Annonce
Odder

Partier: Sylter borgmesteren redningsbåden?

Sagen om, hvorvidt der skal være en redningsbåd langs Odder kyster eller ej, er igen på dagordenen på mandagens byrådsmøde. Men ikke i form af to punkter, som nogle politkere havde ønsket. Arkivfoto

SF, Enhedslisten og Radikale ønsker forslag behandlet som selvstændigt punkt på dagsordenen.

Odder: Når SF, Enhedslisten og Radikales forslag til en endnu en henvendelse til Østjyllands Brandvæsen skal diskuteres på mandagens byrådsmøde, bliver det formentlig i form af et ændringsforlag til SF og Finn Tranums (V) oprindelig forslag om, at udgifterne til båden skal klares over det kommunale budget.

Den fremgangsmåde er ifølge flere borgere og politikere ikke rigtig, hvilket bl.a. fremgår af debatten på Facebook-siden Odder Politik.

I en pressemeddelelse klandrer de tre partier desuden borgmester Uffe Jensen (V) for på den måde at ville sylte det nye forslag:

"Det siger jo sig selv, at når forslaget ikke er optaget på dagsordenen og derfor ikke er rundsendt til alle byrådsmedlemmer, så kan forslaget ikke få den fornødne tid til behandling og f.eks. ej heller i tide komme til offentlighedens kundskab - herunder bilag med responstider, udrykningsberedskab og omkostninger. Det går ikke borgmester. Sådan kan man ikke gøre. Et forslag til byrådsbeslutning, som indleveret i tide, skal altid optages på byrådets dagsorden, skriver partierne.

Annonce

Næsten ens

Borgmester Uffe Jensen vil ikke forholde sig til anklager om, at han vil sylte sagen.

- Det er korrekt, at vi fik forslaget fra SF, Radikale og Enhedslisten i tide, men da det handler om at ville bevare redningsbåden - nøjagtig som det tidligere forslag fra SF og Finn Tranum (V) - har vi valgt at lade det indgå som et ændringsforslag til dette. Jeg har i hvert fald aldrig set en dagsorden med to punkter for så enslydende sager, siger han og tilføjer, at byrådsmedlemmerne har fået tilsendt alle bilag - også til det nye forslag.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce