Annonce
Østjylland

Parkeringskaos: Rådmand ændrer parkeringsregler på fiskerihavnen

Bünyamin Simsek og Søren Clausen er enige om, at der skal være parkeringspladser til fiskeforretningernes kunder. Foto: Jens Thaysen
Ifølge Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simsek (V) tilhører ansvaret den, der tager det. På fiskerihavnen har han tænkt sig at gøre det, selv om området hører under Kultur og Borgerservice.
Annonce

AARHUS: Rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) har tænkt sig at at sætte de gamle 1-times parkeringsskilte på Fiskerihavene op igen, selv om det ikke hans egen magistrat, men den radikale rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R), der ejer og administrerer området.

Tirsdag eftermiddag var Bünyamin Simsek taget på fiskerihaven for høre, hvad de forretningsdrivende havde at sige og for at se på parkeringsforholdene med egne øjne.

Det sker efter flere dages heftig debat, efter avisen i sidste uge skrev om, hvordan fiskehandlerne var bange for at nye parkeringsregler ville gøre det svært for deres kunder at parkere.

- Jeg er taget her ned for at tage ansvaret for området og finde en løsning, der tager udgangspunkt i det byrådet, som har besluttet. Når jeg har talt med alle brugerne på havnen, kommer jeg med et bud på en løsning på parkeringsproblemerne. Det sender jeg til politiet, og hvis ikke der er væsentlige anker, så iværksætter vi det, siger Bünyamin Simsek.

Tager du den beslutning udenom Rabih Azad-Ahmad?

- Lige nu er det det, jeg vil gøre. De forretningsdrivende har fortjent, at vi lytter til dem. Lige nu blokerer vi for nogen, fordi vi skaber løsninger, der ikke er opbakning til, siger han.

Men området hører vel under Kultur og Borgerservice?

- Når jeg kan læse i jeres avis, at Rabih Azad-Ahmad fralægger sig ansvaret, så samler jeg det op. Ansvaret tilhører den, der tager det, og så må han jo melde noget andet ud, hvis han mener, det er anderledes. Og hvis det er mit ansvar, kan jeg ikke se på det her, siger Bünyamin Simsek med henvisning til tidligere artikler i denne sag, hvor Rabih Azad-Ahmad netop frasagde sig sit ansvar for parkeringsregler på området.

Når jeg kan læse i jeres avis, at Rabih Azad-Ahmad fralægger sig ansvaret, samler jeg det op. Ansvaret tilhører den, der tager det, og så må han jo melde noget andet ud, hvis han mener, det er anderledes. Og hvis det er mit ansvar, kan jeg ikke se på det her.

Bünyamin Simsek (V), rådmand Teknik og Miljø

Annonce

Nye skilte på vej

Lige nu er der kun tre-timers parkering på fiskerihavnen, men inden længe vil der formentligt også komme en-times parkering ved P. Clausens Fiskehandel samt handicap-parkering.

- Vi laver om på skiltningen ud fra de indspark, vi har fået. De forretningsdrivende har væsentlige og tungtvejende argumenter, som jeg vil lytte til, siger Bünyamin Simsek.

Hvornår bliver det?

- Det kan jeg ikke sige noget om, men jeg går hjem og sætter det i gang, siger han.

Den gode nyhed for bilisterne, er, at der ifølge rådmanden er plads til langt flere parkeringspladser på fiskerihavnen, end dem der er i dag, hvis man udnytter arealet mere effektivt.

- Her trænger til en oprydning, men vi har arealerne, der er plads til både fritidsbrugerne og de forretningsdrivende, siger rådmanden.

Han peger på et areal, hvor der ligger en stak gamle jernbaneskinner og plastikrør, der bliver brugt som fortøjningspæle til lystbådene som et eksempel nye pladser.

Annonce

Uenige rådmænd

Der er ikke noget at sige til, at bilisterne har haft svært ved at finde hoved og hale i parkeringsfarcen på fiskerihavnen. To af byens rådmænd har heller ikke kunnet blive enige om, hvem af dem, der bestemte, hvad der skal stå på parkeringsskiltene.

Fredag fralagde rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad sig ansvaret, efter Bünyamin Simsek på Facebook havde kritiseret den måde, som områdets parkering bliver forvaltet på.

- Det er jo Bünyamin Simseks egen afdeling Teknik og Miljø, der har stået for høringen og anbefalet, hvad der skulle ske på havnen med hensyn til parkeringen. Det er os, der ejer grunden, men Teknik og Miljø, der er myndighed på vejen og har ekspertisen på området (...) Jeg kan være i tvivl om, Bünyamin Simsek ved, hvad der sker i hans afdeling. Han er både politisk og administrativt ansvarlig for det, afdelingen anbefaler, sagde Rabih Azad-Ahmad i avisen fredag.

Bünyamin Simsek skrev derefter en mail til avisen.

- I dagens artikel om Fiskerihavnen påstår rådmand Rabih Azad-Ahmad, at det er vores ansvar, at der er lavet nye P-regler i området. Det er ikke korrekt. Som ejer af arealerne, er det Rabih Azad-Ahmads afdeling (MKB) – og kun den afdeling – der kan træffe beslutningen om P-regler på stedet. Teknik og Miljøs eneste ansvar som vejmyndighed er i denne sammenhæng at sikre, at reglerne overholdes gennem p-kontrol.

Ifølge Bünyamin Simsek er der mulighed for at etablere flere parkeringspladser på fiskerihavnen end der er i dag. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Hoved og hale

Avisen spurgte fredag de to rådmænd, om de ikke kunne sætte sig sammen og få afklaret, hvad der er hoved og hale i den sag.

Ikke fordi det er kedeligt for læserne, men der er jo både fiskehandlernes kunder, restaurationsgæsterne og alle de mange andre brugere af området, der efterhånden må være noget forvirret over de mange modstridende udmeldinger.

Kan du godt forstå, folk bliver forvirrede?

- Jeg har dokumenteret sort på hvidt, hvordan ansvaret er fordelt. Det er referater fra møderne mellem Kultur og Borgerservice og Teknik og Miljø. Jeg syntes, sagen er klokkeklar, det har ikke været mit bord, men Rabih Azad-Ahmad har jo sagt, det er min opgave og mit ansvar, og så gør jeg noget ved det, siger Bünyamin Simsek.

Ifølge fiskehandler Søren Clausen tilhører garagerne her private borgere i Aarhus, og må derfor benyttes ikke til parkering. Foto: Jens Thaysen
Af hensyn til cyklisternes sikkerhed er parkeringspladserne foran Havnens Fiskehus nedlagt. De kommer næppe igen . Foto: Jens Thaysen
Forvirret? Der er kun et døgn mellem de to billeder. Her er standsning forbudt. Foto: Privatfoto.
Forvirret? Der er kun et døgn mellem de to billeder. Her er parkering forbudt. Foto: Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jacob Knudsen stopper i Odder

Annonce