Annonce
Østjylland

Partihop: Venstres 1. suppleant bliver byrådsmedlem for Konservative

De konservatives politiske leder i Aarhus, Steen Stavnsbo, har god grund til at smile: For en uges tid siden hoppede Ango Winther fra Socialdemokratiet til Konservative i byrådet, og nu er det så Venstres 1. suppleant, Theresa Blegvad, der springer ud som konservativ. Foto: Axel Schütt 
Theresa Blegvad er Venstres 1. suppleant til byrådet. Nu skifter hun til Konservative - akkurat som manden hun skal afløse i byrådet, Peter Sporleder, tidligere har gjort det.

AARHUS: I disse år skifter medlemmerne af Aarhus Byråd parti i et omfang og et tempo, så det er svært at følge med.

Nu er trenden så også nået til suppleanterne.

1. suppleant for Venstre i byrådet, Theresa Blegvad, skifter til Konservative, som hun kommer til at repræsentere i byrådet fra april til december næste år som suppleant for Peter Sporleder (K), der skal udstationeres som feltpræst i Irak.

Annonce

Samme vej som Sporleder

Men hov! Hvordan kan en Venstre-suppleant træde ind for en konservativ?

Jo, fordi Peter Sporleder selv er et af de efterhånden ganske mange byrådsmedlemmer, der har skiftet parti de seneste tre år. Fra Venstre til Konservative. Og når han nu tager orlov, skal han erstattes af 1. suppleanten for det parti, han var valgt for - Venstre. Og det er altså Theresa Blegvad, der nu melder ud, at også hun er konservativ.

Ved byrådsvalget i 2019 fik Konservative kun valgt et enkelt byrådsmedlem, Marc Perera Christensen, der ret hurtigt forlod byrådet og blev erstattet af suppleanten, Mette Skausbo. Siden skiftede først Peter Sporleder fra Venstre til Konservative, og derefter var det for ganske nylig Ango Winther, der smuttede fra Socialdemokraterne til Konservative, der nu tæller tre byrådsmedlemmer.

Partihopperne

Følgende byrådsmedlemmer har skiftet parti eller er blevet løsgængere, siden det nuværende byråd trådte til 1. januar 2018.

Peter Sporleder fra Venstre til Konservative

Almaz Mengesha fra Liberal Alliance til Venstre

Dorthe Borgkvist fra Socialdemokratiet til løsgænger

Mahad Yussuf fra Socialdemokratiet til Radikale

Ango Winther fra Socialdemokratiet til Konservative

Eva Borchorst-Mejnertz fra Radikale til løsgænger

Liv Gro Jensen fra Alternativet til SF

Derudover har to 1. suppleanter skiftet parti i denne byrådsperiode. Det er:

Sander Jensen fra Alternativet til SF som han for tiden repræsenterer i byrådet.

Theresa Blegvad fra Venstre til Konservative, som hun skal repræsentere i byrådet fra april 2021.

De tre ville være blevet til to, hvis ikke Theresa Blegvad også var gået fra V til K.

Annonce

K-leder: De kommer af sig selv

Det kunne næste se ud som om, at først gafler I Sporleder, og når han skal have orlov, gafler I også hans suppleant?

- Ja, det kunne se sådan ud, men begge er nu af sig selv kommet til os, uden at vi har tilskyndet dem til det, siger Steen Stavnsbo, politisk leder af Konservative i Aarhus.

Og han fortsætter:

- Det er ikke noget, vi har planlagt og tilrettelagt. Når vi nu melder Peter Sporleders orlov og Theresa Blegvads partiskifte ud samtidig, er det fordi, tingene hænger sammen - og for ikke at skabe en situation for Venstre, hvor de først ville tro, at de fik et ekstra medlem af deres byrådsgruppe for kort tid efter at opdage, at hun  skiftede til os.

Annonce

K vil igen være borgerlig storebror

Venstre er med seks medlemmer i dag største borgerlige parti i byrådet, men tidligere tiders borgerlige storebror, Konservative,  har medvind og begynder at hale ind på Venstre. Steen Stavnsbo satser på, at Konservative får så meget vind i ryggen, at det sender partiet ud i overhalingsbanen.

- Min ambition er, at Konservative skal blive det største borgerlige parti i byrådet. Det er ikke sikkert, at det lykkes ved byrådsvalget om et år, men så skulle det gerne lykkes ved det følgende valg, siger Steen Stavnsbo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Odder For abonnenter

Forældre har fået nok: Vores børn er blevet ødelagt, fordi de ikke har fået den rette hjælp

Sport

Hedensted-spillere ramt af corona

Annonce