Annonce
Erhverv

Pølsevogn må vige for byudvikling: Rita lukker sin pølsevogn igennem 12 år

Indehaver Rita Bilstrup når lige at sige farvel til sine kunder efter corona-nedlukningen, inden hun lukker ned permanent. Pølsevognen og grunden er nemlig solgt til kommunen, da byens kommende banesti skal løbe lige igennem det sted, hvor pølsevognen står. Arkivfoto: Angelina Owino
Stationsgrillen på Søndergade i Brædstrup har sin sidste åbningsdag tirsdag 30. juni. Inden da når indehaver Rita Bilstrup at åbne sin pølsevogn op igen 8. juni efter coronanedlukning, så hun kan sige pænt farvel til sine kunder.

Brædstrup: Det er snart slut med at smutte ind på Stationsgrillen i Søndergade i Brædstrup og bestille to ristede med brød.

Byens eneste pølsevogn holder nemlig sin sidste åbningsdag tirsdag 30. juni. Det sker fordi, Horsens Kommune sidste år eksproprierede Stationsgrillen, da den ligger lige i det område, hvor den kommende banesti skal igennem.

Pølsevognen har været lukket siden 12. marts på grund af coronasmitten, men indehaver Rita Bilstrup oplyser, at hun åbner vognen igen for kunder mandag 8. juni.

- Jeg synes, det ville være lidt fladt, hvis jeg bare lukkede ned, så jeg tager lige de sidste tre uger med. Jeg vil jo gerne tage pænt afsked med folk. Jeg må indrømme, at det bliver mærkeligt, når pølsevognen forsvinder, for jeg havde jo regnet med, at det var dér, jeg skulle være, indtil jeg gik på pension, siger indehaver Rita Bilstrup.

Det bliver mærkeligt, når pølsevognen forsvinder, for jeg havde jo regnet med, at det var dér, jeg skulle være, indtil jeg gik på pension.

Rita Bilstrup, indehaver af Stationsgrillen

Annonce

Uvis fremtid

Den 62-årig indehaver synes, at lukningen kommer fem år for tidligt. Hun er derfor ikke afklaret med, hvad hun skal arbejdsmæssigt fremover.

- Jeg bliver 63 år 8. juni, og jeg har derfor muligheden for at gå på efterløn. Jeg er dog ikke afklaret med, om det er det, jeg vil, eller om jeg vil melde mig ledig på jobcentret, siger Rita Bilstrup.

Hun er oprindeligt uddannet sygehjælper og har arbejdet som sådan i 12 år. Derefter blev det til 12 år som "oldfrue" på Brædstrup Kro og tre år hos Roberts Blomster, inden hun i 2008 overtog pølsevognen.

Selvom det aldrig lå i indehaverens planer at sælge sin pølsevogn før tid, er hun afklaret med, at tiden som byens pølsemutter er ved at være slut.

- Jeg har altid elsket jobbet. Jeg synes, det er hyggeligt, at man kommer i snak med så mange mennesker hver dag. Så på den måde var jeg havnet på min rette hylde. Men jeg er også afklaret med, at det er slut. Jeg har fået en god pris for min vogn, og jeg er heldig med, at jeg har fået lov til at være i pølsevognen så længe. Det havde været noget andet, hvis jeg var 30 år og nystartet, siger Rita Bilstrup.

Annonce

Ny Bilstrup står klar

I løbet af efteråret skal der etableres en ny banesti igennem hele Brædstrup midtby, og den skal løbe lige igennem det sted, hvor Stationsgrillen står. Pølsevognen forventes derfor at blive fjernet onsdag 8. juli.

Efter sommerferien vil arbejdet med at fjerne den gamle bagerbutik i Søndergade også gå i gang. Her skal der efter planen etableres nye p-pladser, og samtidig skal byens nye torv, Banetorvet, etableres. Politisk har det været luftet, at der skal laves en stadeplads til en pølsevogn på den nye p-plads ved den gamle bagerbutik, men det er der ikke noget, byrådet har truffet beslutning om endnu.

Hvis det ender med en ny stadeplads til en pølsevogn i Brædstrup, står der måske en ny Bilstrup klar i kulissen til at drive pølsevognen.

- Min niece Rikke har været hos mig i de seneste 10 år, og hun er derfor lige så erfaren som mig. Hun vil gerne drive en ny pølsevogn i Brædstrup, hvis det er muligt, så det er hun i gang med at undersøge. Så kan det jo være, at jeg kan få nogle timer hos hende i vognen. Jeg ved i hvert fald, at der er god basis for at drive en pølsevogn i Brædstrup, siger Rita Bilstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Gemmer: Jeg burde have scoret

Annonce