Annonce
Horsens

Overvejer beboerlicenser: S vil have styr på parkerings-kaos i Horsens

Beboerlicenser til parkering, som i dag bruges i sygehuskvarteret, er måske på vej i området omkring VIA University College. Først skal beboerne dog spørges til råds. Arkivfoto: Lars Juul

Plan- og miljøudvalget har bedt forvaltningen gå i dialog med beboerne i området omkring VIA University College for at finde en løsning på parkerings-problemerne. En løsning kunne være at kopiere beboerlicens-ordningen fra sygehuskvarteret.

Horsens: Der er bestemt udfordringer med parkeringen ved VIA University College, og dem vil vi gerne være med til at løse.

Sådan lyder det fra Niels Peter Bøgballe (S), næstformand i plan- og miljøudvalget. Et enigt udvalg har nu på Socialdemokratiets foranledning bedt forvaltningen om i første omgang at gå i dialog med borgerne i området og derefter komme med et bud på en løsning.

For en lille måneds tid siden beskrev Askevej-beboeren Steffen Høedholt i Folkebladet, hvordan det er "med livet i hænderne", at han i dagtimerne kører fra Askevej ud på Bakkesvinget. De parkerede biler står "kofanger ved kofanger" og meget tæt på udkørslen fra Askevej.

- Jeg har læst historien i Folkebladet, og den gør indtryk, men både før og efter den historie har vi været opmærksomme på, at der er problemer med fremkommeligheden og sikkerheden i området, siger Niels Peter Bøgballe.

En mulig løsning kunne være at kopiere den p-ordning, der i dag bruges i sygehuskvarteret. Her må almindelige borgere inden for et geografisk afgrænset område kun parkere i to timer på hverdage mellem kl. 8 og 16, mens beboerne i området kan få en beboerlicens, der giver ret til ubegrænset parkering.

- Det er en af de muligheder, der er. I første omgang skal vi i dialog med beboerne. Det kan jo være, at de har andre bud, siger Niels Peter Bøgballe.

Annonce

Man kunne overveje at indføre en midlertidig ordning, der gælder frem til VIA's flytning. Man kan godt have en forventning om, at kommunalt ansatte kan finde ud af at parkere efter reglerne.

Niels Peter Bøgballe (S), næstformand for plan- og miljøudvalget

Kan blive midlertidig ordning

Allan Lyng Hansen, afdelingsleder hos affald- og trafik-afdelingen i Horsens Kommune, udtalte i forbindelse med artiklen fra Askevej, at kommunen er "meget opmærksom" på den til tider kaotiske p-situation i området.

- Vi er derude i snit to gange om ugen, og vi har udskrevet ca. 25 p-afgifter på stedet bare i år. Vi kan se, at det er specielt slemt ved semesterstart i februar og efter sommerferien. Derefter begynder de studerende at forstå, at de skal overholde reglerne, sagde han.

VIA University College flytter efter planen fra Chr. M. Østergaards Vej til Campus-grunden ved banegården i 2021, og bygningerne overtages derefter af Horsens Kommune.

- Så står vi i en ny situation. Man kunne overveje at indføre en midlertidig ordning, der gælder frem til VIA's flytning. Man kan godt have en forventning om, at kommunalt ansatte kan finde ud af at parkere efter reglerne, siger Niels Peter Bøgballe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Stillads-ballade er kørt helt af sporet

Det er noget af en sag, Horsens-firmaet Dansk Boligbyg A/S er blevet en del af på Nørrebro i København. Et stort stillads blev væltet af arrige stilladsarbejdere i forbindelse med et byggeri på Lundtoftegade for et par dage siden, og ved samme lejlighed blev biler tippet på hovedet. Noget nær chokerende scener på dansk grund. Stilladsarbejderne påstår, at DS Byggeri, som er underentreprenør, ikke lever op til danske overenskomster. Dansk Boligbyg A/S har hovedentreprisen og valgte tirsdag at sende DS Byggeri-arbejderne hjem - med besked om, at de ikke vender tilbage. Det lyder som en klog beslutning, uanset hvad der er op og ned i en sag, der mest ligner aktioner fra "de gule veste" i Frankrig. De kommende dage må afgøre, om der rent faktisk er begået brud på overenskomsten, og om sikkerheden på arbejdspladsen har været utilstrækkelig, som 3F og de danske stilladsarbejdere anfører. Hvis målet for stilladsarbejderne var at skabe opmærksomhed, er de lykkedes til et 12-tal. Men metoderne er helt ude i hampen, også selv om der ligger mere principielle spørgsmål til grund. Konflikten har kørt i uger. Kønt var det heller ikke - på TV 2 tirsdag aften - at se en delvist anonym mand, som angiveligt var den ene af de to, der søndag aften blev overfaldet ved byggeriet. De ville med en videooptagelse dokumentere arbejdsforholdene på byggepladsen på Nørrebro. Hvis det er sandt, at de har fået bank for det, er det - også - helt utilstedeligt. Bliver voldsepisoderne så en sag for politiet? Næh, de overfaldne tør ikke anmelde sagen af frygt for repressalier - og fik på tv fagforenings-opbakning til at droppe en anmeldelse. Man må respektere beslutningen, men trist er den, for sammenkoblet med, at vrede stilladsarbejdere råber: "Når I angriber én af os, angriber I os alle", er vi ude i noget, vi hører fra rockere og andre, der har sat sig ud over det danske retssystem og selv handler konflikter af. Balladen skal hurtigst muligt nedtrappes - på dansk manér.

Annonce