Annonce
Ikast-Brande

Parkeringsbåse vækker debat

Udsigt til parkeringsbåse på Søndergade i Ejstrupholm vækker bekymring hos hotelindehaver. Foto: Peter Hald
Kommunen vil lave parkeringsbåde på Søndergade. Hotelindehaver er bekymret.
Annonce

Ejstrupholm: Det vækker ikke begejstring på Ejstrupholm Hotel, at Ikast-Brande Kommune snart vil afmærke parkeringsbåse på Søndergade i Ejstrupholm og opsætte skilte, der gør det ulovligt at parkere uden for de afmærkede båse.

- Vi har prøvet at klage, men det hjælper åbenbart ikke noget. Kommunen har skrevet, at de kommer ud i december eller januar for at mærke båsene op. Der vil blive færre parkeringspladser, for når der bliver båse, kan folk ikke holde så tæt, og der bliver næppe parkeringsbåse hele vejen ned ad gaden, siger Maj-Britt Stilou, der er indehaver af Ejstrupholm Hotel på Søndergade 25.

I et brev til beboere i området skriver kommunen følgende: "Parkeringsbåsene etableres ikke for at indskrænke parkeringsmulighederne på Søndergade. Det er alene for at sikre at parkeringen sker hensigtsmæssigt. Når der er afmærkede båse er det tydeligt for trafikanterne hvor
der må parkeres, og samtidig sikres der mulighed for, at den øvrige trafik har plads til at vige for modkørende imellem de parkerede biler".

Men Maj-Britt Stilou mener, at der bliver færre p-pladser.

- Vi er ikke enige med kommunen. Første gang det kom på bordet, var vi mange, der ringede til kommunen - og så lød det som om, at der ikke skulle være båse. Men åbenbart er der stadig nogen, der klager. Når der parkeres i den ene side på Søndergade, kan bilerne komme forbi, men man kan risikere at skulle køre ind til siden for at give plads, forklarer hun.


Vi er ikke enige med kommunen.

Maj-Britt Stilou, Ejstrupholm Hotel


- Jeg har sagt, at hvis Søndergårdsvej skal have båse, så skal Præstegårdsvej også, for der holder folk i begge sider af vejen - det er næsten livsfarligt, tilføjer Maj-Britt Stilou

- Spørgsmålet er så, hvor vores gæster skal holde. Vores gæster kan jo ikke allesammen holde henne ved kirken, for så optager de alle kirkens parkeringspladser. Nu vil det så vise sig, om det får en betydning for vores omsætning, lyder det fra hotelværten.

Annonce

Kan justere lidt

Fra kommunens Vej og Park afdeling siger vejingeniør Lene Krogh, at der kan justeres lidt på forslaget fra kommuen

- Vi har talt med en del borgere, der har nogle bemærkninger, så det bliver nok justeret en lille smule. For eksemepel hvis båsene er for tæt på en indkørsel, forklarer Lene Krogh.

Med hensyn til hotellets bekymring for at risikere mangel på parkeringspladser siger hun:

- Tanken er ikke, at vi vil indskrænke deres parkeringsmuligheder. Der blive bare afmærket båse, der vil sikre, at folk holder hensigtsmæssigt, så man ikke holder i vejen for udkørsler for eksempel. Plus at der bliver plads til, at man kan vige for modkørende, så man ikke bare holder i en lang række hen ad Søndergade. Men hvis hotellet har nogle bemærkninger, er de velkomne til at vende tilbage til os, så vi kan justere til, siger Lene Krogh.

- Vi vil også sikre, at man ikke parkerer overfor Præstegårdsvej. Det kan give nogle farlige situationer, at man parkerer i toppen af et t-kryds, tilføjer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Odder

Gør noget: Gå en tur

Annonce