Annonce
Ikast-Brande

P-plads udvides: For 770.000 kroner stabilgrus

Flere parkeringspladser ved Brande Hallerne hilses med glæde. Dog undrede en del politikere sig over prisen på grus. Arkivfoto: Martin Ravn
Brande Hallernes parkeringsplads på Ågade får mange nye pladser. Men der er forundring over prisen.

Brande: Planerne om at udvide Brande Hallernes parkeringsplads på Ågade med op til 90 nye, grusbelagte p-pladser fik fuld opbakning i byrådssalen, da punktet blev behandlet på mandagens byrådsmøde.

De positive toner var dog iblandet en smule skepsis over prisen. De konservatives Annette Mosegaard var således lettere forundret over, at der - som hun formulerede det - skal betales 770.000 kroner for stabilgrus, en betragtning Fælleslistens Henrik Kraglund erklærede sig enig i:

- Prisen synes høj, men behovet er til stede. Det bliver virkelig en lettelse, når det kommer, sagde han og roste Brande Hallerne for deres vilje til at medfinansiere projektet. Helt konkret bidrager hallerne selv med 250.000 kroner til projektet, mens Ikast-Brande Kommune stiller med maksimalt 520.000 kroner med streg under maksimalt, pointerede borgmester Ib Lauritsen (V), der også gerne ser, der bliver lidt penge i overskud.

Annonce

Råd til lys?

Carl Jensen (V) håbede også på, at projektet bliver billigere, så der også kan blive råd til lys på den ellers uoplyste parkeringsplads, men det var ikke det, byrådet skulle tage stilling til, understregede Ib Lauritsen. Carl Jensen påpegede også, at p-pladserne med en stykpris på 8500 kroner vil blive væsentligt dyrere end tilsvarende p-pladser andre steder i kommunen.

Venstres Helle Mathiasen havde ros til samarbejdet med Brande Hallerne og hallernes bestyrelse:

- Det lover godt for den videre proces, for skolebyggeriet, sagde formanden for Kultur- og fritidsudvalget, der også glædede sig over, at man denne gang var lidt på forkant med situationen.

Lotte Stoltenborg (FL) valgte også at glæde sig over, at man har valgt at etablere alle 90 parkeringspladser i et hug. Også hun havde roser til centerchef Ole Madsen og halbestyrelsen, der både blev betegnet som ”innovative” og ”proaktive”.

- Jeg kan ikke lade være med at trække paralleller til Hjertet, hvor der også var en stor del, der blev ”fundet”, sagde hun videre, og ligesom sin listefælle pegede hun på, at resultatet kan blive helt unikt, hvis det i samarbejde med administrationen via fundraising lykkes at finde de økonomiske midler til en sammenbygning af den nye skole (Artium) og hallerne.

- Det er dejligt at se, at vi har en bestyrelse og en chef, der er visionær, fortsatte Kirsten York Helms (K), der ligesom Lotte Stoltenborg er lærer på Præstelundskolen, og nævnte det samarbejde om en madordning, der allerede så småt er blevet etableret.

Udover de maksimalt 520.000 kroner til en udvidelse af parkeringspladsen bevilgede et enigt byråd herefter 150.000 kroner til rørføring og flytning af påfyldningsstudse til brug for fremføring af klor og syre til svømmehallen. Om det skal ske fra Ågade eller via en sti fra bagsiden af hallen frem til svømmehallens kældernedgang skal aftales med Brande Hallerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Tyson Fury er ny verdensmester

Annonce