Annonce
Horsens

På mandag går ombygningen af trafikeret kryds i gang

Krydset ved Sundvej og Langmarksvej i Horsens bliver fra på mandag bygget om. Skitse: Horsens Kommune
Krydset Langmarksvej/Sundvej bliver ændret, så bilister fremover bliver ledt af den østlige del af Sundvej over i Langmarksvej, med mindre de tager et aktivt valg om at køre ind mod midtbyen.
Annonce

Horsens: På mandag går ombygningen af krydset ved Sundvej og Langmarksvej i gang. Det skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Langmarksvej er i kommunens trafikplan udpeget som en nordlig ringvej, der sammen med Vestergade skal lede bilister uden om midtbyen og fungere som en direkte forbindelse til E45.

Derfor skal krydset ændres, så bilister fremover kører direkte fra den østlige del af Sundvej over i Langmarksvej. Trafikanterne skal dermed aktivt vælge, hvis de vil fortsætte ad Sundvej og køre ind gennem midbyen.

- Langmarksvej skal fremover fungere som en af de veje, der danner en ring rundt om Horsens, og hvor der er god fremkommelighed for bilisterne. For at sikre det har vi nu lukket for en lang række sideveje på den sydlige side af Langmarksvej for at fjerne den trafik, der var ind og ud fra sidevejene. Nu tager vi næste skridt i opgraderingen af Langmarksvej, fortæller Allan Lyng Hansen, afdelingschef i Affald og Trafik i Horsens Kommune.

Annonce

Svingbane bliver spærret

Med det nye lyskryds bliver der ændret på vejforløbet, så vejen bliver flyttet et stykke mod nordøst. Det er i dette område, vejarbejdet først vil foregå.


Vi holder al trafik kørende, men da det er et kryds, mange bilister kører igennem i myldretiden, kan der opstå kø.

Allan Lyng Hansen, afdelingschef, Affald og Trafik, Horsens Kommune


Fra på mandag vil den højre svingbane på Sundvej op mod Langmarksvej være spærret, så bilister, der skal svinge til højre, skal bruge samme vejbane som de bilister, der skal ligeud.
For fodgængere og cyklister vil der være kombineret cykel- og gangsti på den nordlige side af Sundvej.

Det ombyggede kryds forventes at være færdigt i marts 2021.

- Vi holder al trafik kørende, men da det er et kryds, mange bilister kører igennem i myldretiden, kan der opstå kø. Der vil også løbende være indsnævringer af vejbanerne samt nedsat hastighed, siger Allan Lyng Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Odder

Gør noget: Gå en tur

Annonce