Annonce
Horsens

Pak bare skøjterne væk igen: Her er tre grunde til, du ikke kommer på isen i denne omgang

Isen kan måske bære en flok ænder, men den er ikke tyk nok til at bære en flok mennesker, og hos Horsens Kommune regner man ikke med at give tilladelse til skøjteløb på offentlige søer. Arkivfoto: Morten Pape
Skøjteglade horsensianere skal ikke regne med, at færden på de offentlige søer i Horsens Kommune bliver tilladt i denne omgang. Eneste mulighed er at finde et privat område.

Horsens: Er man en af dem, der håber at kunne finde skøjterne frem og tage sig en tur på en frossen sø de næste par dage dage eller uger, kommer her tre dårlige nyheder:

Horsens Kommunes skøjtebaner er corona-lukkede; isen på de offentlige søer, hvor kommunen måler tykkelsen, er endnu ikke holdbar nok; og isen når sandsynligvis heller ikke at blive det, inden tøvejret ifølge vejrudsigtens forudsigelser starter i næste uge.

- Det er ærgerligt, at det lige falder sammen med coronavirus, lyder det fra Liselotte Nielsen, der er hortonom i Horsens Kommune, og som sidder med overblikket over skøjtemulighederne.

Annonce

- Vi startede i efteråret med at tage beslutningen om ikke at have skøjtebane på Rådhustorvet, fordi vi forudså, at der ville være for mange samlet, og folk ville færdes for tæt. Den plejer at være populær, og der vil nok komme endnu mere mylder, når der ikke er så meget andet at lave, siger Liselotte Nielsen.

Isen er for tynd

Beslutningen kom også til at gælde de andre tre skøjtebaner, som kommunen står for: det store overrislede område i Bygholm Park, søen i Ring Skov i Brædstrup og den overrislede boldbane i Digterparken i Østbirk.

Det er offentlige områder, og derfor skal der gives tilladelse til skøjteløb, og den tilladelse kommer altså ikke i år.

I Bygholm Park har der tidligere år været muligheder for at skøjte på et område, som Horsens Kommune har overrislet. Kommunen gør det ikke i år på grund af coronavirus, men hvis virus og vejr tillader det, bliver det igen muligt fra næste år. Arkivfoto: Morten Marboe

Det samme gælder indtil videre de andre offentlige søer i kommunen samt fjorden, åer og andet, hvor der er isdække.

- Der har vi sat skilte op, fordi tykkelsen ikke er til, at man skal gå på isen, siger Liselotte Nielsen.

Annonce

Udsigt til tøvejr

Målingerne bliver nemlig foretaget. Seneste melding fra de store søer i Bygholm Park, vest for Peblingestien, er, at de tre målesteder har en istykkelse på ni centimeter. Den skal være et sted mellem 13 og 17 centimeter, inden der bliver givet adgang.

- Vi skynder os ikke med at åbne dem, og jeg tænker ikke, at de når at blive åbnet, inden det bliver tøvejr i næste uge, siger Liselotte Nielsen og tilføjer, at snedækket vil gøre det sværere for isen at fryse yderligere til.

Kommunen vil stadig overrisle i Bygholm Park

De seneste par år har Horsens Kommune ikke lavet skøjtebane i Bygholm Park ved at overrisle et område med vand fra Bygholm Sø.

Liselotte Nielsen fra Horsens Kommune fortæller, at det i år skyldes coronavirus, og sidste år var vinteren så mild, at det ikke kom på tale. Og så er opgraderingen af dæmningen under Schüttesvej også en del af forklaringen.

- Der var noget galt med slusen sidste år, og det besluttede vi os for ikke at bruge penge på, når den alligevel skulle sløjfes med udvidelsen af Schüttesvej, siger Liselotte Nielsen.

Det betyder også, at der skal findes en anden løsning til næste år, og det vil kommunen arbejde på.

Hvis det skulle ske, vil skiltene sandsynligvis blive fjernet, men isen vil ikke blive ryddet for sne, og der kommer ikke nogen stor invitation til skøjteløb.

Annonce

Hellere en kælketur

Har man et brændende ønske om at stå på skøjter i år, ser Liselotte Nielsen kun én mulighed:

- Der bliver ikke noget offentligt, så man skal finde et privat sted. Hvis man for eksempel kender en landmand, der har et vådt areal - en lille våd plet - kan det måske lade sig gøre, men man må selvfølgelig ikke bare færdes der uden at have fået lov af ejeren, siger hun.

Skøjtebanen foran Horsens Rådhus er denne vinter ikke sat op på grund af coronavirus. Arkivfoto: Mette Mørk

En tur på isen er på eget ansvar, og Liselotte Nielsen vil hellere opfordre til, at man tager en tur på en af de mange kælkebakker eller på anden vis udnytter sneen.

På kortet herunder kan du finde et udvalg af kælkebakker i Horsens og Hedensted kommuner. Husk at holde afstand, da forsamlingsforbuddet på maksimalt fem personer stadig gælder.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

Horsens For abonnenter

33-årig tog sin 14-årige datter med på hotel: Nu er han dømt for overgreb - men slipper for udvisning

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Få et smugkig indenfor i kommende byggeudstilling: Her er hvad familien Danmark ønsker anno 2021

Horsens For abonnenter

35-årig udgav sig for at være teenager: - Hun troede, jeg ville have sex, men jeg ville bare have min OCD til at gå væk

Horsens

Vandløb i Horsens er på national liste over mulig forurening med giftigt stof: Svaret skal findes i fisk

Horsens

Tekniktyv på indbrudsrunde i Brædstrup

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Erhverv For abonnenter

Sur smiley koster Ølholm-firma 15.000 kroner i bøde: Kunde følte sig vildledt

Horsens

Ekstraordinært mange forsøger at bestille tid til tredje vaccine: 91-årige Arne kan ikke engang blive stillet i kø

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Fisk fra vandløb landet over tjekkes for giftigt fluorstof

Brædstrup

Madhus måtte lukke: Nu åbner Café Banesti

Horsens For abonnenter

Chipning af vildheste ved Nørrestrand kostede et hoppeføl livet

Horsens

Gammel højrefløjskending går til valg på grøn omstilling: Ja, jeg er indvandrerkritisk, men det hører til i landspolitik

Annonce