Annonce
Østjylland

Papfar har skåret det hele ud i pap gange tre

Der er tre udgaver af hver. Her Søren Behncke med to udgaver af samme motiv. Foto: Michael Svenningsen
Søren Behncke udstiller hos Charlotte Fogh Gallery i Mejlgade i Aarhus.
Annonce

AARHUS: Det hele er i gange tre.

Søren Behncke med kunstnernavnet Papfar kalder sin nyeste udstilling for Babuska - det er de russiske dukker, vi alle kender. Dukker i dukken. Vi sætter dem inden i hinanden, så når vi åbner den største kommer en mindre frem og efter den en mindre og så videre.

Hos Charlotte Fogh Gallery, Mejlgade 44 A i Aarhus viser Søren Behncke 36 værker, alle i tre udgaver i forskellige størrelser og i øvrigt også forskellige af udseende. De mindre er ikke bare en kopi af de større, men et andet værk med de samme motiver.

- Meget af min kunst laver jeg af materialer, der koster ingenting. Det begyndte på en rasteplads for 20 år siden, hvor jeg samlede affald op, for eksempel pizzabakker, og siden har jeg arbejdet med det i byrummet. Det er objektet i samspil med rummet. Værkerne bliver forskellige efter hvor og hvordan man iscenesætter dem. Stedet og rummet betyder meget, siger Søren Behncke.

Udstillingen

  • "Babuska". Soloudstilling af Søren Behncke. Fra 15. november til 21. december.
  • Charlotte Fogh Gallery, Mejlgade 44 A, 8000 Århus C
  • Åbningstider: Onsdag, torsdag og fredag: 12-17, lørdag: 11-15
  • Søren Behncke er født i 1957 og repræsenteret bredt på landets museer hos Aros Aarhus Kunstmuseum, Vejle Kunstmuseum, KØS Museum for kunst i det offentlige rum, Brundlund slot samt i Ny Carlsbergfondet og Statens Kunstfonds samlinger. Søren Behncke er desuden udstillingsaktuel på Museum Jorn i Silkeborg med soloudstillingen ”Mash-Up”.

Annonce

Hylder afdød århusiansk kunstner

- Vi bruger ofte os selv som målestok, når vi vurderer tings størrelse. Er den større eller mindre end mig? Vi er vores egen tommestok lidt ligesom Leonardo da Vinci brugte sin egen krop og le Corbusier det samme. Lidt det samme sker her i udstillingen. Vi måler værkerne i forhold til hinanden i de tre størrelser, forklarer Søren Behncke.

Han har taget kendte personer og begreber med. For eksempel er der en hyldest til den afdøde århusianske kunstner Teddy Sørensen.

- Jeg kendte ham. På hans gravsten på Nordre Kirkegård står inskriptionen "Tak for besøget", siger Søren Behncke, der har brugt initialerne TS i værket.

Han har også lavet et værk af skotøjsæsker, og man ser spor af logoerne for Adidas, Nike og Puma. De bruger store, farvede flader, der egner sig godt til papværkerne.

Søren Behncke sender også hilsner til kunstnere andre steder. For tiden har han en udstilling om Asger Jorn på Galleri Jorn i Silkeborg. Han har haft Franciska Clausen i Aabenraa, og snart kommer Henry Heerup i Rødovre.

Her er en hyldest til den afdøde Aarhus-kunstner Teddy Sørensen. Bemærk initialerne. Foto: Michael Svenningsen
Babuska er titlen på udstilingen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Udsigt til brandslukning resten af aftenen: Vi skal ind fra ydersiden, og det tager tid

Annonce