Annonce
Hedensted

Pælesiddere på pladserne: 96-timers pælesidningskonkurrence er skudt i gang til Festihvalen

Juelsminde: De mange besøgene på Festihvalens åbningsdag er klar til at se de fire pælesiddere blive sejlet ud til hver deres pæl i havnen. Foto: Michael Svenningsen
Feststemningen er begyndt at simre på havnen i Juelsminde, og årets fire deltagere i pælesidningskonkurrencen, som afholdes for 24. gang, er nu på deres pinde

Juelsminde: Så sprudler Festihvalen i Juelsminde så småt, og den 96-timer lange kamp i årets pælesidningskonkurrence er netop begyndt. Lodtrækningen om placering og præsentationen foran publikum foregik kl. 17, hvorefter de fire pælesiddere blev sejlet ud til pælene på havnens mørkeblå vand.

De fire deltagere er i år Kristina Iversen på 32 år, Simon Havbæk Thomasen på 23 år, Simon Johannsen på 22 år og Johannes Wendorff Skjøth på 24 år fra henholdsvis Vejle, Juelsminde, Odense og København Øst.

Igen i år kræves der gymnastiske øvelser og udholdenhed fra årets fire deltagere, som rører ikke fastland før søndag 18. august kl. 17, hvis de vel og mærke vil have forhåbninger om at smage sejrens sødme og vinde penge.

Festihvalens program byder senere på dagen på blandt andet hvalfangst, som er en ny vandkonkurrence, hvor deltagerne skal kæmpe om at fange en hval i et bassin.

Gymnastik for årets fire pælesiddere begynder for første gang kl. 20, og sådan vil det også gøre helt frem til søndag. Dog vil gymnastikken på søndag allerede begynde kl. 16.30, en halv time før vinderen eller vinderne kåres.

Mange af festivalens øvrige aktiviteter kan ligesom pælesidningskonkurrencen observeres helt ude fra havnekajen, hvilket sætter sit i særklasse maritime præg på årets festihvalen.

Fredag og lørdag vil der være musik fra blandt andre Jason Dowe Band samt Tørfisk, der i flere år har udnævnt sig selv til Danmarks ældste boyband.

Annonce
Juelsminde: De fire pælesiddere trækker lod om pæleplacering. Fra venstre ses Johannes Wendorff Skjøth på 24 år, Simon Havbæk Thomasen på 23 år, Simon Johannsen på 22 år og Kristina Iversen på 32 år med datteren Isabella. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Seks Horsens-boksere i finalen ved JM

Annonce