Annonce
Gear

P-bøder: Så dyr kan din ferie i udlandet blive

Parkering i udlandet i ferien kan blive en dyr fornøjelse, når man ikke kender de lokale tariffer. Arkivfoto: Ole Lind/POLFOTO/arkiv
Annonce
Danmark - Sommerferien står for døren, og det betyder for mange danskere bilferie sydpå. Men hermed er der også risiko for at få en parkeringsbøde, og det kan blive en dyr ferie, hvis man ikke har styr på feriedestinationens p-regler. Det kan man nu få med en app til mobiltelefonen fra Easypark.

Regler om parkering varierer fra by til by og land til land, og ikke mindst p-automaten kan være et mysterium at aflæse.

I Spanien skal man på ensrettede veje parkere i den side af vejen, hvor husene har ulige numre - på dage med ulige dato. Til gengæld skal man parkere på den side af vejen, hvor husene har lige numre på dage med lige dato. I Madrid findes der zoner, hvor man maksimalt må parkere to timer. Det skriver Easypark i en pressemeddelelse.

I Tyskland er den danske p-skive ikke gældende, og du skal i stedet udstyre bilen med en tysk p-skive.

Med EasyParks app slipper du både for p-bøder og turen til p-automaterne. App'en hjælper med at finde frem til din placering og den lokale tariff for parkeringsafgifter. App'en er tilgængelig i otte europæiske lande, heriblandt Spanien, Italien og Tyskland.
Ifølge FDM og ADAC er priserne for ulovlig parkering følgende (cirkabeløb):

Italien: fra 298 kr.

Spanien: Op til 1490 kr.

TYskland: 75-520 kr.

Østrig: Fra 149 kr.

Norge: Fra 670 kr.

Finland: 149-600 kr.

Sverige: Fra 149 kr.
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Forældre testet positive for Covid-19: Skole opfordrer kammerater til at blive hjemme

Annonce