Annonce
Østjylland

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Festugedirektør Rikke Øxner frygter ikke, at årets festuge, lige som så mange store arrangementer, bliver aflyst, men hvis statsministerens udmelding skal tages helt bogstaveligt, og hvis man betragter Aarhus Festuge som en festival, kan det komme på tale at flytte åbningen fra 28. august til 1. september. Foto: Kim Haugaard
Publikum skal nok ikke sætte næsen op efter en stor åbningskoncert i Byparken, som Aarhus Festuge ellers har haft tradition for de senere år. Men ellers fortsætter festugen ufortrødent arbejdet med at sammensætte årets program.

AARHUS: "Vi ses til festugen 2020", står der som det første, når man klikker ind på festugens hjemmeside. Og det regner festuge-direktør Rikke Øxner bestemt også med.

- Over den seneste tid har vi tænkt alle mulige scenarier igennem. Set i lyset af statsministerens udmelding i går (mandag, red.), er vi der, hvor vi har brug for at blive klogere og vide mere, siger Rikke Øxner og fortsætter:

- Vi ligger i et skel mellem august og september, og skal vi tage udmeldingen helt bogstaveligt, så skal vi flytte åbningen fra 28. august til 1. september. Men vi er jo heller ikke en decideret festival, som har været sigtet med forsamlingsforbuddet i forhold til store grupper. Vi har gæster i hele byen, mange af vores arrangementer foregår udendørs på steder, hvor man kan holde afstand, men samtidig har vi også arrangementer indendøre, og i forhold til den del må vi vente på nyt til efter 10. maj, forklarer hun.

Temaet for årets festuge er "In It Together", og arbejdet med at sammensætte det endelige program for dagene 28. august til 6. september har været i fuld gang siden november.

- Det bliver nok en anderledes festuge, end den vi oprindeligt havde på tegnebrættet, men store dele af den kan stadig lade sig gøre, understreger Rikke Øxner, der tilføjer, at hun er i konstant dialog med myndighederne for at indrette festugen efter forholdene.

Annonce
En stor, uofficiel åbningskoncert i festugen, som de seneste år har trukket rigtig mange mennesker til Byparken kommer ikke på programmet i år på grund af coronavirus. Det begejstrede publikum på billedet er fra sidste års koncert med TV-2 og venner. Foto: Michael Svenningsen

Ingen stor koncert

At file årets program til ud fra økonomi er hun vant til, men i år spiller corona også en uforudsigelig faktor i forhold til, hvad der er forsvarligt at arrangere.

En uofficiel åbningskoncert, som der i en årrække har været tradition for, bliver nok ikke mulig set i lyset af coronakrisen.

- Jeg tror ikke, at en koncert med 10.000 mennesker bliver mulig, selvom vi rykkede den til 1. september. Men så må vi lave nogle andre gode fællesoplevelser, siger Rikke Øxner.

Hun frygter på nuværende tidspunkt ikke, at årets festuge helt skal blive aflyst.

- Meget tyder på, at første bølge stilner af hen over sommeren, og så bliver situationen forhåbentligt bedre. Så bliver det skønt at kunne samles igen under de rammer, som myndighederne giver os lov til. Der er stadig meget, som ligger åbent. Jeg tror, vi ved mere og en måneds tid og det holder vi rigtig meget øje med, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce