Annonce
Odder

Parteringsdrab kan sende samlever i fængsel på livstid: Har erkendt at han slog Freyja ihjel

Freyja Egilsdottir blev dræbt i sit hjem i Malling 29. januar. Hendes samlever har erkendt, at han slog hende ihjel.
Når byretten i Aarhus onsdag starter retssagen mod en 52-årig mand, der er anklaget for at have kvalt og parteret sin samlever Freyja Egilsdottir, ventes sagen hurtigt afgjort. Manden har nemlig erkendt drabet, som var hans andet, idet han i 1995 dræbte en tidligere samlever i Odder.

MALLING: En fængselsdom på livstid eller forvaring. Det er ifølge anklagemyndigheden, hvad nævninge og dommere skal tage stilling til på onsdag 24. november. Her skal en 52-årig mand  for retten. Hvis han bliver kendt skyldig, er det anden gang, han dømmes for drab. Han har tidligere slået en samlever ihjel. Dengang skete drabet i Odder.

Denne gang anklages 52-årige for at have dræbt sin 42-årige samlever, Freyja Egilsdottir, ved at kvæle hende. Derudover anklages han for usømmelig omgang med lig, da han efter drabet parterede kvinden med save og gemte hendes ligdele rundt omkring i huset for derefter at grave dem ned i husets tilhørende  have. Det oplyses i sagens anklageskrift.

Det hele fandt sted i og omkring kvindens parcelhus i Vejlgårdsparken i Malling.

Annonce

Anklagemyndigheden forventer en tilståelse til retsmødet onsdag.

- Den 52-årige erkendte i grundlovsforhøret drabet, og min forventning er, at der bliver tale om en tilståelsessag. Det er naturligvis en voldsom sag og nu skal retten bestemme, hvilken straf tiltalte skal idømmes, siger specialanklager Jesper Rubow.

Nå anklagemyndigheden lægger op til en livstidsstraf, begrundes det i såvel grovheden af kriminaliteten, altså at der er tale om drab og usømmelig omgang med lig, men også at det ikke er første gang den 52-årige mand slår et andet menneske ihjel.

Også i 1995 dræbte han en kvinde. Dengang var der tale om en tidligere samlever og mor til hans på det tidspunkt 2-årige søn.

Mindeord og indsamling

Efter drabet, der fandt sted 29. januar, meldte den 52-årige selv Freyja savnet. Det gjorde han 2. februar, altså fire dage efter han slog hende ihjel. Dagen efter blev den 52-årige varetægtsfængslet og har været det siden.

Freyja, vores mor, søster, datter, familie, veninde og kollega, du vil for evigt være savnet og altid bo i vores hjerter. Vi elsker dig.

Freyjas familie

Efter drabet blev kendt i offentligheden, væltede det nærmest ind med mennesker, der ville gøre en forskel for de efterladte. En indsamling i lokalområdet, der til en start skulle samle ind til en bårebuket, endte ned at nå et godt stykke over 100.000 kroner. De resterende penge gik derfor til Freyjas børn.

I Malling samledes folk om at tænde lys for den dræbte og samle ind til de pårørende. Foto: Steffen Pedersen

- De vil altid have den forfærdelige oplevelse med i bagagen, men vi kan hjælpe de her fantastiske børn bedst muligt. Står børnene på et tidspunkt og har brug for at komme op til mors hjemsted på Island, så skal det ikke være pengene der forhindrer dem i at rejse. Freyja snakkede ind i mellem islandsk til dem, så på den måde mærkede de Island, sagde Kim Sebine Krolmark, der stod bag indsamlingen til avisen.

Den efterladte familie følte sig dengang selv nødsaget til at sætte ord på situationen. Familien skrev blandt andet.

- I vinteren 2021 blev Freyja pludselig taget fra os, og tilbage sidder hendes to små børn, en stedsøn, hendes gamle mor, tre søstre og en stor familie i sorg, savn og fortvivlelse. Hun efterlader et hul, som aldrig kan blive udfyldt.

- Freyja, vores mor, søster, datter, familie, veninde og kollega, du vil for evigt være savnet og altid bo i vores hjerter. Vi elsker dig.

Annonce

18 knivstik i Odder

Det er som nævnt tidligere ikke første gang, at den 51-årige mand skal i retten tiltalt for drab.

For 27 år siden begik manden et drab i Odder. 23. november 1995 dræbte han sin på det tidspunkt 20-årige tidligere samlever i hendes lejlighed i Kildegårdsparken i Odder.

Manden forklarede dengang i et grundlovsforhør, at han var i lejligheden for at hente sin søn, som skulle bo hos ham en lille uges tid. Men parret kom hurtigt op at skændes. Skænderiet handlede angiveligt omkring forældremyndighed over drengen

På et tidspunkt gik manden ud i køkkenet og tog en køkkenkniv. Han gemte den på ryggen og gik tilbage til kvinden.

- Jeg husker ikke ret meget. Det slog klik for mig. Jeg stod foran hende og stak hende i maven. Hun skreg op, fortalte han dengang.

Han stak sin tidligere samlever 18 gange. Fire stik var dødbringende. Et dybt stik i maven gik først gennem et læderbælte, der var lagt dobbelt. Et andet snit med kniven skar halspulsåren over.

6. juni 1996 blev den 52-årige idømt 10 års fængsel. Det skete da Vestre Landsret fandt ham skyldig i manddrab.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

Omfattende aktion er slut efter fire timer: Mand forskansede sig i hus - politiet ledte efter skydevåben

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce