Annonce
Østjylland

Parkeringsbøvl: Mens rådmændene drøfter sagen skrives der nu bøder ud på havnen

Bünyamin Simsek besøgte før jul Fiskerihavnen. Foto: Jens Thaysen
Efter en periode, hvor p-vagterne har set gennem fingre med overtrædelser af nye p-regler på havnen, finder de gule bødesedler igen vej til bilernes forruder.
Annonce

AARHUS: Hen over jul og nytår har kommunens parkeringsvagter vendt det blinde øje til, men tirsdag blev der igen uddelt parkeringsbøder til bilisterne på fiskerihavnen i Aarhus, hvor rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R) og rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) længe har været uenige om, hvem af dem, der bestemmer, hvilke parkeringsregler, der gælder på området.

De to rådmænd mødtes onsdag for diskutere sagen.

"Teknik og Miljø har afleveret vurdering for regulering og tilpasning af skiltning i området til Magistraten for Kultur og Borgerservice - de tager det med og kigger nærmer på det og vil vende tilbage til Magistraten for Teknik og Miljø" skriver Bünyamin Simsek i en SMS til avisen efter mødet.

Og tilføjer.

"Indtil da har vi aftalt, at vi ikke har en ekstern kommunikation, da der ikke er truffet andre beslutninger end dem, der er gældende nu." skriver Bünyamin Simsek.

Det har havnens fiskehandlere svært ved at genkende. Indtil nu har parkeringsvagterne holdt sig væk.

- Julehandlen var kaotisk og folk parkerede ulovligt, men de fik ingen bøder. Det gør de nu, fortæller Søren Clausen fra Clausens Fiskehandel.

Vi må ikke frede enkelte områder, men det er rigtigt, at vi en periode ikke har skrevet p-afgifter ud i området. Laver man om på skiltningen, kan man for en kortere periode undlade at udskrive afgifter, hvis bilisterne på grund af de nye skilte kan være i tvivl om parkeringsreglerne. Men kun i en kortere periode, indtil der er helt entydig skiltning. Det er det, der er sket på havnen.

Kim Gulvad Svendsen, Driftschef Teknik og Miljø Aarhus Kommune.

Annonce

Entydig skiltning

Havnens anden fiskehandler har oplevet det samme.

- Da Simsek var hernede på havnen før jul, fik vi at vide, at indtil der forelå en afklaring omkring, hvad der skulle ske, og hvem der bestemmer over området, ville man ikke skrive bøder ud. Men jeg fik to sedler i går med en advarsel om, at nu skrives der bøder ud. Jeg talte med en af vagterne, der fortalte, de havde fået påbud om at starte igen, fortæller Anders Andreasen fra Havnens Fiskehus.

Avisen har spurgt Bünyamin Simsek, om han har en kommentar til, at der igen udskrives p-bøder på haven. Det har han ikke. Men han skriver.

"Mig bekendt (ikke sikker) må vi ikke “frede” bestemte områder".

Det er der andre, der ved.

- Vi må ikke frede enkelte områder, men det er rigtigt, at vi en periode ikke har skrevet p-afgifter ud i området. Laver man om på skiltningen, kan man for en kortere periode undlade at udskrive afgifter, hvis bilisterne på grund af de nye skilte kan være i tvivl om parkeringsreglerne. Men kun i en kortere periode, indtil der er helt entydig skiltning. Det er det, der er sket på havnen, forklarer Kim Gulvad Svendsen, driftschef i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.

Annonce

Bøder til de ansatte

Anders Andreasen fra Havnens Fiskehus er ked af, at der igen udskrives p-bøder.

- Det er uholdbart, at vi ikke længere kan parkere vores firmabiler uden at få bøder, siger han.

Hvorfor køber du ikke erhvervslicenser til bilerne?

- Jeg vil ikke være med til, at man laver 11 pladser til biler med erhvervslicenser. Vi har 22 alene på havnens fiskevirksomheder. Skal vi så slås om de pladser? Vi risikerer at betale for en licens og så få bøder alligevel. Vi vil have en afklaring, der er gangbar fremadrettet, siger Anders Andreasen.

Det er ikke kun fiskebilerne, der får bøder. De ansatte på havnens virksomheder kan heller ikke finde en parkeringsplads til bilen, når de er på arbejde.

- Der er mangel på folk i Aarhus, der kan skære fisk. Vi har folk fra Viborg og Randers, de kan ikke tage offentlig transport på arbejde klokken halv tre om natten for så at køre ud med fisk i otte timer, hvor de er bange for at komme hjem til en parkeringsbøde, siger Anders Andreasen.

Er der ikke masser af virksomheder i Aarhus uden p-pladser til de ansatte?

- Det er et fair nok argument, men så skulle man aldrig havde solgt os bygningerne i 2007 og sagt, at man ville bevare området. Det fordrer nemlig, at vi kan have nogle firmabiler holdende, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS rystede topholdet

Odder

Bedre velfærd

Annonce