Annonce
Horsens

Overvejer beboerlicenser: S vil have styr på parkerings-kaos i Horsens

Beboerlicenser til parkering, som i dag bruges i sygehuskvarteret, er måske på vej i området omkring VIA University College. Først skal beboerne dog spørges til råds. Arkivfoto: Lars Juul

Plan- og miljøudvalget har bedt forvaltningen gå i dialog med beboerne i området omkring VIA University College for at finde en løsning på parkerings-problemerne. En løsning kunne være at kopiere beboerlicens-ordningen fra sygehuskvarteret.

Horsens: Der er bestemt udfordringer med parkeringen ved VIA University College, og dem vil vi gerne være med til at løse.

Sådan lyder det fra Niels Peter Bøgballe (S), næstformand i plan- og miljøudvalget. Et enigt udvalg har nu på Socialdemokratiets foranledning bedt forvaltningen om i første omgang at gå i dialog med borgerne i området og derefter komme med et bud på en løsning.

For en lille måneds tid siden beskrev Askevej-beboeren Steffen Høedholt i Folkebladet, hvordan det er "med livet i hænderne", at han i dagtimerne kører fra Askevej ud på Bakkesvinget. De parkerede biler står "kofanger ved kofanger" og meget tæt på udkørslen fra Askevej.

- Jeg har læst historien i Folkebladet, og den gør indtryk, men både før og efter den historie har vi været opmærksomme på, at der er problemer med fremkommeligheden og sikkerheden i området, siger Niels Peter Bøgballe.

En mulig løsning kunne være at kopiere den p-ordning, der i dag bruges i sygehuskvarteret. Her må almindelige borgere inden for et geografisk afgrænset område kun parkere i to timer på hverdage mellem kl. 8 og 16, mens beboerne i området kan få en beboerlicens, der giver ret til ubegrænset parkering.

- Det er en af de muligheder, der er. I første omgang skal vi i dialog med beboerne. Det kan jo være, at de har andre bud, siger Niels Peter Bøgballe.

Man kunne overveje at indføre en midlertidig ordning, der gælder frem til VIA's flytning. Man kan godt have en forventning om, at kommunalt ansatte kan finde ud af at parkere efter reglerne.

Niels Peter Bøgballe (S), næstformand for plan- og miljøudvalget

Kan blive midlertidig ordning

Allan Lyng Hansen, afdelingsleder hos affald- og trafik-afdelingen i Horsens Kommune, udtalte i forbindelse med artiklen fra Askevej, at kommunen er "meget opmærksom" på den til tider kaotiske p-situation i området.

- Vi er derude i snit to gange om ugen, og vi har udskrevet ca. 25 p-afgifter på stedet bare i år. Vi kan se, at det er specielt slemt ved semesterstart i februar og efter sommerferien. Derefter begynder de studerende at forstå, at de skal overholde reglerne, sagde han.

VIA University College flytter efter planen fra Chr. M. Østergaards Vej til Campus-grunden ved banegården i 2021, og bygningerne overtages derefter af Horsens Kommune.

- Så står vi i en ny situation. Man kunne overveje at indføre en midlertidig ordning, der gælder frem til VIA's flytning. Man kan godt have en forventning om, at kommunalt ansatte kan finde ud af at parkere efter reglerne, siger Niels Peter Bøgballe.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

68-årig cykler sammen med to kammerater 3100 kilometer fra Nordkap til Gedved

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Sport

Anders fra Odder har vundet to kampe ved OL

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Horsens

Campingplads, hoteller og vandrehjem glæder sig over den spirende turisme: Det har eksploderet fuldstændig

Kultur For abonnenter

Nu skal det være slut med, at lastbiler så store som huse kører gennem den smalle gade

Odder

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Heavy metal og dødningehoveder i køkkentapetet: 45-årige Karsten er medarrangør af ny metalfestival

Brædstrup

Generationsskifte i malerfirmaet: Mogens og Henny stopper med pensel og kalkkost efter 60 år

Horsens

Ansat på plejecenter vågnede, da tyve puslede i garagen

Navne For abonnenter

Tvillinger kan ikke få nok af hinanden: Vores familier kan godt blive lidt trætte af det, når vi har været sammen fire aftener i træk

Sport

Anne-Marie Rindom fortsætter, hvor hun slap i søndags: Ligger på tredjepladsen

Annonce