Annonce
Horsens

P-diskussion sat på pause: Beboere omkring VIA takker nej til beboerlicenser

Beboerlicenser kunne være en løsning på p-problemerne i området omkring VIA University College, men det er nu droppet, for beboerne i området ønsker det ikke. Arkivfoto: Lars Juul
Interessen for beboerlicencer, der kan dæmpe antallet af biler på villavejene omkring VIA, er meget lille, og plan- og miljøudvalget har derfor valgt ikke at gøre noget ved sagen. P-problemet omkring Bakkesvinget er løst.

Horsens: Parkeringsforholdene på villavejene omkring VIA University College på Chr. M. Østergaards Vej er tilsyneladende ikke så ringe endda.

I hvert fald har beboerne i en spørgeskemaundersøgelse fra kommunen takket klart nej til at indføre beboerlicenser med begrænset parkering til alle andre end beboerne i området.

203 boligejere- og lejere er blevet spurgt. 72 har svaret, og heraf ønsker kun to, at der indføres en beboerlicens-ordning.

Undersøgelsen blev sat i gang, efter at kommunen havde fået henvendelser fra beboere, der følte sig generet af af parkerede biler i området. Analysen var, at en del studerende valgte at parkere i området i stedet for på parkeringspladserne ved VIA.

Det var Socialdemokratiet, der bragte sagen op i plan- og miljøudvalget, og et enigt udvalg har nu besluttet at lade sagen ligge.

- Det er et meget klar svar fra beboerne. Jeg har ikke umiddelbart andre værktøjer at bringe i spil, og det er da også mit indtryk, at p-forholdene er blevet bedre i området. Det her er vores beslutning for nu. Hvis det bliver en udfordring igen, må vi jo tage det op, siger Niels Peter Bøgballe (S), næstformand for plan- og miljøudvalget.

Formanden for udvalget, Martin Ravn (V) er enig.

- Vi kunne vælge at indføre en beboerlicens-ordning alligevel, men det gør vi ikke med det resultat af undersøgelsen. Jeg vil dog godt understrege, at vi fortsat altid er åbne for henvendelser om p-forholdene i området, siger han.

Annonce
Vi kunne vælge at indføre en beboerlicens-ordning alligevel, men det gør vi ikke med det resultat af undersøgelsen.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Problemet på Bakkesvinget er løst

Steffen Høedholt, der bor på Askevej, satte i efteråret 2018 debatten om parkeringsforholdene i området i gang i Folkebladet, og heller ikke han har stemt for beboerlicenser, fortæller han i dag.

I efteråret fortalte han om, hvordan biler var parkeret på en måde, så det var svært at komme fra Askevej ud på Bakkesvinget uden at sætte livet på spil.

Kort tid efter blev problemet imidlertid løst, da kommunen etablerede cykelsti og parkeringsforbud på Bakkesvinget i begge sider. Det skete ikke som udgangspunkt for at imødekomme Steffen Høedholt, men i forbindelse med en sikring af skolevejen til Langmarkskolen.

- Problemet er løst for mit vedkommende, så jeg er en glad mand. Problemet kan så være flyttet et andet sted hen, men det er mit indtryk, at de studerende nu i højere grad accepterer at skulle gå lidt længere og parkerer deres biler længere nede på Chr. M. Østergaards Vej, siger han.

VIA University College flytter efter planen fra Chr. M. Østergaards Vej til Campus-grunden ved banegården i 2021, og bygningerne overtages derefter af Horsens Kommune.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

25-årig sigtet for vold på Jagtbar

Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

112

21-årig uddelte ørefigener

Annonce