Annonce
Læserbrev

Partifælle: Jeg vil hylde Torsten Sonne Petersen

Mads-Peder Winther Søby. Privatfoto

Læserbrev: Man skal stoppe op og hylde det, der er større end dagligdagen.

Jeg vil hylde Torsten Sonne Petersen, der igennem mange år har arbejdet utrætteligt for SF's mærkesager i Hedensted Kommunes byråd og vil gøre det fremover - hylde ham for, at det enlige SF-mandat i byrådet bliver hørt og bliver til en arbejdende stemme på venstrefløjen.

Vi er passionerede i partiet, og vi er glødende optændte i baggrundsgruppen til byrådet. Den gruppe, som Torsten loyalt læner sig op af, når han skal indfange holdninger, ideer og bevæggrunde til sit arbejde i byrådet.

Torsten er en sjælden politiker, der både kan samle det pragmatiske og i høj grad det idealistiske fra vores snak og diskussioner.

Han tillader, at holdet er større end manden - det er en sjælden evne i dansk politik!

Torsten har sammen med resten af SF kæmpet for minimumsnormeringer i vores daginstitutioner, førend de andre partier havde opfattet, at dagtilbudsområdet var i knæ.

Det nye budget for 2020 i kommunen viser med tydelighed, at vi nu endelig sender flere penge til at skabe et anstændigt børneliv.

Torsten var i byrådssalen en enlig svale, da han for nylig mente, at kommunen skulle være i balance, at det ikke var nok, at økonomien balancerede.

Vi var en enig baggrundsgruppe, der havde klappet til ideen om en kommune i balance, hvor det gode liv var i højsædet, og ikke bare den økonomiske vækst.

Jeg tror ikke, resten af byrådet huskede at stoppe op og hylde den visionære ide, der jo blot er sund fornuft!

Nuvel, en enlig svale er en sjælden fugl, der kræver biodiversitet, sammenhængende naturområder og en visionær sortering og genanvendelse af vores alles affald.

Torsten virker utrættelig, men skal have denne ros med på vejen.

En enlig svale skal også have at vide, at bag ham er en flok, der hylder ham for at give ordene luft under vingerne.

Annonce
Torsten er en sjælden politiker, der både kan samle det pragmatiske og i høj grad det idealistiske fra vores snak og diskussioner. Han tillader, at holdet er større end manden - det er en sjælden evne i dansk politik!
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Læserbrev

Folketingsmedlem fra Krogager: Tåbelige regler er en kæp i hjulet på de lokale markeder og byfester

Læserbrev: Fra årsskiftet bliver det både dyrere og mere besværligt, hvis man vil afholde et marked eller en byfest. Det er desværre konsekvensen af en regelændring hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Ændringen medfører, at arrangører af eksempelvis byfester og markeder tvinges til at hyre en ekstern rådgiver. En rådgiver, hvis eneste opgave bliver at lave en plantegning, så sikkerheden kan godkendes. Og det vil alt andet lige være ensbetydende med store ekstraudgifter. Helt konkret kan det komme til at koste mellem 5000 og 10.000 kr. at få lavet en plantegning for et arrangement med et par hundrede gæster, mens beløbet kan ganges med 10, hvis det er større markeder med et par tusinde gæster. Det er ofte frivillige, der arrangerer små lokale markeder eller byfester. Derfor er de afhængige af hjælp fra eksempelvis lokale idrætsforeninger for at få det til at køre rundt. Og dem vil der jo blive færre penge til. Derfor kan det her i værste fald være med til at kvæle foreningslivet og de små lokalsamfund. Jeg har tidligere involveret mig i sager, hvor frivillige og lokale markeder bliver mødt at rigide regler og bureaukrati, der besværliggør arbejdet. Og denne gang bliver ikke nogen undtagelse. For det kan ikke være rigtigt, at frivillige der yder en kæmpe indsats, ikke bliver mødt af andet end modstand. Bureaukrati og tåbelige regler er med til at stikke en kæp i hjulet på lokalsamfundene. Det skal vi have sat en stopper for.

Annonce