Annonce
Udland

Pakistans højesteret løslader islamist dømt for journalistdrab

Wall Street Journal blev i 2002 bortført og siden halshugget, da han efter angrebet på World Trade Center undersøgte militante islamisme i Karachi. Torsdag blev manden, der blev dømt for drabet frikendt og beordret løsladt af Pakistans højesteret. (Arkivfoto). Foto: Reuters/Reuters
En islamist, der blev dømt for en halshugning af den amerikanske journalist Daniel Pearl, er nu en fri mand.
Annonce

Højesteret i Pakistan har givet ordre til at løslade en islamist, der er dømt for drabet på den amerikanske journalist Daniel Pearl.

Det skriver nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Ahmed Omar Saeed Sheikh var den hovedmistænkte i sagen fra 2002, hvor Wall Street Journal-journalisten Daniel Pearl blev kidnappet og senere halshugget.

Han blev torsdag frikendt i ankesagen af to ud af tre højesteretsdommere.

- Med et flertal på to mod en er alle de tiltalte blevet frikendt, og der er givet ordre til deres løsladelse, siger en retskilde ifølge Reuters.

38-årige Daniel Pearl var i færd med undersøge militante islamister i Karachi efter angrebet mod World Trade Center i New York 11. september 2001, da han blev kidnappet.

Historien om Daniel Pearl fik stor international opmærksomhed - ikke mindst efter at videooptagelser af hans halshugning uger senere dukkede op på internettet.

Sheikh, der var født i Storbritannien, blev dømt til døden ved en antiterror-domstol. Tre andre medskyldige fik livsvarigt fængsel.

I april 2020 omstødte en domstol i Pakistan Ahmed Omar Saeed Sheikhs dødsdom og reducerede den til syv års fængsel.

Samtidig blev de tre andre, der var blevet dømt som medskyldige i drabet, frikendt.

Højesterets afgørelse torsdag stadfæster en dom fra december 2020. Også her blev Ahmed Omar Saeed Sheikh frikendt for drabet på Daniel Pearl.

Den gang blev han beordret løsladt inden for 24 timer, men afgørelsen blev siden anket til højesteret.

I 2011 blev der i USA udgivet en rapport af Pearl Project på Georgetown University efter en længere efterforskning af omstændighederne ved drabet på den 38-årige amerikaner.

Arbejdet med rapporten blev ledet af Pearls ven og tidligere kollega på Wall Street Journal Asra Nomani, der i dag er professor på Georgetown University.

Her blev det hævdet, at manden bag drabet på Pearl var Khalid Sheikh Mohammad. Altså manden, der ifølge USA stod bag det islamistiske angreb mod USA 11. september 2001, der kostede næsten 3000 mennesker livet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Se videoen: Skarpheden manglede - AC Horsens satsede men måtte nøjes med 0-0 mod VB

Horsens

Nyt testcenter på vej: Om få dage kan man få lavet en kviktest i Brædstrup

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce