Annonce
Østjylland

Pårørende: - Skal bosteders handicappede ikke vaccineres hurtigt

Mange af de handicappede på Landsbyen Sølund og andre af landets bosteder, vil ikke kunne samarbejde, hvis de skal isoleres, fordi de er blevet smittet med coronavirus. Derfor presser pårørendeforening på for at få dem vaccineret så hurtigt som muligt. Foto: Axel Schütt
Pårørendeforeningen Landsbyen Sølund undrer sig over, at beboere ikke vaccineres samtidig med ældre på plejecentre.
Annonce

Skanderborg: De er sårbare, og de vil ikke kunne samarbejde, hvis de bliver smittet med corona og skal i isolation.

Derfor undrer Pårørendeforeningen Landsbyen Sølund i Skanderborg sig over at mennesker med betydelig nedsat psykisk og fysisk funktionsniveau på bosteder ikke er med i  vaccinationsprogrammet sammen med plejecentre.

For mange af beboerne i Landsbyen Sølund og de andre bosteder vil på grund af deres handicap ikke kunne forstå, hvad der foregår, hvis smitten rammer dem.

Og skal de isoleres, behandles, plejes eller indlægges, vil de ikke kunne samarbejde. I stedet vil de kæmpe imod.

Derfor har pårørendeforeningen henvendt sig til sundhedsminister Magnus Heunicke og sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm.

"Som pårørende til ovenstående sårbare gruppe er vi meget forundrede over, at de ikke er med i vaccinationsprogrammet sammen med plejecentrene. I stort set alle andre sammenhænge under pandemien, for eksempel i forhold til restriktioner, har bostederne og plejecentrene været i samme kategori. Vi har svært ved at forstå, hvorfor dette tilsyneladende ikke gør sig gældende, når det drejer sig om vaccination, skriver John Simonsen fra pårørendeforeningen i henvendelsen.

Annonce

Der skal ske noget nu

I en pressemeddelelse henviser han til det voldsomme smitteudbrud, der har sendt Plejecentret Demenscentrum i Aarhus i nødberedskab.

36 medarbejdere og 20 beboere er testet positive, og det betyder, at alle aktiviteter, der ikke er livsnødvendige for de demente beboere, er lukket ned.

- Vi er i en situation, der er ekstremt ulykkelig. Vi er unægtelig udfordret på, at vores borgere ikke kan samarbejde om at være skærmet og isoleret på stuen, siger leder Tina Grove til TV 2 Østjylland.


situationen på Plejecentret Demenscentrum kan blive virkelighed på Sølund og risikoen vokser for hver dag, der går uden at beboerne vaccineres

John Simonsen, Pårørendeforeningen for Landsbyen Sølund


Men borgerne på Sølund kan heller ikke samarbejde.

"Derfor skal der ske noget nu. Med den aktuelle udvikling i smittespredning og med nye meget smitsomme mutationer vokser risikoen alvorligt dag for dag, skriver John Simonsen.

Indtil er det stort set lykkedes at holde smitten ude fra Sølund.

"Men situationen på Plejecentret Demenscentrum kan blive virkelighed på Sølund og risikoen vokser for hver dag, der går uden at beboerne vaccineres," skriver John Simonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Pludseligt dyk i populær uddannelse: - Det er mærkeligt, men der skal være plads til svigt

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce