Annonce
Horsens

P-diskussion sat på pause: Beboere omkring VIA takker nej til beboerlicenser

Beboerlicenser kunne være en løsning på p-problemerne i området omkring VIA University College, men det er nu droppet, for beboerne i området ønsker det ikke. Arkivfoto: Lars Juul
Interessen for beboerlicencer, der kan dæmpe antallet af biler på villavejene omkring VIA, er meget lille, og plan- og miljøudvalget har derfor valgt ikke at gøre noget ved sagen. P-problemet omkring Bakkesvinget er løst.

Horsens: Parkeringsforholdene på villavejene omkring VIA University College på Chr. M. Østergaards Vej er tilsyneladende ikke så ringe endda.

I hvert fald har beboerne i en spørgeskemaundersøgelse fra kommunen takket klart nej til at indføre beboerlicenser med begrænset parkering til alle andre end beboerne i området.

203 boligejere- og lejere er blevet spurgt. 72 har svaret, og heraf ønsker kun to, at der indføres en beboerlicens-ordning.

Undersøgelsen blev sat i gang, efter at kommunen havde fået henvendelser fra beboere, der følte sig generet af af parkerede biler i området. Analysen var, at en del studerende valgte at parkere i området i stedet for på parkeringspladserne ved VIA.

Det var Socialdemokratiet, der bragte sagen op i plan- og miljøudvalget, og et enigt udvalg har nu besluttet at lade sagen ligge.

- Det er et meget klar svar fra beboerne. Jeg har ikke umiddelbart andre værktøjer at bringe i spil, og det er da også mit indtryk, at p-forholdene er blevet bedre i området. Det her er vores beslutning for nu. Hvis det bliver en udfordring igen, må vi jo tage det op, siger Niels Peter Bøgballe (S), næstformand for plan- og miljøudvalget.

Formanden for udvalget, Martin Ravn (V) er enig.

- Vi kunne vælge at indføre en beboerlicens-ordning alligevel, men det gør vi ikke med det resultat af undersøgelsen. Jeg vil dog godt understrege, at vi fortsat altid er åbne for henvendelser om p-forholdene i området, siger han.

Vi kunne vælge at indføre en beboerlicens-ordning alligevel, men det gør vi ikke med det resultat af undersøgelsen.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Problemet på Bakkesvinget er løst

Steffen Høedholt, der bor på Askevej, satte i efteråret 2018 debatten om parkeringsforholdene i området i gang i Folkebladet, og heller ikke han har stemt for beboerlicenser, fortæller han i dag.

I efteråret fortalte han om, hvordan biler var parkeret på en måde, så det var svært at komme fra Askevej ud på Bakkesvinget uden at sætte livet på spil.

Kort tid efter blev problemet imidlertid løst, da kommunen etablerede cykelsti og parkeringsforbud på Bakkesvinget i begge sider. Det skete ikke som udgangspunkt for at imødekomme Steffen Høedholt, men i forbindelse med en sikring af skolevejen til Langmarkskolen.

- Problemet er løst for mit vedkommende, så jeg er en glad mand. Problemet kan så være flyttet et andet sted hen, men det er mit indtryk, at de studerende nu i højere grad accepterer at skulle gå lidt længere og parkerer deres biler længere nede på Chr. M. Østergaards Vej, siger han.

VIA University College flytter efter planen fra Chr. M. Østergaards Vej til Campus-grunden ved banegården i 2021, og bygningerne overtages derefter af Horsens Kommune.

Annonce
Horsens For abonnenter

Borgmester vil tage trykket af ansatte: Nu skal politikerne godkende dispensationer i byggesager

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Odder

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Annonce