Annonce
Hedensted

Interview med ensom pæl: - Jeg får alt for lidt opmærksomhed i år

Den ene af de fire pæle, der normalt får besøg af en pælesidder, må i år nøjes med at blive brugt som almindelig fortøjringspæl. Foto: Elisabet D. Hyttel
Onsdag kl. 17 skulle fire pælesiddere have indtaget pælene i Juelsminde Havn, men på grund af coronavirus er konkurrencen aflyst. Folkebladet har spurgt en af pælene, hvordan den tager situationen.
Annonce

Juelsminde: Folkebladet har højst usædvanligt fået et interview med en af de pæle, den yderst til højre, som plejer at lægge træ til pælesidderkonkurrence.

Manglende opmærksomhed og tab af status er nemlig nogle af konsekvenserne for de fire pæle i Juelsminde Havn, der i år ikke skal bruges til pælesidningskonkurrencen.

Kl. 17 onsdag eftermiddag skulle fire pælesiddere have indtaget pælene, men på grund af coronavirus er konkurrencen for første gang i 25 år aflyst.

Hvordan føles det, at pælesidningskonkurrencen er aflyst i år?

- Jeg kunne jo godt se tilbage i foråret, at sådan som coronasituationen udviklede sig, ville det blive svært at afholde konkurrencen. Derfor var vi forberedte, men det føles alligevel meget trist, at vi i år skal undvære at blive udsmykket med en plade og en parasol, siger pælen, der er fortøjningspæl for større lystbåde i den gamle havn.

- Vi plejer jo at nyde godt af den megen opmærksomhed, som pælesidderne får. Vi kommer med på billederne og videoerne, så vi plejer jo at gøre lidt ekstra ud af vores udseende, når konkurrencen nærmede sig. Men i år har det jo ikke kunnet betale sig. Jeg hælder en smule til den ene side og har nogle revner, men det kan jo ikke betale sig at gøre noget ved, når konkurrencen er aflyst.

Hvad savner du mest?

- Helt klart mediebevågenheden. Vi har jo ligesom vænnet os til at være en slags mediedarlings de fire dage, konkurrencen varer. Alles øjne er rettet mod én, når pælesidderne skal balancere på et ben, og det giver da et boost til ens selvværd sådan at være centrum for begivenhederne.

- Jeg savner nætterne, hvor der pludselig lyder et plask fra en af de andre pæle, og så ved man, at ens egen deltager er tættere på at vinde. Vi fire pæle har jo også et væddemål om, hvem der vinder. Desværre er det ikke mig, der har rekorden i flest vindende deltagere.


Vi har jo ligesom vænnet os til at være en slags mediedarlings de fire dage konkurrencen varer.

Pælen yderst til højre


Er det ikke lidt overdrevet, at en konkurrence betyder så meget?

- Der er selvfølgelig stadigvæk folk på havnen, men de spiser bare is og fiskeretter og fanger krabber, og når man så bare er en almindelig fortøjningspæl, så værdiges man ikke mange blikke.

Pælen opfordrer til, at folk alligevel kigger forbi havnen.

- De kan bare lige vinke ud til mig eller sige hej. Vi fire pæle har jo en særlige status her i havnen i forhold til de almindelige pæle, og hvis vi ikke kan opretholde den, er det et stort tab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Annonce