Annonce
Odder

Par vil rive Brødhuset ned og bygge vandrerhjem på Trekanten

Ruth og Jens Uth Toldstrup har købt Brødhuset ved Saxild Strand. Foto: Søren E. Alwan

Ruth og Jens Uth Toldstrup mener, at et vandrehjem ved Saxild Strand vil kunne lokke flere turister til.

Saxild Strand: Om alle tilladelser går i gennem, vil der i løbet af ca. halvandet år ligge et spritnyt vandrehjem overfor Saksild Strand Camping og ved siden af Restaurant Bondehuset.

Det fortæller Ruth og Jens Uth Toldstrup, som har købt Brødhuset af Gitte og Holger Wendelboe, der i ni år har drevet sommerbutik på stedet.

De nye ejere vil jævne den gamle bygning med jorden og i stedet opføre et vandrehjem med ca. 40 sovepladser fordelt på 14 værelser, der alle får eget bad, og hvor to er handicapvenlige med egen indgang. Desuden vil den to etager høje bygning skulle rumme et stort fælleskøkken/spisesal med direkte udgang til en gårdhave. Et decideret mødelokale bliver der også plads til.

- Vi ved, at Odder Kommune i mange år har manglet et vandrehjem, og en bedre plads end Trekanten finder man ikke. Et sådant vil eksempelvis kunne få flere cykelturister til at lægge vejen forbi en af Østjyllands bedste strande og gøre holdt her, siger Ruth Uth Toldstrup, der netop er flyttet tilbage til Odder Kommune, hvor hun er vokset op.

Sammen med ægtemanden Jens Uth Toldstrup har hun godt en snes år boet på og drevet et landbrug i Arnborg ved Herning, hvor Jens Uth Toldstrup også har været ansat på et avlscenter for grise. Nu er parrets tre børn flyttet til Aarhus, gården er solgt, og så er det på tide at vende tilbage til Østjylland.

- Oprindelig drømte vi om at etablere et landbrug i Odder Kommune, men det var ikke muligt at købe jord nok til, at det kunne blive rentabelt. Så nu satser vi på noget helt andet, siger Jens Uth Toldstrup, der sammen med hustruen i øjeblikket bor i familiens sommerhus netop ved Saxild Strand. Men kun indtil deres nye hus på Kamskildevej står klar.

- Netop den oplevelse har fået os til at indse, at mange håndværkere må køre ganske langt for at finde et billigt overnatningssted i Odder Kommune. Så også her vil et vandrehjem kunne tiltrække nye gæster, siger han.

Et vandrehjem på Trekanten er en glimrende ide, som måske kan tiltrække endnu flere gæster til Saxild Strand.

Ole Lyngby Pedersen (V), formand miljø-, teknik- og klimaudvalget

Samarbejde med naboer

I det hele taget tror Ruth og Niels Uth Toldstrup på henholdsvis 46 og 53 år, at et vandrehjem vil være til gavn for alle erhvervsdrivende på egnen. Eksempelvis naboen Bondehuset, som vil kunne henvise gæster langvejs fra til sengene på vandrehjemmet. Desuden vil vandrehjemmet kunne overtage de overnattende turister, som vælger campingpladsen fra - og omvendt.

- Vi vil nok servere morgenmad, men intet andet. Det vil vi overlade til Bondehuset, Fru Møller, Himmel og Hav, og hvem der ellers gør det så godt, siger Ruth Uth Toldstrup.

Sagen er på dagsordenen, når medlemmer af miljø, teknik- og klimaudvalget mødes 19. juni. I første omgang beder forvaltningen kun om politikernes principgodkendelse, altså om at måtte arbejde videre med ansøgningen. Ud over en ændring af kommuneplanen og en ny lokalplan skal der nemlig også en accept til fra Erhvervsstyrelsen. Det skyldes, at matriklen Kystvejen 6 ligger indenfor kystnært område.

- Selvfølgelig skal alle regler overholdes, men jeg håber, at byggeriet af et vandrehjem bliver til noget. Det vil skabe nyt liv i det populære område, siger formanden for udvalget Ole Lyngby Pedersen (V).

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce