Annonce
Horsens

Par fik besøg af ublu biltyv: Det er sgu' flabet at komme her, vise sit ansigt og have en helt klar plan

David Linnet og Katrine Nielsen fik søndag middag besøg af en mand, der ville købe deres gamle Toyota Aygo, de netop havde sat til salg på Den Blå Avis og Facebook. Tyven ankom alene i egen bil, kørte en prøvetur i Aygoen, men vendte aldrig tilbage igen. Nu advarer parret andre. Privatfoto
David Linnet og kæresten Katrine Nielsen fra Horsens har mistet lidt af tiltroen til deres medmennesker efter et besøg af en fræk og velforberedt biltyv, der kørte væk i den bil, de havde til salg - og ikke vendte tilbage. Nu advarer de andre om at gå i samme fælde.

Horsens: David Linnet anede ikke uråd, da han søndag morgen fik en sms fra "Mads" fra Esbjerg, der var vældig interesseret i den gamle Toyota Aygo, David og hans kæreste Katrine Nielsen havde sat til salg på Den Blå Avis (DBA) og Facebook aftenen forinden.

Den 12 år gamle bil skulle koste 18.000 kr.  Men "Mads" var ivrig for at købe og bød 2000 kr. over prisen.

De aftalte, at han skulle komme og se bilen, og omkring kl. 12.40 ankom han alene til parrets hus på Septembervej i en mørkegrå Skoda Fabia, han angiveligt havde lånt af sin mor. Bilen parkerede han på vejen.

Annonce

- Han præsenterede sig som Mads og fortalte, at han skulle bruge en bil ret hurtigt. Han havde fået forsikringspenge for sin egen bil og havde taget bussen hjem til sin mor for at låne hendes bil, så han kunne komme og se på vores bil, fortæller David Linnet.

Anede hurtigt uråd

"Mads" var alene i bilen, da han kom.

Det ved David Linnet, fordi han spurgte ham, hvordan han ville komme derfra med to biler, hvis han købte Aygo'en.

- Han fortalte, at han havde en kammerat i nærheden, der ville hjælpe med at køre en af bilerne hjem, hvis han endte med at købe den, fortsætter David Linnet.

Med Skodaen som pant tog manden en prøvetur i parrets Aygo, men ret hurtigt anede de uråd.

- Ganske få minutter efter opdagede vi, at Skodaen var væk. Han har enten haft en til at gemme sig i bilen eller til at stå rundt om hjørnet for så at løbe hen, tage Skodaen og køre væk. Da tænkte vi, at noget var helt galt.

Annonce

Telefonnummeret virkede ikke mere

David Linnet ringede flere gange til manden, men det telefonnummer, køberen samme morgen havde brugt til korrespondancen med David Linnet, virkede pludselig ikke længere.

Så ringede parret til politiet og anmeldte tyveriet.

Det, der er allermest ærgerligt, er, at vi kommer til at føle os mistroiske over for vores medmennesker i fremtiden. Det har jeg det skidt med.

David LInnet

- Samtidig kørte jeg i ren desperation afsted med en nabo for at se, om jeg kunne spotte ham, men han var over alle bjerge. Da vi kom tilbage, var politiet her.

Politiet kunne fortælle, at den nummerplade, der sad på Skodaen, var stjålet og retteligt tilhørte en Audi XK7.  Betjentene kunne samtidig berette, at en af nummerpladerne - enten Skodaen eller Aygoens nummerplade - var blevet spottet af et kamera syd for Kolding.

Annonce

Vrede og skuffede

Tilbage stod parret med en lang næse og en dyb frustration over at have været ofre for et tyveri, der efter deres opfattelse virker både planlagt og velovervejet.

De er også forbløffede over frækheden.

- Det er sgu' flabet at komme her og vise sit ansigt. Så er man rimelig kold og har en helt klar plan, lyder det fra David Linnet, der er skuffet, vred og flov over, at de lod sig narre.

- Jeg har arbejdet inden for rekruttering i snart syv år og synes selv, at jeg er god til at læse folk, og der var ingen alarmklokker, der ringede. Han var flink og rar.

- Det her er noget, der sker for andre... Jeg føler mig pinlig over, at det skete for mig. Vi er selvfølgelig ærgerlige over at have mistet vores bil. De penge, vi skulle have for den, var øremærket til noget andet. Men det, der er allermest ærgerligt, er, at vi kommer til at føle os mistroiske over for vores medmennesker i fremtiden. Det har jeg det skidt med, siger David Linnet.

Annonce

Vil advare andre

Ved at står frem med historien håber parret, at de kan advare andre.

- Vi har en fornemmelse af, at han har prøvet det før. Han kommer her, der er én, der venter, og  som tager hans bil med, den er forsynet med stjålne nummerplader, og telefonnummeret bliver gjort inaktivt lige efter. Det virker så nøje planlagt, og politiet mente også, at han kunne have gjort det før, siger David Linnet, der har en formodning om, hvad Aygoen skulle bruges til.

- Man kan næsten kun tænke, at den skal bruges til en eller anden form for kriminalitet. Det er ikke en bil, de kan sælge og score kassen på. En forhandler ville nærmest kun give skrotprisen for den. Det er et stort nummer at gøre ud af en 12 år gammel Aygo med rustpletter.

Annonce

Politiet: Tag jeres forholdsregler

Hos Sydøstjyllands Politi bekræfter vicepolitiinspektør Stig Simonsen forløbet og anmeldelsen.

Han fortæller, at politiet er i gang med at efterforske sagen og fremgangsmåden, der ifølge Stig Simonsen, hører til de mere usædvanlige.

- Det er frækt, at nogle laver bedrageri på den måde. Jeg kan kun opfordre til, at man sikrer sig på alle mulige måder og gør sit forarbejde. Mit bedste råd er, at man sikrer sig køberens navn og adresse, ser hans kørekort og kører med på prøveturen, siger Stig Simonsen.

Annonce

Det er bare træls

David Linnet ved godt, at han burde have kørt med.

- Men det gjorde jeg så ikke. Hans bil stod jo som pant, siger han, der håber, at politiet lykkes med at finde bilen og svindleren.

- Der var ikke ret meget benzin på bilen, så inden for en radius af 10 km har han skullet tanke. Jeg håber, at at der er en tankstation, der har spottet ham og har ham på overvågning, så politiet kan få et billede af  ham. Den mand skal stoppes, og andre skal advares, så de ikke havner i samme åndssvage situation. Han skal ikke have lov til at slippe afsted med det her. Sagt på godt jysk: Det er bare træls!

Annonce
Hedensted For abonnenter

Porte, sten, diger, lave klitter og sandmotor: Her er forslagene til at sikre Juelsminde mod oversvømmelse

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Se video: Anne blev overrasket af sin kollega: Du gør det værd for os alle sammen at stå op og gå på arbejde

Erhverv For abonnenter

164-årigt industrifirma går tilbage til historisk navn og opruster: Vi vokser så voldsomt, at vi skal bruge 20 nye

AC Horsens

19-årige David Kruse dominerede på midtbanen, da AC Horsens slog de nærmeste konkurrenter: Nu jagter han flere chancer i Jens Berthel Askous startopstilling

Horsens

Fire biler endte lørdag morgen i grøften: Politiet advarer trafikanter mod uopmærksomhed

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Horsens For abonnenter

252 stemmer og en mistet plads i byrådet får ikke Anni Jakobsen til at give op: Jeg prøver igen om fire år

AC Horsens

AC Horsens-træner jubler: Profilerne leverede varen - vores mest helstøbte indsats i efteråret

Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

AC Horsens For abonnenter

Drømmen om oprykning lever: Nu spiller AC Horsens som et tophold på to afgørende punkter

Horsens For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Horsens

Organisationer om julehjælp: Rekordmange ansøgere i år - men lokalt er det langt fra så ensidig

Annonce