Annonce
Ikast-Brande

Påskemarch samlede 30 morgenfriske vandrefugle

Påskemarchen begyndte på Torvet i Nørre Snede, og arrangørerne kunne glæde sig over strålende solskin. Foto: Peter Hald
"Nørre Snede - Bevæg dig for livet" fik samlet en god flok til lørdagens påskemarch.

Nr. Snede: 30 morgenfriske motionister var lørdag morgen samlet på Torvet i Nørre Snede. Alle var fornuftigt klædt på til en rask vandretur den kølige, men solrige morgen. For netop vandring stod på dagsordenen. "Nørre Snede - Bevæg dig for livet" havde arrangeret en otte kilometer lang påskemarch, der begyndte på Torvet og snoede sig ud på byens hjertesti.

Tre gå-værter gik i spidsen for hver deres hold, så man snildt kunne overholde corona-reglerne. Det var Britta Lund, Bente Mortensen og Marita Næs, der førte an.

Arrangementet samlede en del nysgerrige, og en spurgte: "Skal I gå Hærvejsmarch?"

Men nej, det var en rundtur på den lokale hjertesti, og så kunne alle være med - både gamle og unge. Der var endda et par unge mødre med barnevogne og småbørn.

Inden starten forklarede Britta Lund, at der også ville foregå andre ting i løbet af formiddagen. Menighedsrådet ville stå klar med kaffe og kakao, og den lokale troubadour Søren Raffnsøe Hultberg optrådte som gademusikant.

Undervejs var der arrangeret en konkurrence, hvor man kunne vinde gavekort til byens forretninger og virksomheder med tilknytning til Nørre Snede Erhvervsforening. Og for børn var der et påskehareløb, hvor der vankede påskeæg, og hvor hovedgevinsten var et gavekort på 500 kroner.

Annonce

Opbakning fra Ejstrupholm

Påskemarchen havde også samlet folk "fra den anden side af åen". To ejstrupholmere, Annemarie Nordhejm og Hanne Thisgaard fra Ejstrupholm var faktisk de to første, der dukkede op på torvet.

- Vi skal jo bakke op, når der sker noget, lød det fra Hanne Thisgaard.

Lidt senere dukkede der minsandten også en enkelt Gludsted-borger op, nemlig Kirsten Hoffmann, der som byrådsmedlem gerne ville markere sin støtte til arrangementet.

March-deltagene var delt op i tre hold, så man ikke overtrådte corona-reglerne. I alt deltog 30 vandrere. Foto: Peter Hald

"Nørre Snede - Bevæg dig for livet" har på kort tid fået en masse folk ud at gå.

I løbet af den seneste måned har bevægelsen fået omkring 250 medlemmer, oplyser Britta Lund.

På grund af de lempede regler for udendørs forsamling betyder det, at gå-værterne hver må gå med 50 personer, da de er registreret i organisationen "Bevæg dig for livet" eller hos Højderyggens Gymnastik Forening (HGF). Privatpersoner må gerne arrangere ture, dog højest med i alt 10 personer, fortæller Britta Lund.

"Nørre Snede - Bevæg dig for livet" arrangerer hver uge faste gå-ture. Mandag kl. 17 er der en rute på tre kilometer, og torsdag kl. 19 er der en rute på fire km. Desuden er der cykelture og andre former for motion.

Som gå-vært var Britta Lund arrangør af påskemarcen. Samtidig havde menighedsrådet sørget for kaffe, lokalrådet for musik, og erhvervsforeningen var klar med gavekort i en lille konkurrence. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Borgmester og hele kommuneledelsen i coronaisolation: Kommunen flirter med omsiggribende nedlukningsgrænse

Annonce