Annonce
Ikast-Brande

Påskedugen må gerne betrædes

De 22 meter op til Brande Kirkes indgang er i anledning af påsken udsmykket med denne påskedug. Foto: Mikael Lund
22 meter lang påskedug lagt ved indgangen til Brande Kirke.

Brande: Normalt skiltes der i parker med, at ”Græsset må ikke betrædes”, men foran Brande Kirke er fortegnet vendt om.

Som det vil være de fleste bekendt, fik planerne om at genåbne landets kirker i anledning af påsken kun en meget kort levetid, og mandag blev lukningen af kirkerne så – ligesom så meget andet – forlænget til og med 10. maj.

Selvom man ikke kan komme i kirke, er det dog stadig muligt at deltage i kirkeårets største højtid. Det kan man enten gøre virtuelt via kirkens hjemme- eller facebook-side, hvor der vil blive lagt korte gudstjenester ud både Skærtorsdag, Langfredag, 1. og 2. påskedag, eller ved at besøge Brande Kirke – jo, den er god nok.

Ind i kirken kommer man imidlertid ikke, men foran kirken på gangen op til kirkens indgang, ligger der lige nu en 22 meter lang påskedug. Og det er den, der gerne må betrædes; faktisk skal den helst betrædes, fremgår det af skiltningen på stedet.

Den en meter brede påskedug illustrerer påskeugen fra Palmesøndag med indtoget i Jerusalem over den sidste nadver, den lange fredag på korset og genopstandelsen påskedag.

Ideen med påskedugen er, at man, mens man går langsomt, ser nedad på de billeder, der illustrerer påskens begivenheder.

”Vi kommer hele tiden lidt efter det, der er sket, så vi ser det ikke ske, kun sporene efter det. Sådan er det jo for os, der lever næsten 2000 år efter begivenhederne”, konstateres det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

30-årig snuppet for indbrud i Sjællandsgade

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce