Annonce
Erhverv

Parcelhusgrunde kunne ikke sælges - nu skal der være rækkehuse

Der er i løbet af 15 å kun blevet solgt to ud af ni parcelhusegrunde på Høkervænget i Barrit. Nu skal der i stedet være rækkehuse. Foto: Hedensted Kommune
Tendensen med, at mange hellere vil leje end eje, er også kommet til Barrit. Allan Hansen vil opføre 14 boliger som dobbelthuse på Høkervænget.
Annonce

Barrit: Ni parcelhusgrunde på Høkervænget i Barrit har været til salg i 15 år, og kun to er blevet købt. Derfor har Hedensted Kommune nu opgivet foretagendet, og i stedet solgt alle grundene til Allan Hansen, der vil opføre rækkehuse på stedet.

Teknisk udvalg har netop sagt ja til at sende en lokalplan i høring, der giver mulighed for at bygge 14 boliger i form af syv dobbelthuse på den 13.000 kvadratmeter store græsmark.

- Det er en tendens, at flere gerne vil bo til leje, også i de mindre landsbyer i kommunen. De nybyggede rækkehuse går som varmt brød, og når vi ikke kan få solgt parcelhusgrundene, så er det en god løsning. Vi vil jo gerne holde gang i udviklingen i hele kommunen, siger Lene Tingleff (V), formand for teknisk udvalg.

Annonce

Forventer stor interesse

Allan Hansen, der har en bilforretning i Daugård, kom allerede ind på boligmarkedet i Barrit i 2018, da han købte og ombyggede 12 ældreboliger i byen.

Han har tidligere fortalt til Folkebladet, at der har været lang kø for at overtage, når der har været udskiftning i de ombyggede ældreboliger, og derfor er han heller ikke i tvivl om, at interessen for de nye dobbelthuse vil være stor.

- Barrit er et dejligt sted tæt på skole og motorvej, hvor mange gerne vil bo med en lille have og terrasse. Der mangler godt nok en indkøbsmulighed, men det, kan man så håbe, kommer i takt med, at der også er flere boliger og indbyggere på vej, sagde Allan Hansen i den forbindelse.

Byrådet skal tage stilling til lokalplanen på sit møde i slutningen af januar, inden den kommer i fire ugers offentlig høring.


Det er en tendens, at flere gerne vil bo til leje, også i de mindre landsbyer i kommunen.

Lene Tinleff (V)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Betjente slukkede brand i emhætte

Østjylland

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce