venter forhåbentlig festlige studenterfester - i hans telte og med hans fadølsanlæg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
HH Elite

Danskerne overraskede alt og alle

Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce