Annonce
Hedensted

På trods af gråvejr indviede badeglade børn den nye badebro i Juelsminde: Det er godt, at man selv kan vælge dybden

Seksårige Wilhelm Hill Nedergaaard (t.v.) fik fat i en af baderingene fra den overklippede indvielsessnor. Sammen med sin syvårige kusine Clara Sahl Nedergaard (m.f.) og sin 11-årige søster Amalie Hill Nedergaard (t.h.) hoppede han i vandet efter indvielsen af den nye badebro i Juelsminde. Heldigvis tittede solen frem til sidst. Foto: Michael Svenningsen
Den nye badebro i Juelsminde blev indviet i blæsevejr og med tunge skyer hængende på himlen, men det forhindrede ikke badeglade børn i at hoppe i vandet, eller folk i at stimle sammen omkring den nye attraktion. Efter alt at dømme er den allerede et hit.

Juelsminde: - Vi skal nu officielt indvie denne nye, flotte badebro. Og vi havde jo selvfølgelig håbet rigtig meget på, at vi skulle gøre det i rigtig flot solskinsvejr. Sådan skulle det ikke være, sagde Hedensted Kommunes borgmester Kasper Glyngø (S) indledningsvis.

Ordene var henvendt til den større menneskemængde, der søndag ved middagstid havde valgt at trodse regndråber og blæsevejr for at være en del af fejringen af den nye cirka 62 meter lange badebro på Storstranden i Juelsminde. Her skulle broens navn blandt andet offentliggøres.

- Og vindernavnet blev Storstrandsbroen, lød det fra borgmesteren, inden klapsalverne trommede om kap med vinden.

Annonce

- Og hvis man kommer til at sige Storstrømsbroen, så gør det heller ikke noget. Den er næsten lige så stor, supplerede Erik Vestergaard, tovholder på badebroprojektet for Juelsminde Visionsråd, med et glimt i øjet.

Flere havde valgt at trodse søndagens overskyede og blæsende start på dagen for at overvære indvielsen af den nye badebro på Storstranden. Foto: Michael Svenningsen

Strandpromenade på vej

Vindernavnet, som man kunne stemme på via avisens hjemmeside, fik 467 stemmer. Andenpladsen gik til Jullebroen med 397 stemmer, mens tredjepladsen blev Juelsmindebroen med 288 stemmer.

Borgmesteren sprang dog ikke selv i vandet efter indvielsen, som rygterne ellers havde forlydt forinden. Men han regner med at hoppe i badebukserne og springe i fra den nye bro i løbet af sommeren, forsikrede han avisen om. Og et genbesøg er der yderligere grund til, for der er flere planer på vej.

- Området har meget mere potentiale end det, vi får ud af det i dag. Det næste, vi tager fat på, er området, hvor I står lige nu, lød det fra Kasper Glyngø til menneskemængden.

Det, der lige nu er parkeringspladser og bådopbevaring, skal efter planen allerede til efteråret forvandles til en form for strandpromenade med græsareal og andre attraktive tiltag.

- Ligesom det på sigt er meningen, at man skal kunne gå ad hjertestien helt til Snaptun, sagde Kasper Glyngø efterfølgende.

Borgmester Kasper Glyngø (S) indledte med at beklage, at solen manglede under indvielsen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Ikonisk sted for byen

En tur i vandet var Erik Vestergaard heller ikke frisk på, men på trods af at både han og borgmesteren blev på broen, var deres begejstring for den ikke til at tage fejl af.

- Stranden er et ikonisk sted for byen. Jeg er glad for, at vi langt om længe har fået en badebro her på byens bedste strand. Og jeg håber, at den også står her om 50 år til glæde for alle, der kommer her, sagde Kasper Glyngø, mens han nød udsigten for enden af broen sammen med de andre fremmødte på trods af det overskyede vejr.

Ligesom borgmesteren håber Erik Vestergaard også, at badebroen får et langt og godt liv.

- Jeg er glad for, at vi i visionsrådet greb ideen, og jeg er rigtig glad for processen, på trods af den mindre forsinkelse, der skyldtes, at de specialfremstillede planker var for smalle til at begynde med, sagde Erik Vestergaard.


Stranden er et ikonisk sted for byen. Jeg er glad for, at vi langt om længe har fået en badebro her på byens bedste strand. Og jeg håber, at den også står her om 50 år til glæde for alle, der kommer her.

Kasper Glyngø (S), borgmester, Hedensted Kommune- Og hvis man kommer til at sige Storstrømsbroen, så gør det heller ikke noget. Den er næsten lige så stor, sagde Erik Vestergaard, tovholder på badebroprojektet for Juelsminde Visionsråd, med et glimt i øjet. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Vælg selv dybden

Og nu til de, der rent faktisk havde badetøjet klar og hoppede i vandet fra den nye bro; de badeglade børn.

11-årige Amalie Hill Nedergaard fra Bredballe i Vejle var en af dem, der hoppede i flere gange.

- Det er rigtig sjovt at hoppe i fra broen. Det er godt, at man selv kan vælge dybden, fordi den er så lang. Også er det dejligt, at man undgår stenene på stranden. De er trælse, sagde hun.

Hendes seksårige lillebror Wilhelm Hill Nedergaard, og hendes syvårige kusine Clara Sahl Nedergaard var enige. De brugte også ordet sjov i flæng, når de skulle fortælle om badningen og broen.

Seksårige Willhelm Hill Nedergaaard (t.v.), Clara Sahl Nedergaard (m.f.) og Amalie Hill Nedergaard (t.h.) fik meget sjov ud af at hoppe i fra den nye badebro. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Udsigt til broen

Deres farmor, 74-årige Britta Nedergaard Jensen fra Kragelund, har et sommerhus lige ned til stranden, så man kan se ned til broen fra haven.

-  Vi nyder sådan at komme her, så det er da rigtig godt, at der kommer nye tiltag, så vi kan nyde området endnu mere, sagde Britta Nedergaard Jensen, der har haft sommerhuset siden 2002.

- Det er jo også kun dejligt, at børnene hygger sig sådan, når de kommer på besøg, tilføjede hun.

- Ja, det var rigtig koldt, sagde Amalie Hill Nedergaard, da hun igen stod på broen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Undgå sten og benyt bruseren

Også familien Højgaard fra Grindsted ved Billund, der er fastliggere på Juelsminde Strand Camping, tog godt imod den nye badebro. De er kommet her siden 2017 og har nu en af Danmarks største campingvogne på 10 meter.

- Det bliver dejligt at broen er her, når vi skal ned og bade, for så slipper man for de skarpe sten, der er i begyndelsen af strandkanten. Det er også dejligt, at der er kommet en bruser, så man kan skylle sig efter en tur i havet. Og så synes jeg, at det er et godt greb, at man har valgt at lave broen handicapvenlig, sagde Kristina Højgaard, der tog forbi badebroen sammen med sin mand og tre børn. De valgte dog at vente med at hoppe i vandet.

Familien Højgaard, der er fastliggere på campingpladsen ved siden af Storstranden, glæder sig til at bruge den nye badebro henover sommeren. Fra venstre er det Nicolai på 13 år, Mynte på fem år, mor Kristina, Filippa på syv år og far Tom. Foto: Michael Svenningsen

Om Storstrandsbroen

Storstrandsbroen går cirka 62 meter ud i vandet og har kostet 3,2 millioner kroner. Byrådet bevilligede pengene i april 2020 som en del af en hjælpepakke til turistlivet.

Badebroen er Juelsminde Visionsråds idé, og rådet har udviklet projektet i samarbejde med Juelsminde Havn og Marina samt Hedensted Kommune. Kommunen er bygherre. Det rådgivende ingeniørfirma A1 Consult A/S fra Randers og Spektrum Arkitekter ApS fra København har stået for de byggetekniske aspekter og tegninger.

Navnet Storstrandsbroen er fundet gennem en navnekonkurrence på avisens hjemmeside. Knap 1000 deltog i den afsluttende afstemning, og 15 udvalgte navneforslag var i spil.

Ved afstemningen deltog man i lodtrækningen om 500 kroner til Juelsminde Handelsstandsforening.

En af vinderne ville gerne have at pengene i stedet skulle gå til noget fælles, og derfor blev pengene brugt på ispinde til børnene og andre med en sød tand fra Havnens Café og Isbar ved selve indvielsen.

Da de fleste havde forladt Storstranden brød solen gennem skyerne, så mon ikke flere allerede har benyttet sig af muligheden for at hoppe i bølgen blå fra den nye bro, der dog også kunne benyttes allerede inden den officielle indvielse. Se flere fotos fra den blæsende indvielse af Storstrandsbroen nedenfor.

Indvielse af Storstrandsbroen på Storstranden i Juelsminde. Foto: Michael Svenningsen
Indvielse af Storstrandsbroen på Storstranden i Juelsminde. Foto: Michael Svenningsen
Indvielse af Storstrandsbroen på Storstranden i Juelsminde. Foto: Michael Svenningsen
Indvielse af Storstrandsbroen på Storstranden i Juelsminde. Foto: Michael Svenningsen
Indvielse af Storstrandsbroen på Storstranden i Juelsminde. Foto: Michael Svenningsen
Indvielse af Storstrandsbroen på Storstranden i Juelsminde. Foto: Michael Svenningsen
Indvielse af Storstrandsbroen på Storstranden i Juelsminde. Foto: Michael Svenningsen
Indvielse af Storstrandsbroen på Storstranden i Juelsminde. Foto: Michael Svenningsen
Indvielse af Storstrandsbroen på Storstranden i Juelsminde. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Aktindsigt afslører: Byrådet blev holdt i uvished i 200 dage i omdiskuteret vej-sag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Hård straf venter for synderne: De første ølkastere på Casa Arena er identificeret

Horsens For abonnenter

Retssag om inddrivelse af narkogæld tegner et billede af et barskt miljø i Horsens

Ikast-Brande

Politiet søger vidner: Mand udsat for røveriforsøg i eget hjem

AC Horsens

Han var helt, skurk og ti centimeter fra at gøre det godt igen mod VB: Ærlig Sigurdarson havde svært ved at slippe uheldig hovedrolle

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

HH Elite For abonnenter

Tjubang-håndbold og koncentrationssvigt: Derfor tabte HH Elite først og fremmest til sig selv i snævert nederlag

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lokal frisør er blevet selvstændig: Er rykket ind i salon Maria G. i Løsning

Sundhedsordførere ser intet behov for restriktioner

Sport

Stort drama venter i lokal serie 3-pulje: Få det fulde overblik over hvilke seriehold, der har noget på spil i efterårets sidste spillerunde

Horsens For abonnenter

Studerende snupper 84-årige Pers parkeringsmulighed: Jeg ved godt, jeg ikke har krav på en p-plads, men jeg er afhængig af min bil

Østjylland

Se videoen: Så brandhærget er fabrikken i Galten

Annonce