Annonce
Erhverv

P-automater har bøvlet - kommunen klar til at betale penge tilbage

Tekniske vanskeligheder har betydet, at en række bilister fejlagtigt er blevet trukket penge for parkering på kommunale p-pladser i Horsens. Pengene refunderes, hvis der er sket fejl, fastslås det fra forvaltningen. Problemet skulle være løst, lyder det. Arkivfoto

De nye regler med to timers gratis parkering på kommunale pladser, hvorefter taxameteret starter, er løbet ind i tekniske problemer, fordi der alligevel blev trukket penge fra bilisterne. Problemet skulle gerne være løst, lyder det fra kommunen.

Horsens: Tekniske problemer med de kommunale p-automater har i den første fase med nye parkeringsregler i Horsens betydet, at flere fejlagtigt har betalt p-afgift i de to timer, der egentlig er gratis.

Det har været forskellige automater, der har drillet på forskellige tidspunkter, og årsagen er stadig lidt af et mysterium, men:

- De skulle virke nu. Det er den melding, vi har fået i weekenden, siger Allan Lyng Hansen, afdelingschef i Affald og Trafik i Horsens Kommune.

Meldingen kommer fra kortudbyderen Nets og automatleverandør Cale Danmark A/S.

Der har ikke været et mønster i, at kun enkelte typer betalingskort har fejlet. Også de allernyeste modeller af p-automater har drillet i perioder, så det ligner allermest en systemfejl.

En storm af protester fra byens borgere har der ikke været tale om, men flere har henvendt sig til forvaltningen, og meldingen fra Allan Lyng Hansen er klar til alle, der først senere måtte opdage miseren på kontoudtoget:

- Hvis der fejlagtigt er trukket penge, refunderer vi.

Allan Lyng Hansen slår fast, at det samme gælder, hvis der skulle komme problemer igen.

Annonce

Hvis der fejlagtigt er trukket penge, refunderer vi.

Allan Lyng Hansen, afdelingschef i Affald og Trafik

Et hedt politisk emne

Parkeringsreglerne har været et hedt debatemne politisk i Horsens i efteråret.

Alle er enige om, at en håndsrækning til bl.a. de handlende i Søndergade er det rigtige midt i renoveringen af gågaden, men betalingsmodellen har delt vandene.

Der var dog i sidste ende et flertal for at gøre de første to timer gratis på byens ca. 500 kommunale p-pladser. Dog skal man trække en parkeringsbillet eller benytte mobil-app, uagtet at man ikke har tænkt sig at holde i mere end de to gratis timer.

Ordningen startede 16. november og kører foreløbig som et forsøg i et år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce