Annonce
Horsens

På solotur til Paris: Peter blev sendt afsted til tårer og krammere

Omkring 60 mennesker var mødt op for at sende Peter Gyldenkilde afsted på turen mod Paris. Foto: Morten Pape
Peter Gyldenkilde får kun hjælp af sin svoger Ronny Falkenhard i "servicebilen", når han de næste 14 dage tager en cykeltur fra Horsens til Paris. Lørdag middag blev han sendt afsted fra Horsens, og mange var mødt op for at ønske ham god tur.

Horsens: Der var jubel, lykønskninger og glædestårer, da Peter Gyldenkilde lørdag tog hul på sin drøm: at cykle fra Horsens til Paris.

Starten gik på Vitus Berings Plads, og her var godt 60 personer - venner og familie - mødt op for at sende ham godt afsted på den godt 1200 kilometer lange tur, som han nu har 14 dage til at gennemføre. Det store fremmøde var overvældende.

- Det er for meget. Jeg havde kun regnet med 10 mennesker. Jeg er totalt rørt, men det viser jeg først, når jeg er cyklet ud af byen, lød det fra Peter Gyldenkilde få minutter inden afgang.

Annonce

Jeg havde kun regnet med 10 mennesker. Jeg er totalt rørt, men det viser jeg først, når jeg er cyklet ud af byen.

Peter Gyldenkilde

Ikke nemt med ADHD

Opbakningen er også for meget i den forstand, at det netop var mange mennesker på et sted, der var ved at koste turen for Peter Gyldenkilde.

Sidste år var han godt i gang med at køre sig på Team Fit & Sund Cycling Middelfart Sparekasse, men i træningen op til indså han, at han ikke kunne køre sammen med de andre ryttere i en stor gruppe. Årsagen var hans ADHD.

Hjælpen kom fra svogeren Ronny Falkenhard, der gerne ville køre med ham - vel at mærke i bil som indpisker, praktisk gris og hjælper på alle mulige måder, hvis nu der skulle ske punkteringer eller lignende uheld. Derfor var hans bil også pakket og klar til afgang klokken 12 fra Horsens.

- Jeg har jo den nemme tjans, men der har selvfølgelig også været meget med planlægning af ruten, og jeg har skulle tale Peter til ro engang imellem, for han bliver nemt stresset. Al den opmærksomhed er slet ikke ham. Men det her bliver helt fantastisk, og jeg føler også, at vi er med til at gå ind og støtte socialt ved, at Peter viser, hvordan man kan løfte sig op, siger Ronny Falkenhard med henvisning til, at Kirkens Korshærs varmestue har støttet turen, og mange derfra var også med til at sende dem af sted lørdag middag.

Allerede en sejr

Den Gyldne Hest har også sponsoreret - endda i to omgange. Et bidrag fra selve værtshuset og et fra værtshusets venner, der er skaffet ved, at stamgæsterne har spyttet penge i. En flok på 20 mand tog dag også turen fra Den Gyldne Hest og ned til Vitus Berings Plads, hvor værtshusets ejer Lars Cederlund Olesen også holdt en lille tale.

- Ja, nu er vi fri for at se på dig i et par uger, indledte han til stor latter.

- Jeg synes allerede, du har vundet en lille sejr nu ved, at du er kommet i mål med første del, og så skal Ronny hjælpe dig med at komme igennem del to, sagde Lars Cederlund Olesen med henvisning til, at han både er med i projektet for at støtte en god ven, men også fordi det har et socialpædagogisk aspekt.

En stor flok venner kom marcherende til Vitus Berings Plads fra Den Gyldne Hest for at ønske Peter Gyldenkilde en god tur. Foto: Morten Pape

Glæder sig til oplevelsen

Præcis klokken 12 satte Peter Gyldenkilde sig op på cyklen for at drage afsted. Der var ikke tid til at blive forsinket, for han havde et planlagt stop på Spedalsø Torv, hvor han også lige skulle nå at hilse på. Og dernæst venter så turen på de europæiske landeveje.

- Jeg glæder mig mest til oplevelsen af hele turen og til at snakke med alle de mennesker, som Ronny og jeg helt sikkert møder på vejen, siger han.

Planen er, at Peter Gyldenkilde er i Paris senest søndag 28. juli, hvor Tour de France også rammer byen.

Lørdag middag kørte Peter Gyldenkilde afsted på sin solotur mod Paris, hvor svogeren Ronny Falkenhard er med i følgebilen. Inden første pedaltramp var der trods alt god tid til at sige farvel. Foto: Morten Pape

Slagsang skrevet til lejligheden

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce