Annonce
Horsens

Parti vil have Peter Sørensen til at trække sig fra Kattegat-komité

Horsens Byråd skal på mandag tage stilling til, om borgmester Peter Sørensen (S) skal opgive sin plads i Kattegat-komitéen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Byrådet skal mandag tage stilling til et forslag fra Enhedslisten om, at borgmesteren trækker sig fra Kattegat-komitéen.

Horsens: Kattegatkomitéen er en lobby-organisation, der arbejder for politiske mål, som Horsens Byråd ikke har taget stilling til. Derfor bør borgmester Peter Sørensen (S) snarest muligt trække sig fra sin plads i komitéen.

Det mener byrådsmedlem Lisbeth Torfing (EL), der på byrådsmødet mandag vil forsøge at få sine byrådskolleger til at bakke op om, at borgmesteren skal frasige sig sin plads i Kattegat-komitéen.

"Som borgmester tegner Peter Sørensen Horsens Kommune. Kommunen er således repræsenteret i Kattegatkomitéen. Dette tages samtidig i den offentlige debat til indtægt for, at Horsens Kommune er tilhænger af Kattegat-forbindelsen. Planerne indeholder bl.a. vejføring gennem den nordlige del af kommunen. Det har byrådet i Horsens imidlertid ikke taget stilling til", står der blandt andet i forslaget fra Lisbeth Torfing, som byrådet skal tage stilling til.

Annonce

"Enhedslisten er stærkt skeptisk over for konsekvenserne af en Kattegat-forbindelse. Vi finder derfor, at Horsens Kommune ikke bør indgå i en lobby-organisation til fordel for en Kattegatforbindelse", fortsætter hun.

Enhedslisten mener blandt andet, at en Kattegat-motorvej via Samsø vil føre til "voldsomme støjgener", og at den vil "skade enestående landskaber og unikke naturværdier i Østjylland, på Samsø og på Røsnæs."

Kattegatkomitéen

Kattegatkomitéen blev nedsat i 2008 på initiativ af den daværende formand for Region Midtjylland samt borgmestrene i Aarhus og Favrskov.

Kattegatkomitéen arbejder for en beslutning om anlæg af en fast Kattegat-forbindelse.

Komiteen får sekretariatsbistand fra Aarhus Kommune og Region Midtjylland. Desuden har Region Nordjylland og Region Sjælland været med til at finansiere udgifter.

Der er omkring 40 medlemmer, som er politikere fra kommuner og regioner, erhvervsfolk og enkelte fra uddannelsesinstitutioner. Man kan ikke melde sig ind i komitéen, men kommer med, hvis man bliver foreslået. Organisationen har ikke vedtægter, og der foreligger ikke nogle regnskaber.

Odder-borgmester blev i komité

Umiddelbart før sommerferien var en lignende sag på dagsordenen i Odder Byråd.

Her havde Radikale Venstre, SF og Enhedslisten sat spørgsmålstegn ved borgmester Uffe Jensens (V) medlemskab af komitéen med omtrent samme begrundelser som Enhedslisten i Horsens.

Et flertal på 15 ud af 19 byrådsmedlemmer inklusive Uffe Jensen afviste dog mindretallets ønske. Muligheden for at varetage kommunens interesser er størst, når borgmesteren har sæde i komitéen, lød det fra flertallet.

Tidligere har Samsøs borgmester, Marcel Meijer, trukket sit medlemskab af komitéen. Han sidder i dag med ved møderne som observatør.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Vejdirektoratet ser intet behov for ny omfartsvej: Men den er alligevel nødvendig, vurderer kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ny øverste chef for 7000 kommunalt ansatte i Horsens: Charlotte Lyrskov udnævnt til ny kommunaldirektør

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Erhverv

Første af sin art i Danmark: Nu er byggeriet af kollegium for håndværkere i gang på godsbanearealet

Podcast

Togbroen over Vejlefjord spøger stadig hos Else og John: - Om natten vil det blive helt forfærdeligt for os

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Horsens

Partiformand var med til at skyde Venstres valgkamp i gang: Ravn vil sætte en stopper for beskidt spildevand, der havner i fjorden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Navne

Malene fra Horsens bliver ny chef for bibliotekerne og Borgerservice i Billund

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Horsens

Vil du blive klogere på kandidaterne, inden du sætter dit kryds? Her er overblikket over de lokale vælgermøder

Annonce